IGN kimin umrunda? Sübjektif konuşmaktan başka birşey bilmiyorlar, en iyi 100 oyun listesine bak Top 10 da 8 oyun Nintendo'nun. Ben de Nintendo fanıyım ama bunlar fanboy.
@Night Fury modern RPG dedğimiz olay RPG'nin yanda sos olarak kaldığı olay. Yoksa Witcher 3'ün klasik RPG ile uzaktan yakından alakası yok.
Modern RPG dedğimiz kavram içinde karakter geliştirme barındıran her oyunu kapsıyor. AC Odyysey bile modern RPG.
En iyi RPG oyununu bulmak için RPG'nin kökenine inmek lazım.
Elder Scrolls ve Fallout serisiyle kıyaslayınca Witcher 3 ancak "RPG soslu" bir oyun olur. 90'ların sonundan 2000'lerin sonuna kadarki dönemde aşırı detaylı RPG oyunları çıktı. Fallout 2 veya New Vegas gibi oyunları tüm ince detaylarına kadar oynasan zaten dersin nereye geldik. Skyrim @Hellblazer Aku dediği gibi dengelenmiş bir oyundu o yüzden hem efsanevi hem de çok popüler oldu. Witcher 3 de tüm bu popülaritesini bu RPG sosuna ve verdiği hisse borçlu. İyi bir RPG için açık dünya ve NPC'ler çok değerlidir. The Outer Worlds oyunu RPG'nin tek başına nasıl yetmediğini de gösteriyor.
Aslında oyunun uzunluğuna göre yetebilir. Mesela Disco Elysium. Oyun sadece seçim yapma üzerine kurulu ve seçim yapmada çok iyi. Kısa olması da beğenilmesinde bir etken.
Aslında oyunun uzunluğuna göre yetebilir. Mesela Disco Elysium. Oyun sadece seçim yapma üzerine kurulu ve seçim yapmada çok iyi. Kısa olması da beğenilmesinde bir etken.
Sınırlı açık dünya, çok fazla kapalı alan, tatmin edici olmayan silah, yaratık vb. çeşitliliği (her gezegende kendisini tekrar etmesi) ve perklerin vasat olması benim için eksiklikti uzay temalı bir oyunda (The Outer Worlds). Hikaye güzel, seçenekler güzel ama işte o her zaman yetmiyor. Witcher 3 tüm bu çeşitlilik, müzik, his kısmıyla güzeldi mesela. Sırf diyalog okumak istesek tonla indie oyun var biliyorsun.
Hocam en çok onlar giriyor. Ben Wolfenstein 1 ve 2'yi 50TL'ye, old bloodu da 7TL'ye almıştım. Dishonored 1 ve 2'yi 30 küsure almıştım. Bayağı giriyorlar onlar.