Skolyoz iyileşir mi?

Merhaba bana ilk teşhis konulduğunda derece 25'ten fazla idi diye hatırlıyorum 8 sene geçti ameliyatımin üstünden pek hatırlamıyorum ama doktor korse vs fizik tedavi pek onermedi. Yuzme yap dedi günlük aktivite yap dedi. Belli bir dereceden sonra eğilme açısını spor yapmak vs sabit tutuyor diye biliyorum. Azalmıyor yani benimki 4 sene takip ettiler ama maalesef her sene 10 derece artarak devam etti en sonunda artık 50'yi geçmişti. Ameliyat olmazsam sinir sıkışması olacakmış belimde o yüzden ameliyat oldum. @Loxina dostum sen merak ettiğini sor ben cevaplayım. Her aşamasını yaşadım ben hastalığın çünkü.
Öncelikle geçmiş olsun Hocam aşağıda fotoğrafını koyduğum gibi bir skolyozum var ve asker olmak istiyorum önümde 1.5 yıl var .fitnessa gidiyorum onu bırakıp yüzmeyemi yazılsam ne önerirsiniz deneyimlemiş biri olarak
 

Dosya Ekleri

  • teletip_1706640386586.png
    teletip_1706640386586.png
    337,1 KB · Görüntüleme: 27
Öncelikle geçmiş olsun hocam aşağıda fotoğrafını koyduğum gibi bir skolyozum var ve asker olmak istiyorum önümde 1.5 yıl var. Fitnessa gidiyorum onu bırakıp yüzmeyemi yazılsam ne önerirsiniz deneyimlemiş biri olarak.

Yüzme yap mutlaka bütün kasları çalıştıran güzel bir spor. Askerlik konusunda bir şey diyemeyeceğim. Benim büyük ihtimal muaf olacak galiba tecil bitince muayene olacağım tekrar.
 
Fizyoterapist sadece özel hastanelerde ve kliniklerde mi oluyor yoksa devlet hastanelerindede var mı?

Ben hem fizyoterapist hem de beyin cerrahına gittim. Fizyoterapiste devlet hastanesinde gittim randevu alarak. Beyin cerrahına özel hastane de gittim. İkisi de az çok aynı hareketleri verdi. Ama devlet hastanesinde randevu aldığında 1-2 ay sonrasına veriliyor.
 

Geri
Yukarı