smallman.com.tr güvenilir mi?

SmallMan sitesinden bir sürü parça aldım. HDD, RAM gibi bir sürü parça. Ben de ilk başta güvensizdim fiyatlardan ötürü. Ancak hiçbir sorun yaşamadım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynen kardeşim kesinlikle şiddetle tavsiye ediyorum piyasadaki diğer ürünlerden 20 lira daha ucuz. Mouse bana geldi sapasağlam garantisi her şeyi vardı. Yani ürün alacak arkadaş olursa bilgisi olsun.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteden daha önce hiç alışveriş yapmadım o yüzden güvenemiyorum. Bugün sitelerinin iletişim kısmındaki adrese gittim. Bakınız resmini de yükleyeyim:

JAWvDY.jpg


Neyse adrese gittim adama alacagım ürünü sordum. Raflarda yok dedim ama sayfanızda görmüştüm dedim. O da bana "o sayfanın bizle alakası yok, herkes senin gibi geliyor" dedi. İyi de abi adres burası dedim, o ürünü nasıl alcam dedim. "Depodan satıyorlardır internetten alacaksın" diyerek ilk verdiği cevapla çelişki oluşturdu.Yani bir bağı olmasa bu cümleyi herhangi bir kırtasiyeci kurmaz. Bir şeyler saklamasa da açık açık internetten alcan diye de söylerdi. Dolayısıyla beni iyice kıllandırdı adam. Neyse Smallman'ın sitesindeki müşteri hizmetleri numarasını aradım. Dedim böyle böyle, bu kırtasiye sizle olan bağını reddediyor dedim. Onlar da " orası bizim kurumsal yüzümüz, satışları depodan yapıyoruz vs vs " şeklinde cümleler kurdu. Dedim verdiğiniz adres gerçek dışı, elimde numaranızdan baska bir şey yok.

Sitenizde Ticaret sicil numaranız bile yok. Depo nerede dedim Balgat'ta dedi. Tam adresi alabilir miyim dedim." Napcaksın?" dedi.

Dedim ürün ayıplı - kusurlu çıkar nereye göndercem dedim. Fatura göndercez o adrese gönderirsiniz dedi (?) Dedim elimde bir bilginiz yok neden gizliyorsunuz, dava açmam gerekirse hasım kimi göstercem, sicil numaranız bile yok sayfanızda... Nasıl şirketsiniz dedim. "Vergi numaramız var sitede " dedi. iyi bari dedim içimden oradan bi sorgularım şunları diye düşündüm telefonu kapattım. Sitenin altını üstüne getirdim ancak ne vergi numarası ne ticaret sicil numarası vardı. Sadece parayı yatıracagınız bir IBAN numarası var o kadar. Dolayısıyla benim güvenimi hala kazanamadılar. Naylon bir site var ortada ve şirketin adresini de paylaşmıyorlar. Hoş ben görüşmemi kaydettim. "Orası bizim kurumsal yüzümüz" lafı bana yeter dedim adamın yüzüne yüzüne. İyi günler dedim. Kapattım.

Sizden ricam: Elinizde buradan aldıgınız ürünün faturası varsa fotografını yorumun altına atmanız. Böylece biraz bilgi sahibi oluruz.

Duyarlılıgınız için şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar bu siteden bir klavye mouse seti aldım internetteki en ucuz site olduğu için denemek istedim. 90 liralık da bir ürün olduğu için riske girdim açıkçası. Ama suç bizde ucuza kaçıyoruz ve karşımızda muhatap alacağımız biri olmuyor. 5 10 lira eksik vermek için ürüne verdiğimiz parayı çöpe atıyoruz resmen. Öncelikle zamanında teslim etme ve eksiksiz gönderme konusunda hiçbir problem yaşatmadılar. Fakat olur da ürününüz sorunlu çıkar veya bir problem olursa iade edebilmenize imkan yok. Sitelerinde 14 gün içinde koşulsuz iade edebilirsiniz falan yazıyor ama palavra. Zaten arayınca telefona çıkan hanımefendi şartlanmış bir şekilde bizi ilgilendirmez tarzında cevaplar veriyor. Ürünü yolladım kendi anlaşmalı kargo şirketleriyle ödemesini de kendim yaptım. internetten kargo takibi ediyorum 11.30'da ulaştı 11.35'te mail geldi kutusunun üstünde kargo bandı var almıyoruz geri yollayacağız diye. Yani özetle eğer riske girmek istiyorsanız dediğim gibi yollama konusunda sıkıntı yok. Ama olur da problem çıkarsa hiç yollamayın direk ürünü çöpe atın bari kargoya vereceğiniz para cebinizde kalır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Akakce üzerinden sipariş verdim. Malum bazı ürünlerde n11.com fiyatı görünmediği için en ucuz smallman geldi. (n11'deki fiyatı 10 lira fazlaydı.) Aynı gün kargo dedikleri halde kargo bilgisi girilmiş değil. Belki de yolladılar bilemiyorum. Sitenin adresi smallman, arkadaşın gittiği kırtasiye küçük adam, karttan ödeme yaparken gelen doğrulama mesajında kadıoğlu kırtasiye yazıyor. akakce üzerinden sipariş geçtim diye biraz rahatlamıştım ta ki sözleşmeyi okuyana kadar.

akakce.com (Silikon Blok Kat:1 No:17 Teknokent-ODTÜ 06531 ANKARA) İşbu mesafeli satış sözleşmesinin tarafı olmadığından akakce.com'a karşı cayma hakkı kullanılamaz veya bedel iadesi talep edilemez.
akakce.com bu sözleşmenin tarafı olarak sorumlu tutulamaz.


Bugün spam yapıp kargo bilgisi istedim. Kargoya verilmediyse satışı iptal edin dedim. Sonunda takip numarasını girdiler. Bilin bakalım ne oldu. Takip numarasına baktım kargo gelmiş. Aldığım ürün resimdeki klavye idi. Stretch film ile en az 20 kere sarmalamışlar. Kullanılmış ürün olmadığına garanti verebilirim çünkü kutu açarken geri doğru kendisi kapandı. Katlama kısımlar önceden el değmemiş yani. Klavyede de herhangi bir parmak izine rastlamadım. Sorunsuz bir alışveriş oldu ama tabi kargoyu beklerken internetteki yorumları okumam hafif bi çarpıntı yapmadı değil :D

14902844_10211272137263419_6178311681532510025_o.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Faturasını da koyayım da gerçek olduğunu göstereyim. Amacım ucuza bulduysanız alabileceğinizi bilmenizi istememden. Herkes 50-60 liralık klavyeden bahsediyor. Pahalı olanda da sorun çıkmıyormuş diye göstermek istedim. Üyeliğimin amacı açıklama içindi, forumlara çok takılan birisi değilim. Görseldeki yeni bilgisayarım.

Kargolama hızlıydı, ilk aramama değil ikinci aramama cevap verdiler, cevapları tatminkardı.
Daha da istiyorsanız kargo fişini de bulup göndereyim ama çöpü aratmayın şimdi. Geçen yazdığımda sıkıntı olmadığını söylemiştim, Ubuntu kaldırıp Win10 yükleyince fark ettim, 1TB HDD iki parçalı (170 GB ve kalanı) kalan parçayı biçimlendiremiyorum. Yetersiz disk alanı hatasını veriyor. Win10 SSD'yi çok parçalamış, toplam parça sayısı 5'i geçince bu hatayı verebiliyormuş sanırım. Neyden kaynaklı henüz bilmiyorum. İşim de acil olduğu için (3DS Max Render için aldım) geri gönderme ya da garanti ile uğraşmak istemedim şu anda.

Faturada da, Comic Sans kullanmışlar, otomatik mi yoksa neden kullansınlar ciddi bir şey de bilmiyorum.

Yaptığımın ya da söylediğimin yalan denilmesine dayanamadığım için döndüm yazdım tekrar.

Not: Bilgisayar piyasada en ucuz 4500 TL olduğu için Akakçe üzerinden bu siteden aldım.
1.jpg
2.JPG
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Siteden ucuz diye sürekli çeşitli güç adaptörleri tedarik ediyorum şuana kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı