Slayer laptop kontrol merkezi nasıl kullanılır?

Furkanbey1

Kilopat
Merhaba arkadaşlar,
Slayer r9t laptopumda bulunan Ryzen 9 ve RTX 5060 donanımım için bu yazılımdaki (spc ayarları) en verimli ayarları arıyorum. Amacım hem günlük kullanım hem de oyun için iki ayrı profil oluşturmak.
Ekran görüntüsü güncel ayarlarımı gösteriyor. Tecrübeli arkadaşlardan aşağıdaki iki senaryo için SPL, sppt, fppt güç limitleri ve GPU ofset değerleri konusunda önerilerini rica ediyorum.

1760904892301.png

Öncelikle güzel fikirmiş. Aklıma hiç gelmemişti bu.
Oyun için işlemciyi 55 watta sabitleyin. GPU süper performans ayarları gereksiz. Cihaz zaten son gücünde çalışıyor Dynamic Boost'u açınca. Artı laptopun soğutması buna yetmeyecektir. Altınca ciddi sağlam bir stant almanız lazım o zaman kullanırsıız. Dynamic Boost'u da kapatın 100 watta sabitleyin GPU'yu (oyunlarda doğru dürüst hiçbir fark yaşamazsınız merak etmeyin.)
Benimki 5070 Ti ona rağmen Dynamic Boost açık ile kapalı arasında çok az fark var. Linkini aşağıya atıyorum. 3 farklı AAA oyunda fark yok neredeyse.(%3-5 FPS farkı)

1760926402698.png

Günlük kullanım için tj Max'ı devreye sokun 25 watta limitleyin işlemcinizi. Altına limitlerseniz kararsızlık yaşayabiliyorsunuz diye biliyourm. 10 watta benim PC donuyor mesela. Ekran kartını istediğiniz watt limitini koyun zaten çok kullanmayacaksınız.

1760926374337.png

Dynamic Boost görünen o ki NVIDIA'nın bize attığı en büyük kazık resmen.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı