Skyrim oynama sırası nedir?

Skyrim bir oyun, senin dediğin Elder Scrolls serisi.

Skyrim dediğin oyun Elder Scrolls 5 boş boş bilmeden konuşma.
1685249751269.png
 
1 ve 2.Oyunlar maalesef şuan ki zamanın çok gerisinde kaldığı için oynanmayacak derecededir. Aslında 3'te kötü ama hikaye açısından oynanabilir. Yanlış bilmiyorsam Playstation 1 zamanının oyunu.

Bu yüzden 3'ten başlamak suretiyle;

The Elder Scrolls III : Morrowind

The Elder Scrolls IV : Oblivion

The Elder Scrolls V : SKYRIM

Aralarından Oblivion'u hikaye için oynamanız lazım. Ardından SKYRIM kafidir. Oyun içindeki tozlu raftaki eski kitaplardan önceki oyunlara dair hikayelerin biz kısmını (misal cüceler) okuyorsunuz zaten.
 
Daha önce hiç Skyrim oynamadım.

Hocam şöyle söyleyim eğee grafik mekaniklere takan bir kişi değilsen eğer bana hikayayi ver diyorsan 3. oyundan başlayıp 5'e kadar gelebilirsin ama her bir oyunun kendi içinde hikayesi var mesela Skyrim oynarken icinde kendi hikayesini anlatır ama 4. oyunu oblivon "oblivonda öğrendim cüceler vardı" vs diye göndermeler var yani direk skyrimdende başlasan bir şey olmaz.
 
Skyrim DLC'lerinin oynama sırasını mı yoksa Skyrim'in de olduğu Elder Scrolls serisinin oynama sırasını mı soruyorsunuz?
Seri 1'den 5'e kronolojik olarak ilerliyor ama her oyunun geçtiği yer, zaman ve hikayeler farklı. Her oyun (ve serinin evreni), önceki oyunun kahramanının dünyayı kurtardığı yerden devam ediyor. Devam oyunlarında önceki oyunlarda yaşananların bazen bahsi geçiyor veya bazı kitaplarda detayları anlatılıyor.
Seriye başlayacaksınız Skyrim tercih edilebilir, pek bir eksiklik hissetmezsiniz. Daha sonra Oblivion'a, sabırlıysanız Morrowind'e şans verip vermemek size kalmış. Arena ve Daggerfall için hikaye özeti okursanız daha iyi olur.

Sadece Skyrim için ana hikaye -> Dawnguard -> Dragonborn sırasıyla oynayabilirsiniz. Hearthfire'ı ne zaman oynadığınızın bir önemi yok, hikayeden çok oyuna bazı yeni şeylerin eklendiği bir DLC.
Dawnguard'a 10 level olur olmaz "Dawnguard" (Şafakmuhafızı) görevi ile başlayabilirsiniz, Dragonborn DLC'si için önce "Way of the Voice" (Seda Sanatı) ana görevini yapmanız gerekiyor. Aceleye getirirseniz oyunun ilk 10 - 15 saatinde yapabilirsiniz. İki DLC'ye de ana hikayeyi bitirmeden veya karakterinizi düzgünce geliştirmeden, 40 - 50 level olmadan başlamayın derim.
Hearthfire'ın temel olayı Falkreath, Morthal ve Seheryıldızı mevkibeylerinin görevlerini yaptıktan sonra satın almanıza izin verdikleri arsalara ev yapmanız. Evlerin olayı da baştan sona kendiniz yapacak olmanız. Ayrıca evlat edinme ve hayvan sahiplenme vesaire var. "Maceracılığı bırakıp köye yerleşeyim" DLC'si kısaca.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı