Skype "mshtml.dll" Çalışmayı Durdurdu Hatası

Skender

Hectopat
Katılım
7 Ocak 2014
Mesajlar
94
Çözümler
1
Yer
Kastamonu
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Teknikeri
İyi günler Technopat ailesi.
Skype programında karşılaştığım bir hatayı sizlere anlatmak istiyorum. Hata ile dün akşam saatlerinde karşılaştım. Kısaca anlatmak gerekirse; Skype programı açıldıktan 10 saniye sonra, bazen 2-3 dakika sonrasında şöyle bir .dll hatası vererek çalışmayı durdurdu hatası veriyor.
064.jpg

Aldığım .dll hatası doğrultusunda, hata aldığım .dll yi System32 ve SysWOW64 klasörlerine atmayı denediğimde ise "Bu işlemi gerçekleştirmek için izne gereksiniminiz var" hatası alıyorum. İşletim sisteminin tüm yetkilere sahip bir oturumundan bu işlemi gerçekleştiremiyorum. Buna engel olan bir virüs olabilir mi diye düşünerek sistemi baştan aşağı tarattım. Sonuç yine aynı. Bu hata ile karşılaşan var mı? Karşılaştıysanız ne gibi bir çözüm yolu önerirsiniz? Tek çaresi format mıdır? Değerli yorumlarınızı bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Erişim engellendi gibi bir hata veriyor. Skype'ın okuma ve yazma izinlerinin olduğundan emin olun. Ayrıca o System32 ve SysWow64 klasörlerindeki "mshtml.dll" adlı DLL dosyasınında okuma ve yazma izinlerini de kontrol edin.
 
AVG Antivirüs ile tarattım. Ayrıca Internet Explorer'ı da sıfırladım. Tekrar Skype'ı açıp test etmem sonucunda sonucun aynı olduğunu gördüm. Gariptir ki; son günlerde sistemime öyle bir virüs bulaşmış ki, virüs canı istediğinde sisteme kafasına göre programlar yükleyebiliyor, gezebiliyor yani. Ben ise şu anlık sadece program ve özellikler'den kaldırmakla yetiniyorum, harddiskimin D:/ sürücüsünde yaklaşık 800 GB'lık bir dosyam var, bunları saklayarak sadece C:/ sürücüsüne format atmayı düşünüyorum, bu sayede hem Skype hem de sistemdeki virüslerden kurtulmuş olurum diye düşünüyorum. Şu anlık aklımdaki tek şüphe virüsün D:/ sürücüsüne bulaşıp bulaşmamış olması..
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı