SLI için x99 mu, z170 mi?

Yonga setinden ziyade 3'lü ve üstü SLI için 5960x gibi işlemciler kullanmalısın. Herzaman x99 daha performanslıdır ama dediğim gibi eğer yapacağın SLI'da 3 kart veya daha fazla kullanacaksan bu işlemcileri almalısın yakın zaman da 6950x çıkacak.

Yonga setinden ziyade 3'lü ve üstü SLI için 5960x gibi işlemciler kullanmalısın. Herzaman x99 daha performanslıdır ama dediğim gibi eğer yapacağın SLI'da 3 kart veya daha fazla kullanacaksan bu işlemcileri almalısın yakın zaman da 6950x çıkacak.
Cevabın için teşekkür ederim. Bende zaten x99 sistemli ve i7 5930k işlemci alıcaktım. Olmadı biraz bekler para biriktirir 6950x alırım. Peki 2'li SLI için 5930k işlemci yeter mi?

Cevabın için teşekkür ederim. Bende zaten x99 sistemli ve i7 5930k işlemci alıcaktım. Olmadı biraz bekler para biriktirir 6950x alırım. Peki 2'li SLI için 5930k işlemci yeter mi?

6700K daha iyi bir seçim olabilir eğer anakart alıcaksan MSI tavsiyemdir.

O değil benim biraz kafa karıştı. Şimdi i7 6700k da Maksimum PCI express hattı sayısı 16 yani 8x/8x oluyor ama i7 5930k da ise maksimum PCI express hattı sayısı 40 oluyor böylece 16x/16x oluyor böyle daha iyi olmaz mı sli için?

Intel® Core™ i7-5930K Processor (15M Cache, up to 3.70 GHz) Teknik Belgeler
Linkten bakacak olursan işlemcinin x40 pci express desteği var. Yani 2 kartı tam performansla 16x ile 3. kartı da 8x de kullanabilirsin.
x99 değil de z serisi anakartla i7 6700 gibi bir işlemci kullanırsan x16 pci express desteği olduğundan 2x 8x şeklinde çalışır kartlar.
Yani x99 daha mantıklı sli için.

@Asabi imzamda ki sistem nasıl?

2'den fazla ekran kartı takacaksan X99 öneririm. 2 kart kullanacaksan daha hesaplı 6700K'da olabilir. Sonuçta 6700K iki ekran kartını her türlü kaldırır. 2'den fazla üst seviye kart için 6700K'dan şüpheliyim.
Ben en iyisi x99 sistem alayım. Kafam rahat eder en azından. Peki imzamda ki sistem nasıl? Yakın zamanda bir tane Gtx 970 takıcam ve ayrıca güç kaynağını değiştiricem.

İmzandaki anakartı kullandım. Daha önce z97 Gaming 5 kullanmıştım. Ondan baya ağır ve gayet sağlam bileşenler kullanılmış. Ben 5820K işlemciyle kullanmıştım. Bende işlemci takoz olduğundan anakart ne kadar iyi olsada fayda etmedi. Sistemi alıcaksın madem, ekran kartını yakında artık piyasası bitecek GTX970 alma derim. İdareten görüntü almak için R7 240 al yeni mimarileri bekle. GTX970 SLI sana 980Ti performansı sağlar ancak. Buda o sistemle SLI yaptığına değmez.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı