Skyrim nasıl bir oyun?

Makaleler
20
Bana bilgin bir Skyrim elçisi şu oyunu açıklayabilir mi sorularım şu şekilde:
1-Hangi oyunu satın alacağım? Sıralaması var mı?
2-Oyun singleplayer mı? (En önemli soru bu, sevmiyorum insanlar ile etkileşimi olamaz mı?)
3-Oyun oynamaya değer mi?
4-Oyuna başlarken nasıl başlamalıyım tecrübelerinizi anlatır mısınız? Yani kesinlikle şunu yap dediğiniz bir şey var mı?
4-Türkçe yaması mevcut mu? (Değil ise sıkıntı yok ingilizcemin yeteceğini düşünüyorum ama yine de yama ile oynamak daha rahat olur)
5-İndirimleri mi beklesem? (Cadılar bayramı imdirimi 29 Ekim'de başlıyor)
6-The Elder Scrolls ile oyunun ne bağlantısı var? (Modu falan galiba?)
Peki :(.

Son düzenleme:
1-The Elder Scrolls Skyrim'i alacaksınız.
2-Oyun singleplayer.
3-Oyun bence kesinlikle oynamaya değer ilk çıktığında sansasyon yaratmıştı.
4-%100 Türkçe yamaları çeşitli forumlarda mevcut.
5-Acelen yoksa bekleyebilirsin seçim tamamen sana ait ^^.
6-1992'den beridir çıkarılan beş oyunluk serinin, her oyununun ilk adıdır ve oyunlarındaki bir objedir.
7-Tavsiyem ana görevleri bir anda bitirmeye çalışmaman. Ana görev uzunluğu oyuncuyu tatmin edecek seviyede fakat bazı oyunculara kısa geliyor(bana da öyle gelmişti). Yan görevlere ve haritada gezerken denk gelen görevlere de ağırlık ver. Oyunun detayları oyunu sevdiren şeyler. Ayriyeten eğer oyunun hikayeleri biterse internette çok fazla oyunun hikayelerini uzatan ve değiştiren modlar var. Onlara da göz atabilirsin, oyun devasa bir boyut alıyor modlarla.

1- The Elder Scrolls serisi olarak geçer. Skyrim bu serinin beşinci oyunu ve şu anki en sonuncusudur.
2- Oyun tek kişilik bir RPG oyunu. Çevrimiçi veya birden fazla kişiyle oynayamazsınız.
3- En iyi RPG oyunlarından biri diyebilirim. Oynarken gayet eğlendim. Her kişi sevmeyebilir. Videolarını izleyerek karar vermenizi tavsiye ederim.
4- Ana hikayeyi takip etmek yerine oyunu keşfetmenizi tavsiye ederim. Oyunda birçok storyline var. Birçok yan hikaye var. DLC'leri almanızı tavsiye ederim. Oyuna çok şey katıyorlar.
5- Türkçe yaması var. Oyunun İngilizcesi çok ağır ve hikayesi detaylı. Mutlaka yama ile oynayın.
6- Oyun zaten eski. Gayet ucuz gözüküyor. İndirimleri bekleseniz de çok ucuzlamayacaktır.
7- The Elder Scrolls zaten bir seri. Skyrim ise 5. oyundur. Eski oyunları oynamadığımdan nasıl bir bağlantısı var bilmiyorum.

1-The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition alın.
2-Evet, oyun singleplayer.
3-O kadar paraya değmez. İndirimde bir hayli fiyatı düşüyor. O zaman kesinlikle alınır ve oynamaya değer. Witcher 3'ü sevdiyseniz bu oyunu da seversiniz zaten. Modlarla birlikte uzun saatler geçiyor oyundan.
4-Irk seçiminizi doğru yapmanız gerekir en başta.
5-Oyunda Türkçe Dil Desteği yok. Ama böyle popüler bir oyunun elbette internette Türkçe yamaları var. Oradan indirin ve kurun. Videoları izleyebilirsiniz.
6-Evet, indirimi beklemeniz en doğrusu olacak.

1-The Elder Scrolls Skyrim'i alacaksınız.
2-Oyun singleplayer.
3-Oyun bence kesinlikle oynamaya değer ilk çıktığında sansasyon yaratmıştı.
4-%100 Türkçe yamaları çeşitli forumlarda mevcut.
5-Acelen yoksa bekleyebilirsin seçim tamamen sana ait ^^.
6-1992'den beridir çıkarılan beş oyunluk serinin, her oyununun ilk adıdır ve oyunlarındaki bir objedir.
Alıyorum. Biraz pahalı ama olsun.
4-Irk seçiminizi doğru yapmanız gerekir en başta.
Irk seçimi nasıl doğru yapılır? :D
Hiçbir fikrim yok oyun hakkında.

2-Oyun singleplayer mı? (En önemli soru bu, sevmiyorum insanlar ile etkileşimi olamaz mı?)
4-Oyuna başlarken nasıl başlamalıyım tecrübelerinizi anlatır mısınız? Yani kesinlikle şunu yap dediğiniz bir şey var mı?
4-Türkçe yaması mevcut mu? (Değil ise sıkıntı yok ingilizcemin yeteceğini düşünüyorum ama yine de yama ile oynamak daha rahat olur)
5-Indirimleri mi beklesem? (Cadılar bayramı imdirimi 29 Ekim'de başlıyor)

Oyunu sana kesinlikle tavsiye ederim seni gayet uzun soluklu bir maceraya çıkarır, lakin gelelim dananın kuyruğuna. 5 tane oyunu var the Elder Scrolls'un, eğer eski ama hikayeyi ve dünyada geçen mitleri anlamak istiyorum dersen en baştan başla. Benim tavsiyem Oblivion'a(4. oyun) kadar hikayeyi güzel anlatan forumlardan veya sitelerden oku(istersen Oblivion'u oyna). Daha sonra Skyrim'e (5. oyun) başla. Skyrim'de birçok mod desteği mevcut bunlar bayağı kafa karıştırıcı ve dosya doğrulatma garantili işlemler :D. Ama emin ol çok güzel bir dünya karşılayacak seni.

Oyunu sana kesinlikle tavsiye ederim seni gayet uzun soluklu bir maceraya çıkarır, lakin gelelim dananın kuyruğuna. 5 tane oyunu var the Elder Scrolls'un, eğer eski ama hikayeyi ve dünyada geçen mitleri anlamak istiyorum dersen en baştan başla. Benim tavsiyem Oblivion'a(4. oyun) kadar hikayeyi güzel anlatan forumlardan veya sitelerden oku(istersen Oblivion'u oyna). Daha sonra Skyrim'e (5. oyun) başla. Skyrim'de birçok mod desteği mevcut bunlar bayağı kafa karıştırıcı ve dosya doğrulatma garantili işlemler :D. Ama emin ol çok güzel bir dünya karşılayacak seni.
Asla ilk oyundan başlayamam gerek bütçem gerek ise zamanım buna yetmez. Umarım sıkıntı çıkmaz. 5 ile başlayacağım.

Irk seçimi nasıl doğru yapılır? :D
Hiçbir fikrim yok oyun hakkında.
Hocam oyunda biliyorsunuzdur birçok ırk mevcut. Ben Skyrim oynadım ve Nord ırkını seçtim. Savaşçı bir ırktır. Yetenekleri ve özel güçleri bana bir hayli yetmişti. Çoğu kişi Imperial seçiyor galiba ama ben nedense sevmiyorum. Seçim sizin ama ben Nord ırkını bayağı bir sevmiştim.

Irk seçimi nasıl doğru yapılır? :D.
hiçbir fikrim yok oyun hakkında.

Irk seçimi nasıl doğru yapılır? :D.
hiçbir fikrim yok oyun hakkında.

Irk seçiminde hep Stealth özellikleri olan karakterleri sevdim. Bunun için kha'jit ırkı benim hoşuma gidiyordu. Sana da bunu tavsiye edebilirim oynaması gayet eğlenceli bir ırk. Bu arada oyunun 5. serisinden başlaman herhangi bir şeyi kaçırmana sebep olmayacak. Önceki serilerinden tabii ki dokular var fakat tamamen yenilenmiş bir oyun olarak karşımıza çıktı. İyi oyunlar dilerim ^^

5-ındirimleri mi beklesem? (Cadılar bayramı imdirimi 29 Ekim'de başlıyor)

Arkadaşın dediği gibi direkt serinin Skyrim oyunundan başla, oyun maalesef singleplayer(CO-OP gelmesi için çok yoğun talep olmasına rağmen) ancak bir grup mod olarak CO-OP'u getirmeye çalışıyorlardı yaptıkları modla arkadaşınla hikayeyi oynayabilecektin ancak pek takip edemedim son durum ne bilmiyorum açıkcası. 4.maddeye cevap olarak da önce en temeli olan bir kuzeyli karakteri yaratıp eline kılıç kalkan kuşanıp maceraya atılabilirsin, bunu fazla düşünme çünkü oyunu çözdükten sonra yeni karakter açıp bir kara elf olup yıkım büyülerinle düşmanlara azap çektirmek de isteyeceksin, bir ork olup barbarca düşmanlarını balta darbelerinle zedelemek de isteyeceksin, bir orman elfi olup düşmanların seni hissedemeden enselerine çökmek de isteyeceksin, bir argonian olup ticaret yeteneğinle zengin olmak da isteyeceksin. Oyun gerçekten devasa açık dünyaya sahip bir oyun sıkılmayacağına ve pişman olmayacağına emin olabilirsin. Gerisinin de açıklaması yapılmış zaten :)
iyi eğlenceler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı