SLI Sistemde PCI Express Etkisi

Ali-Alfisti

Hectopat
Daha fazla  
i5 6600k
Asus z170 Pro Gaming Soket 1151 - DDR4 3400Mhz (OC)
Kingston 8GB Hyperx Fury Black DDR4 2666mhz
Asus GTX970 Rog Strix 4gb GDDR5

Şimdi arkadaşlar genel altyapı bu olcak şekilde sistem toplayacağım , ama merak ettiğim bi konu var.
Anakart üstte belirttiğim model ve PCI Express yuvalarıda aşağıdaki gibi.

2 x PCIe 3.0/2.0 x16 (Single at x16, dual at x8/x8, )
1 x PCIe 3.0/2.0 x16 (max at x4 mode, )
3 x PCIe 3.0/2.0 x1

Şimdi ben 2 adet gtx970 alıp SLI yaptığımda bu PCIe yuvalarının hızları 16xten 8x e düşüyormu ? Düşüyorsa düşmeyen bi anakart var mı ?

Anakartın özellikleri Z170 PRO GAMING - Özellikler

Anarkartın kendisinden değil, CPU hattındandır. Mainfield CPU'lar 16 hattı desteklediği için öyledir. HEDT (Haswell-E) CPU'lar modeline göre 32 ve 40 hattı destekler.

8/8 kullanımda hissedilir bir fark olmaz. Bunların testi var nette.

Ne istediğinizi bilmeden sakın SLI ve CF işine bulaşmayın, hele ki düşündüğünüz bu sistemle!..

@grknglr Hocam neden bulaşmayım ki tam anlayamadım. Bu sistemde ki işlemci , anakart vb bileşenlerden SLI sisteme uygun olmayan bileşenlermi var ? Yani asıl amacım şu. 2x GTX970 tek başına GTX980Ti dan performanslı ve maliyet daha az. Birsürü test izledim o yüzden SLI düşünüyordum ben ama siz böyle deyince içime bi kuşku düştü.

Bu konular hakkında detaylı bilgim yok ama arkadaşımın test videosunu size atayım videonun altında sistem özellikleri yazıyor 970SLİ kullanıyor kendisi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kanalda biraz aşağıya inerseniz tek 970li videolar ile SLİ performans farkını görebilirsiniz.

@GamerBurkay Dostum çok teşekkürler faydalı oldu. @CJack60 , Gamer Burkay'ın verdiği Witcher 3 linkindeki ekipmanlar benim bahsettiklerimden çokta önde değiller , toplamda 500tl daha eklesem o sistem kurulur ama benim sorum şu senin bahsettiğin işlemci i7 5930k çok pahalı peki neden i7 5930K , farkı ne ?

Fark şurda 3 yada 4 ekran kartı taktığında taktığında 3. ve 4. kartlardan yeterli performans alamayacaksın. Şayet bütçe dert değilse 2'den fazla çoklu ekran kartı için daha fazla Pcie hattına sahip olan işlemci 5930K'dır. Bu yüzden 5930K diyorum. Bana kalsa tek güçlü kart ve 2k çözünürlük şu an için idealdir.

2 yollu SLI yaparım en fazla ve 1080p için topluyorum bu sistemi. 2 yollu SLI için en uygun işlemci ve anakar modellerine nereden ve nasıl bakabilirim ?

Sevgili @Ali-Alfisti,

SLI ya da CF yerine güçlü bir tek GPU kullanmak daha doğru olur. Tek GPU'nun yetişemediği yerler(mesela 4K) için 2-3 hatta 4 yollu SLI ya da CF sistem kurulabilir. SLI ya da CF sistemler her oyunda sağlıklı sonuç vermez.

Bir diğeri; GTX 970 zaten 2K için daha uygundur. Kaldı ki şu an 380X bile 2K ekranda gayet yeterli sonuç veriyor. 1080p için SLI'ın gerekli olup olmadığını buradan hesaplayın.

Son olarak; i5'den ziyade ortada bir SLI veya CF varsa i7 çok daha iyi olur. Daha fazla belleği unutmamak kaydıyla (mesela 16Gb) i7 üzerinde gayet iyi bir verim alınabilir.

SLI ya da CF için 4K altında -hele ki 1080p kullanımda- gerek yoktur.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı