Skylake İşlemcilerde Donma

Arkadaşlar vereceğim linkte skylake işlemcilerde prime95 gibi testlerde işlemcilerin donduğu belirtilmiş. Bunun üzerine intel bir açıklama yapmış "6. nesil Intel® Core ™ ailesini etkileyen bir sorun belirlemiştir. Bu sorun yalnızca Prime95 gibi uygulamaları çalıştırırken karşılaşılabileceği gibi, bazı kompleks iş yükü koşullarında da oluşabilir. Bu gibi durumlarda, işlemcinin kendisini askıya alması beklenmeyen bir sistem davranışına neden olabilir. Intel, teşhis ve bir düzeltme yayımladı ve BIOS üzerinden dağıtılacak düzeltme için harici iş ortakları ile çalışmaktadır"

Intel Skylake Processor Bug Causing PCs To Freeze In Complex Workloads - Legit Reviews

AMD bu yeni çıkaracağı ZEN işlemciler son şansı.Bu sefer de rekabet edemez ise AMD'nin işi çok zor olacak ama bu sefer iyi iş çıkaracağını düşünüyorum ben AMD'nin.Hem CPU hem de GPU açısından.
GPU açısından yazılım sıkıntıları vardı onu çözmüşler diye okudum bir kaç yerde.Fiyat konusunda AMD'yi zaten biliyorsunuz.
HBM teknolojisin de ise de büyük pay sahibi zaten AMD oyuncu kitlesini arkasına alacağını bildirdi.Bekleyip göreceğiz artık.
Rekabet olursa bu da bize yansır fiyat konusunda diye düşünüyorum.Dolar ve ülkemizde ki vergiler sistem kuracakları baya zorlamakta maalesef.

@Dave Batista Umarım öyle bir şey olmaz AMD batarsa büyük olasılık giriş ve orta seviye işlemci üretirler üst seviye üretmezler.Bu durumda piyasa İntel'e kalır bizim açımızdan hiç iyi olmaz ama ZEN işlemcileri Jim Keller gibi bir usta tasarladığı için ümitliyim ben.

AMD batıcak olsa İntel/Nvidia çuvalla parayla AMD'ye gelirler aman batma diye. Tekel olması her ne kadar bizim için kötü olsa da şirketler için de yasalardan dolayı çok kötü bir durum.

Skylake işlemci serisi heryerde tartışma konusu olmuş. Yabancı forumlarda bile çok geçiyor hatalı işlemci mi diye. AMD Zen ile şuan çıksaydı baya bir dengeler değişirdi.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı