Skolyoz ciddi mi?

mnms

Hectopat
Merhaba arkadaşlar ben bu sene Temmuz'da sol elin serçe ve yüzük parmağı uyuştuğu için hastaneye gitmiştim dirseğimde sinir sıkışması vardı. İyileşti ama doktor geçmiş röntgenlerime falan bakmıştı ve 2023 Ocakta hasta olmuştum doktor akciğer röntgeni çekmişti bronşit için ve doktor o röntgende tesadüfen sanki minik skolyoz var gibi dedi ve röntgen çektirdi çok minik skolyozun var ama ciddi bir şey değil dedi fizyoterapist 1 2 hareket verdi arada bir yap demişti basit bir şey gibi bahsetmiştiler. İlk haftalar hareketleri yapıyordum sonra bir sürü iş güç derken unutmaya başladım falan derken bırakmıştım hareketleri yapmayı, geçen gün ise internette gördüm dediklerinden daha ciddi bir şeymiş ve bana derece falan vermediler sizce derecem kaç olur ve bunun artma durumu olur mu?

( Bu arada dışarıdan falan hala belli değil şansa bulundu, sadece arada ağrı yapıyor ağrı yaptımıda doktorin hareketleri yapınca geçiyor.)

Dosya Ekleri

• Screenshot_20241207_125230_Chrome.jpg
    Screenshot_20241207_125230_Chrome.jpg
    48,5 KB · Görüntüleme: 119
Sizinki gerçekten çok küçük hocam. Benim omurga S şeklinde resmen. Benim iki derecem var, 27 ve 32 derece. Sanki omurgam kırılacakmış gibi şiddetli sancı çektiğim oluyor. 40 derece zaten ameliyat gerektiriyor. Bende hareketleri yaparak dindirmeye çalışıyorum.

Sizinki gerçekten çok küçük hocam. Benim omurga S şeklinde resmen. Benim iki derecem var, 27 ve 32 derece. Sanki omurgam kırılacakmış gibi şiddetli sancı çektiğim oluyor. 40 derece zaten ameliyat gerektiriyor. Bende hareketleri yaparak dindirmeye çalışıyorum.
Hocam pekiya tahminen bendeki kaç derecidir ve bu hareketleri düzenli yapsam derecede azalma yada direkt 0 lanma durumu olurmu , ağrı konusunda arada tam o bükülen yer yani kürek kemiklerimin olduğu yer hafif ağrıyo ama çok rahatsız edici değil , doktorun verdiği hareketleri ağrıyınca yapınca hemen geçiyor zaten , ve bu derece artan bişey ise hızlı artıyormu yani hareketleri felan yapmazssak 5 6 ayda 1 senede dediğiniz gibi 30 lu 40 lı derecelere çıkar mı?

Ve sizce bendekinin derecesi kaç olabilir tahminen.

Son düzenleme:
Vücudun gelişim çağında değilse (yani 20 yaş altı değilsen) ciddi oranda büyüme olmaz. Gelişim çağında isen dikkat etmen gerek. Ben doktora sorduğumda 0 olması mümkün değil, herkeste skolyoz vardır. Bazı insanların ki sadece hastalık seviyesinde demişti. Gerçi bana bunu dediğinden beri 7 yıl geçti. Teknoloji bir ilerleme olduysa bilemem.

Dereceniz ciddi değil. Karşılaştırmak için size kendiminkini atıyorum. Derece çıkarımı yaparsınız.

27 derece;
Screenshot_2024-12-08-12-16-59-037_com.android.chrome-edit.jpg

32 Derece;
Screenshot_2024-12-08-12-16-24-915_com.android.chrome-edit.jpg

Vücudun gelişim çağında değilse (yani 20 yaş altı değilsen) ciddi oranda büyüme olmaz. Gelişim çağında isen dikkat etmen gerek. Ben doktora sorduğumda 0 olması mümkün değil, herkeste skolyoz vardır. Bazı insanların ki sadece hastalık seviyesinde demişti. Gerçi bana bunu dediğinden beri 7 yıl geçti. Teknoloji bir ilerleme olduysa bilemem.

Dereceniz ciddi değil. Karşılaştırmak için size kendiminkini atıyorum. Derece çıkarımı yaparsınız.

27 derece;
Eki Görüntüle 2369484
32 Derece;Eki Görüntüle 2369485

18 yaşındayım hocam gelişme çağından umarım çıkmışımdır:D. Attığınız resimdeki 27 ise 4 5 derece falandır benimkisi herhalde, umarım derece artmaz en kötü 3 4 ay sonra bir doktora giderim derece farkı var mı diye ona göre bir yol gösterir herhalde doktorda.

18 yaşındayım hocam gelişme çağından umarım çıkmışımdır:D. Attığınız resimdeki 27 ise 4 5 derece falandır benimkisi herhalde, umarım derece artmaz en kötü 3 4 ay sonra bir doktora giderim derece farkı var mı diye ona göre bir yol gösterir herhalde doktorda.
bide sanırım ameliyat riskli bir ameliyatmış umarım kimse bu duruma düşmez.

Hareketleri yaptığın sürece hiçbir şeyin kalmaz merak etme. Asıl ben yaşlanınca ne yapacam onu düşünmem gerek 😅.

Hareketleri yaptığın sürece hiçbir şeyin kalmaz merak etme. Asıl ben yaşlanınca ne yapacam onu düşünmem gerek 😅.
Hocam sanırsam 25 derece üstü korse takması gerekmiş 35 40 derece üstüde ameliyatmış , umarım sizinde benimde ameliyatlık olmaz sonuçta omurga hassas nokta ameliyatta ne olcağı belli olmaz , sanırsam hem felç hem ölüm riski varmış o yüzden gittiği yere giderim ameliyat son olarak başka çare kalmaz ise anca öyle olunmalı bence.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı