| Mekaniklere alışmaya çalışın, alabildiğine basitler zaten. Alışana/çözene kadar vs. hantal hissettirebilir ama sonrasında doğaçlama ve basit bir şekilde oynayabiliyorsunuz.
| Sık sık F5 basarak hızlı kayıt alın, sıkıştığınızda veya bir şeyleri tekrar denemek istediğinizde F9'a basarak en son aldığınız hızlı kayda dönebilirsiniz. Arada bir manuel kayıt da alın, gerektiğinde geri dönmek için daha garanti bi' şey olur.
| Ana hikayede
Ejderdoğan ilan edildiğiniz ve oyunda ejderlerin açıldığı Dragon Rising (Ejderha Yükseliyor) görevine kadar yapın. Sonrasında hikayeyi salıp oyunun geri kalanında olan her şeyi yapmaya oynayın; haritada gezip zindanları temizleyin, şehirlere girip her yere uğrayarak herkesle konuşarak ileride yapmak üzere yan görevler toplayın, vesaire.
Loncalar açısından ben Yoldaşlar -> Karanlık Kardeşlik -> Hırsızlar Loncası -> Kışhisar Koleji sırasıyla oynuyordum. Kendimi sadece biri veya birkaçıyla kısıtlamak üzere RP'ye giren biri değilim.
Bana kalırsa RP uğruna bazı şeyleri yapmadığınıza değmez.
| Oyunda şimdiye kadar sadece yakın dövüş oynadığım için savaş sistemi açısından yalnızca onun temellerine değinebileceğim, umarım işinize yarar:
Savaş sistemi basit, diğer oyunlardan alışık olduğunuz kadar komplike düşünmeyin. Alışık olduğunuz kadar cila da beklemeyin.
- Oyunda kaçınma veya parry mekaniği falan yok. En fazla karşınızdakini geçici olarak sersemletip saldırısını yarıda kesebiliyorsunuz. Bunu da ya fare sağ tıka basılı tutup blok yaparken sol tık basıp "bash" hareketini yaparak, ya da karşınızdakine fare sol tık basılı tutup güçlü saldırı atarak yapabilmeniz lazım (düşman saldırısının ortasındayken yaparsanız olması daha garanti olur).
- Karşınızdakinin sersemlediği sırada eğer tek elli kullanıyorsanız (en azından kılıçlarla) 2 normal, 1 güçlü saldırı, çift elli kullanıyorsanız da 1 normal, 1 güçlü saldırı yapmanız mümkün. Mümkünse güçlü saldırılarınızı sağ ya da sol yöne doğru yapın, düşmandan az biraz uzaklaşırsınız.
- Olabildiğince güçlü saldırılarla ya da blok hareketiyle karşınızdakini sersemletmeye devam ederek bi' nevi "kombo" yapmaya, bu sayede hasar almamaya ya da en az hasarla çıkmaya uğraşın. Eğer sersemletemezseniz geri çekilin, sağ fare tık basılı tutarak blok yapın, daha az hasar alırsınız.
Kısacası, bi' nevi parry görevi gören "bash" hareketini doğru zamanlamayla denk getirerek ya da karşınızdakini güçlü saldırılarla sersemletmeye çalışarak yukarıda bahsettiğim döngüde gitmeye çalışın...
| Stealth Archer oynayarak sinsi haldeyken yay saldırılarıyla savaşa girmeden düşmanın canını azaltabilirsiniz, olay yakın dövüşe geldiğinde işiniz daha kolay olur.
| Oyunun başından beri iyi kötü bi' iyileştirme büyünüz var, savaş sırasında boşluk bulduğunuz anda ve savaş sonrasında kullanabilirsiniz. Envanteri açtığınızda zaman durduğu için istediğiniz kadar iksir ve/veya yiyecek de basabilirsiniz.
| Envanterde oynayışınızın temelindeki şeylerin üstüne gelip F tuşuna basarak Favori yapabilirsiniz. Sonra Q tuşuyla Favoriler menüsüne girip fare imleci Favori yaptığınız şeylerin üstündeyken kalvyeden sayılara basarak bu eşyalara hızlı erişebilmek için sayılara atayabilirsiniz.
Ben tek elli oynuyorsam kılıcı 1, yayı 2, kalkanı 3, iyileştirme büyüsünü 4; çift elli oynuyorsam kılıcı 1, yayı 2, iyileştirme büyüsünü 3'e atıyordum mesela.
Böyle bi' ton yazıyla anlatınca karmaşık gelebilir belki ama oyundayken oynayıp alıştıkça doğaçlama şekilde yapabilecek hale gelirsiniz.
Günün sonunda konunun özeti biraz da "oynayarak alışın"a geliyor, ama sonuçta bu her oyun için geçerli bence.