Çok çok uzun anlattım baya uzattım eksiklik olmasın diye, anlamadığın merak ettiğin bir yer olursa eksik söylediğim unuttuğum yerler olmuştur buradan ya da özelden yazarsın acayip uzun yazdım umarım moderatörler bu ne deyip ceza vermez
Şimdi öncelikle Akçay'dan yanına Jenessa'yı al oyunda en iyi yoldaş o galiba paran yoksa Akçay'ın hanında bir kadın vardı onla yumruk dövüşü yaparsan bedavaya seninle gelir. Yoldaş önemli. sonra aynı şehirde saray büyücüsünden hızlı iyileşme büyüsünü satın al bunu canını doldurmak için kullanıcan.
Bahçe yapımı
Sonra Seheryıldızı'na git Mevkibeyi'ne bir fedaiye ihtiyacınız var mı diyorsun o da halkıma yardım et diyor yani oradaki ufak tefek görevleri yap zor olanları yapma hemen bitecek görevler yap simyacının yanına git görevi falan varsa yap, handa bir görev var zaten Erundur'du adamın adı o görevi yap biraz zor ve uzun bir görev ama onu yap diğerleri zaten ufak tefek görevlerdir ne bileyim şunu götür şunu getir gibisinden. Şehrin fedaisi olunca zaten sana daha önceden gelmiştir bu seviyenden dolayı satılık arazi diye oradan arazi alıyorsun araziye ev yapacaksın yaptıysan direkt al paragrafa geç yapmadıysan buradan devam et. Fedai olunca sana bir yaver verecekler o yaver de arazine gelmesini bekle. Gelince onunla konuş eve kahya lazım de kahyan olsun. Araziyi alınca haritada belli oluyor zaten oraya git orada ev yapma masası vardı adını unuttum yanında da bir tezgah var sana ne lazım olduğu orada yazar ev inşa ettin önce küçük bi ev inşa ediliyor sonra ana ev daha büyük sonra yanlarına oda ekleme var küçük evi yaptın sonra büyük ev ya da ana ev adını hatırlamıyorum onu da yaptın sonra bir tane oda var Yeşilev diye onu da ekliyorsun. Bunlar zaten hepsi açık öyle karmaşıklığı yok ne ihtiyacın varsa yazıyor ve demirci ocağından inşaa malzemesi yapma var orada da ne gerekli olduğu yazıyor
Küçük Para Kazanma
Bunları yaparken para lazım olacak Akçayı Kuzeyinde senin eve yakın bir yerde haydut kampı var bu kampa git oradaki haydutları öldür (haydut liderine dikkat et güçlü biraz) en sonra mamutun öldüğü yerde bir büyü kitabı var dönüştür olması lazım ismi demiri gümüşe gümüşü altına dönüştürüyor bu kitabı aldın o madendeki bütün demirleri de topladın sonra 3 tane muhafız taşının olduğu yer var oyunun başında gittiğimiz Irmakkoru'nun batısında kalıyor orada da bir maden var oraya da gir haydutları öldür demirleri topla Akçay'a git bu aldığın büyüyle bütün demirlerini altın yap eğer elinde farklı mücevher yapacak kolye yüzük vs yapacak materyal varsa safir, ametist gibi bunların hangisine ihtiyacı olduğunu öğrenip ona göre mesela gümüş yap gümüşü yere at ya da bir fıçıda depola şehirdeki yeteri kadar yapınca kalanları altın yap döküm tezgahına git gümüşleri ve altınları dök sonra demirci ocağına mücevher yap aynı zamanda demirciliğin de artacak bu sayede mücevherleri sat biraz paran olur zaten paran çok olacak ileride sana asgari tutarda para lazım yani evi yapacak kadar. Evini yaptın diyelim evin dışına bahçe yap evin Yeşilev odasını yaptın Yaverini kahya yapmıştın onunla konuş evin bir odasını döşemen istiyorum de Yeşilevi ya da diğerlerini seç 1000 altına 2 3 güne döşemiş olur.
Büyük Para Kazanma
Şimdi Miğferyeli'nin güneyindeki arazilerden sürüngen dokunacı var gidip onlardan biraz topla Akçay'ın dışındaki tarlalardan da buğday topla sonra bunları gelip evin dışındaki bahçeye ve evin içindeki Yeşilevdeki saksılara eşit bir şekilde ek yanılmıyorsan sürüngen dokunacı toplayınca 5 tane veriyor buğday 4 tane tam tersi de olabilir buna göre eşit gelecek şekilde dağıt örneğin 9 toprağın varsa 5'ini buğday 4'ünü sürüngen dokunacı yap her toplamada ikisinden 20 20 elde etmiş olursun evin içindekileri de hesaplarsak baya oluyor. Yine bunlar da 1 2 günde büyüyorlar bunları toplarsın sürekli sonra muhafız taşlarının olduğu yere git büyücüyü seç daha sonra ana evdeki simya laboratuvarında ikisiyle sürekli iksir yap. Simya belirli bileşenleri bir araya getirerek sana güç veren iksir oluşturmana yarıyor. Hem simyan artıcak hem de o kadar çok iksirin olacak ki aldığın şeylerin karşılığında vereceksin şimdi çok karışık olan kısım burası iksiri demirciye satamazsın sadece simyacıya satarsın ancak hitabetteki bir özellik sayesinde her şeyi herkese satabilirsin bu özelliği de açman lazım yani hitabetini arttırıcan bunun için düzgün bir yol bulamadım oyunu açığından faydalanarak yapılan bir yöntem var youtubeda "skyrim speech 100" yazarsan çıkar. Bu özelliği kazandığı farz ediyorum bu sayede aldığın bir şeyi aldın 2500 altına diyelim altınını yaptığın iksirleri satarak geri alırsın. Ayrıca bu sayede simya özelliğin yükseleceği için zamanla iksirlerin daha da pahalı olur. Fırsat buldukça bu iki bileşene (sürüngen dokunacı ve buğday) dev parmağı ekleyerek en pahalı iksiri yapabilirsin. Şimdi bu sayede parayı hallettin diyelim oyundaki ve hayattaki en büyük engel paradır parayı hallettiysen gerisi kolay
Tılsımlama ve Demircilik
Paran var artık tılsımlama bir silaha ve zırha veya bir mücevhere özellik yüklemedir. Örneğin bir kılıca alev enerjisi yüklersen her vuruş yaptığında silahta yazan miktarda alev hasarı verirsin. Tılsımlama tezgahı evin olur. Kahyanı evi dayayıp döşe dediysen eklemiştir. Tılsım özelliğini ise daha önceden tılsımlanmış bir nesneyi yok ederek öğrenirsin örneğin alev hasarı özelliği olan bir kılıcı tılsım laboratuvarında öğrenme kısmın öğren diyerek kılıcı yok edersin ama alev hasarını öğrenirsin. Demircilik ise kendi kendine zırh silah vs yapmaktır demircilerin yanlarında demirci ocağı vardır onlarla etkileşime geçersen yapacağın şeyleri görürsün ilk başlarda sınırlıdır yaptıkların zamanla perk haritası üzerinden diğer özellikler gibi ilerledikçe seçersin. Yapmak istediğin şey zaten gerekli nesneler diye yazar az çok bunun mantığı da ev gibi yani. Bütün demircileri gez seviyen düşük olduğu için sadece demir zırh yapabilirsin diye düşünüyorum. Demir zırh için gerekli nesnelerin hepsini topla bütün demircilerden sonra muhafız taşlarının olduğu kısma gidip savaşçıydı galiba ya da hırsız taşı olması lazım onu seç. Aldığın hammaddelerle sürekli demir zırh yap yapabildiğin kadar yap demirciliğin artacaktır. Arttıkça diğer demircilikleri öğrenirsin Perk haritasından ork demirciliği, çelik demirciliği vs ilk önce cüce demirciliğini seç, seçtikten sonra demirci ocağında cüce zırhları ve silahları yapmaya başlayabilirsin bu yöntemle farklı farklı zırhları sürekli yaparak demirciliğini arttırdın diyelim.
Sıra tılsımlamada şimdi gidip bütün büyücülerden ruh cevheri satın al dolu olanları ama buna dikkat et bütün dolu olanları al küçük büyük kocaman sıradan hepsini ruh cevherleri tılsımlamada kullanılıyor büyüklüğüne göre özellik artıyor sadece mesela küçük ruh cevheri alev hasarını 2 verirken kocaman ruh cevheri 30 yapar örneğin. Yaptığın zırhlara öğrendiğin özellikleri yükle mesela zırha sağlık oranını yükseltme falan var elindeki tılsımlara tek tek bakarak hangisinin fazla para verdiğine de bakabilirsin buradan da para kaynağı elde edersin. Hatta elinde daha önceden bulduğu yüzükler kolyeler varsa onları da tılsımlarsın yine para kazandırır. Tılsımlamayı da bu şekilde yükselttin perklerini seçtin diyelim
Bunları yaparken zaten az çok anlayacaksın zamanla ne yaptığını anlamadığın yerleri de oynarken çözersin çok zor bir oyun değil karmaşık geliyor ama anlıyorsun zamanla. Atladığım söylemediğim yerler vardır buradan sorarsın ya da özelden yazarsın fark etmez.
En Güçlü Savaşçı Olma
Şimdi bu 3 özelliği 100 yaptın perklerini de aldın önemli olanları.
Kendini bir zırh takımı ve silah seç demircilik yaparken görürsün zaten beğenirsin birisini.
Simyacıdan gidip 1 adet Kabarık mantar ve 1 adet parlak mantar al sende var 2 tane toprağı boşaltıp bunları ek ayrıca Simyacıdan Kar üzümü ve Ağaçperisi Tozu galiba bunlardan bir kaç tane bul satın al. 10 15 tane de dolu kocaman ruh cevheri al. Mantarlar Demirciliği güçlendirme iksiri için diğerleri ise Tılsımlama güçlendirme için
1 adet yüzük 1 adet kolye 1 adet eldiven 1 adet zırh ve 1 adet miğfer ya da tacın olsun
Öncelikle bir kaç tane tılsımlama iksiri yap 2 3 tane yap fazla yapmanın sebebi tılsımlama yaparken 30 saniye sürüyor yetişmezse tekrar içersin iksiri.Tılsımlamada en üst perkte bir eşyaya çift özellik yükleme var onu aldığın için bir eşyaya iki tane özellik yüklersin.Tılsımlama iksirini iç eldivene yüzüğe ve kolyeye Demirciliği ve Simyayı güçlendirme özelliğini ekledin zırha demircilik miğfere de simyayı güçlendirmeyi ekle.Sonra bunları kuşan. Mantarlarla gidip Demirciliği güçlendirme iksiri yap kendine. Seçtiğin zırh takımını yaptıktan sonra Zırh geliştirme tezgahı var oradan elindeki zırhları geliştirme var yapmadan önce yaptığın iksiri iç öyle güçlendirme yap. Aynı şekilde silah seçip ona da yap bu yaptıklarını sonra bu zırhlarına silahına kendine mantıklı bulduğun özellikleri tılsımla, o zaten sana kalmış bir şey bana sorarsan efsun yenileme ve saldırı özellikli tılsımları kullan.
Bunları yaptıktan sonra artık önünde hiç kimse duramaz. Sadece Metfun Yüce Ölüm Lordunun Fus Ro Dah'sı seni durdurabilir.