1 coil ortalama bir kullanımda 2 hafta anca gider. Az kullanımda 1 ay dayanır anlamak için direk yanık tadı veya aromadan anlayabilirsin ya da flaşı açıp coilin üstünden bakabilirsin.
Coilin fiyatları 700 civarında olması lazımdı 4-5 coil çıkar markaya göre hesap et kendin.
Nord serisini önermem ekranları kronikti çözdüler mi bilemiyorum onun yerine IPX80 veya argus Pro alabilirsin. Ayrıca smok markası rba diye bir coil çıkarttı sarımlı bir coil. Coil masrafından kurtarır ama ilk defa kullanıcağın için sarımlı işine girme zor yaparsın bıkarsın.
Aroma konusunda doğru likit seçimi yaparsan çok iyi performans alırsın premium likitler 600-1000 TL arasında ama gerçekten iyi aromaları var coilli kullanırsam kesinlikle premium kullanırım ben ama sarımlı kullanıyorum daha fazla buhar ve aroma için.
Kendi likitini yapma olayınada girme şimdilik sadece deneme amaçlı al kullan. Dediğin osmall cihaz mtl için Nord ve IPX80 gibi cihazlar DL içim yani birisi sigara gibi ilk ağza çekersin DLL'leri ise direk ciğere çekersin nargile gibi. Dllerde sigara hissiyatı olmaz ama daha fazla aroma ve buhar alırsın. Mtllerde sigara hissiyatı olur pufflarda mtldir aromayı yine iyi alırsın güzel likitin var ise buharda az olur.
Ohm dediğim şey tel ile alakalı yani coil. Coiller farklı ohmlerde olur mesela 0.15 yüksek bir değerdir direnci daha fazladır o yüzden yüksek wattda kullanırsın ama daha yüksek ohm coilleri ve telleri daha az wattda kullanırsın. Zaten coilin üstünde watt kullanım aralıkları yazar dert etme.
Tel sarma olayı iyi bir deneyim ister kaç tur sarıcağın hangi kanthalı kullanıcağın vs vs. zaten coilli cihazlarda olmaz. Ben bile tel sarmıyorum uğraştırır hazır tel alıp makineye takıyorum üstünü pamukluyorum bitiyor.
Ayrıca bazı coilli cihazlar bataryalı olmaz pilli olur onları alırsan batarya ömrü gibi bir derdin olmaz vtc6 veya direk şarj edilebilir pil takarsın olur biter.
Kartuş ise coili içine koyduğun ve likitinde olduğu parça bu kartuşu kolay kolay değiştirmessin aylarca kullanabilirsin kırılır vs bir şey olursa değiştirirsin ayrıca bazı markalarda kartuşlara göre coiller var mesela RPM 1 coilleri RPM1 kartuşa RPM2 coiller RPM2 kartuşa gibi hangi cihazı alacaksan ona göre bakman lazım sadece örnek verdim şu an coilli fazla kullanmadım bende sürekli sarımlı kullandım.
Şunu da ekleyem DL içim sarımlı cihazda 3 günde pamuk 1 ayda tel değiştiriyordum ben coilli cihazlarda coilin Max dayanıcağı 1 aydır fazlasını bekleme 1 ay bile bana dayanmıyordu 1-2 haftada yanıyordu her gün kullanımda ki gayet normal kullanırım.