Smart harddisk hatası bilgisayar açılmıyor

Makaleler
2
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar. Bilgisayarımda son zamanlarda HDD hataları alıyordum. Birkaç kere Windows'ta harddiskte hata var düzeltmek için yeniden başlatın tarzı bildirimler aldım ve yeniden başlatınca açılış ekranında yüklemeler falan yapmıştı. Steam'de oyun indirdiğimde de disk okuma/yazma hatası gibi hatalar vermişti ve oyunu oynayamamıştım. Belli ki hard diskte bir sıkıntılar var. Bugün bilgisayar dondu ve ben de yeniden başlattım. Ardından şu hatayı aldım ve açamıyorum bilgisayarımı. Ne yapabilirim acaba? Hard diskte önemli dosyalar var ve silinmesini istemiyorum. İşletim sistemi SSD'de yüklü ancak anladığım kadarıyla hatayı veren SSD değil HDD. F1'e basın diyor ama HDD belki sıfırlanır falan diye basmadim ben. Ne yapmalıyım şu anda?

Bkatwi.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu ne? Böyle bir sayfa yok, açılmıyor hiçbir şey. Hem açılsa bile benim sorunumun çözümü Vikipedi'de mi yazacaktı? Bunu neden attınız anlayamadım.

Daha bilgisayarı alalı 3 yıl olmuştu. Neden böyle bir sorun olmuş olabilir acaba? Sürekli elektrikler kesiliyordu onunla alakalı olabilir mi acaba? Şimdi SATA girişlerini değiştirmeyi deneyeceğim SSD ile.
Biraz sizin kullanımınız ile alakalıdır hdd ömrü.Ama düşük voltaj dengesiz elektirk akımı kontrol kartının bozulmasına sebep olur elektrik kesintisi sebep büyük ihtimal.Kontrol kartı bozuldu ise ya değiştireceksin ki mantıksızdır.Yeni almak en mantıklısı.Sen gene kabloları portları bir değiştir.

Biraz sizin kullanımınız ile alakalıdır hdd ömrü.Ama düşük voltaj dengesiz elektirk akımı kontrol kartının bozulmasına sebep olur elektrik kesintisi sebep büyük ihtimal.Kontrol kartı bozuldu ise ya değiştireceksin ki mantıksızdır.Yeni almak en mantıklısı.Sen gene kabloları portları bir değiştir.

Önemli verileri kurtarmaya çalışıyorum ancak hız o kadar düşük ki yarım saatte %4'e geldi ancak :) Benim SSD'de de bir sorun olabilir mi acaba? Çünkü Windows SSD'de yüklü ve eğer SSD'de sorun yoksa Windows'un açılması gerekmez miydi? Ben şöyle bir konu açmıştım. Benim Windows dosyalarımda da hata var. Bu konuda karşılaştığım sorun Windows dosyalarının arızalı olmasıyla ilgiliydi. Microsoft onaylı olması gereken eylemler bilinmeyen yayıncı diye görünüyor benim bilgisayarımda. Aygıt yöneticisi falan da açılmıyor. Acaba SSD'de de arıza olabilir mi? Umarım yoktur çünkü HDD neyse yenisini alırız ama SSD alamam :)

Önemli verileri kurtarmaya çalışıyorum ancak hız o kadar düşük ki yarım saatte %4'e geldi ancak :) benim SSD'de de bir sorun olabilir mi acaba? Çünkü Windows SSD'de yüklü ve eğer SSD'de sorun yoksa Windows'un açılması gerekmez miydi? Ben şöyle bir konu açmıştım. Benim Windows dosyalarımda da hata var. Bu konuda karşılaştığım sorun Windows dosyalarının arızalı olmasıyla ilgiliydi. Acaba SSD'de de arıza olabilir mi? Umarım yoktur çünkü HDD neyse yenisini alırız ama SSD alamam :)

Aynı sorunu 3 ay önce 7yıllık 1TB Seagate HDD yaşadım son anda HDD içindeki dosyları kurtarabildim 10GB'lik dosyayaı 13 saat gibi bir sürede aktardım :).SSD'de sorun olduğunu zannetmıyorum. HDD ile sistem çalıştığı için HDD SSD'yi de yanına çekiyor. Dediğim gibi 3ay önce yaşadığım için tecrübeleyim bu konuda. Büyük ihtimal emekli oldu. Yeni bir HDD alırsınız artık, ben 150TL'ye 500GB Seagate aldım kampanyada. Sizde bulursunuz 200TL civarı.

Aynı sorunu 3 ay önce 7yıllık 1TB Seagate HDD yaşadım son anda HDD içindeki dosyları kurtarabildim 10GB'lik dosyayaı 13 saat gibi bir sürede aktardım :).SSD'de sorun olduğunu zannetmıyorum. HDD ile sistem çalıştığı için HDD SSD'yi de yanına çekiyor. Dediğim gibi 3ay önce yaşadığım için tecrübeleyim bu konuda. Büyük ihtimal emekli oldu. Yeni bir HDD alırsınız artık, ben 150TL'ye 500GB Seagate aldım kampanyada. Sizde bulursunuz 200TL civarı.

Hocam HD Tune programı ile tarama yaptım dün. Bad sector çıkmadı, error scan kısmında her yer yeşildi ancak benchmark taraması sonucu şöyle çıktı. Tam olarak sorun nedir acaba HDD'de?
Ekran Görüntüsü (66).png

Hocam HD Tune programı ile tarama yaptım dün. Bad sector çıkmadı, error scan kısmında her yer yeşildi ancak Benchmark taraması sonucu şöyle çıktı. Tam olarak sorun nedir acaba HDD'de?Eki Görüntüle 583182

Bu hata, okuma hatası. Çözüm yok gibi, demek istemezdim lakin artık emekli olmuş. Yedekleme yaptınız zaten, yenisini almak en iyisi olacaktır.

Bu hata, okuma hatası. Çözüm yok gibi, demek istemezdim lakin artık emekli olmuş. Yedekleme yaptınız zaten, yenisini almak en iyisi olacaktır.

Yedekleme yapamadım maalesef. Disk aşırı yavaş çalışıyor ve diskin içindeki verilere girmek istediğim zaman sürekli donuyor. Nasıl yedekleyebilirim acaba?

Yedekleme yapamadım maalesef. Disk aşırı yavaş çalışıyor ve diskin içindeki verilere girmek istediğim zaman sürekli donuyor. Nasıl yedekleyebilirim acaba?
3.parti yazılımlar var onları deneyebilirsiniz.İsim vermiyorum kullanmadım çünkü.Belki yardımcı olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00