SLI Konusunda Bilinmesi Gerekenler

Gereksinim olsa tamam derim ben de isterim yani ama eger gerekmiyorsa da zorlamam tabi ki kisisel tercih meselesidir bir sey diyemem. Ben gelecek oyunlara simdiden hazirlanayim ihtiyaci varsa olabilir ama su da var; her gecen zaman sizin yaraniza bence. Şu an bir parcayi 500 e aliyorsaniz daha ilerki zamanda bu parca daha da düsecegi icin sizin cebinize faydadir. Eger elinizde gereken kart varsa ihtiyac yoksa bence de zorlamayin derim, ama demin de dedigim gibi kisisel tercih meselesi. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu üreticilerin pazarlama taktiği sli,cf çok büyük fayda sağlamıyor fayda sağladığı sadece üretici ve satıcı.

Fayda sağlamıyor da ne demek? Sağlıyor tabi ki.
Burada çift kart kullanımını kötülediysek üst sınıf kartlar için konuştuk.

Sli veya Cf desteği olan oyunlarda fps artışı inanılmaz derecede yükseliyor. Fakat piyasadaki sli destekli tüm oyunlar da arkadaşımızın kartı zaten zorlanmıyor.
Üst sınıf kartlar da sli veya cf'ye gerek yoktur. Zaten açamayacağı oyun yoktur. Bu kartlar zorlanmaya başladığında (ki bu 3-4 yılı bulur) çok daha ucuza mevcut kartdan bir tane daha alınabilir, tercih meselesidir.
3-4 yıl sonra daha güncel bir kart almak çok daha mantıklı olacaktır.

Fayda sağlamıyor da ne demek? Sağlıyor tabi ki.
Burada çift kart kullanımını kötülediysek üst sınıf kartlar için konuştuk.

Sli veya Cf desteği olan oyunlarda fps artışı inanılmaz derecede yükseliyor. Fakat piyasadaki sli destekli tüm oyunlar da arkadaşımızın kartı zaten zorlanmıyor.
Üst sınıf kartlar da sli veya cf'ye gerek yoktur. Zaten açamayacağı oyun yoktur. Bu kartlar zorlanmaya başladığında (ki bu 3-4 yılı bulur) çok daha ucuza mevcut kartdan bir tane daha alınabilir, tercih meselesidir.
3-4 yıl sonra daha güncel bir kart almak çok daha mantıklı olacaktır.
Abartılı olmuş yorumum ama kısa vade de işe yarar ve ekonomik olmuyor yapılır mı? yapılır etrafında bunu diyen çok olur Allah sabır versin burda çok var o tiplerden.

Bu konuda oldukca tecrübeliyim. Deneme yanılma yöntemi ile öğrendim.
Yapılmaz.
Çünkü teknoloji inanılmaz bir hız ile ilerliyor.
İki tane Asus Gtx780 aldım, birine 2500, birine 2000 lira verdim.
3 ay geçti, şimdi bu paralara Gtx780ti alınıyor.

Ben yandım siz yanmayın. :D

Evet teknolojiye gerçekten yetişilmiyor ben bir önceki ekran kartımı 2 sene kullandım zotac gtx560. Ne zaman zorlanırsa kart güzel bir üst modelini alırım artık.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı