Çözüldü SMT nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

dutyd

Hectopat
Katılım
7 Mayıs 2018
Mesajlar
445
Çözümler
2
Merhaba arkadaşlar. Nedir bu SMT? Bende Auto'da, kapatsam ne olur? Bir de benim bir sorunum var, mesela 1-2 maçtan sonra CPU kullanımı artıyor. 15-20 kullanırken 50-60 kullanmaya başlıyor. Buna faydası olur mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sanal çekirdek teknolojisi. Intel'deki Hyper-Threading'in AMD'deki kısaltımı. Açılımı ise "Simultaneous multithreading". Kapatırsanız CPU kullanımı azalmanın aksine artar.
Performans kaybı yaşanabilir. İşlemci sıcaklığı düşebilir. Bu tarz etkilerin dışında sıkıntı olmaz.

6 çekirdek ve 12 sanal çekirdekli bir işlemciden örnek vereyim, mesela Ryzen 5 3600. 6 fiziksel çekirdek varken bu teknoloji ile işlemci, 12 çekirdekliymiş gibi kullanılabiliyor. SMT kapatılınca sanal çekirdekler gidiyor, 6 fiziksel çekirdek çalışmaya devam ediyor.
 
amd ryzen 5600x var bende smt ve svm kapatınca fps artışı oluyor hatta csgo valorant tarzı oyunlarda daha akıcı oluyor işlemci kullanımı doğru artıyor ama ne biliyim açınca smt yi lagımsı bişi oluyor daha önce r5 2600 kulanıyodum onda da kapalı kullanıyodum. yani anlıyacağın amd bu çoklu çekirdek olayında optimizasyon sıkıntıları var ama intel sistemlerde bu böyle değil intelde böyle bir problem yaşamadım
 

Yeni konular

Geri
Yukarı