Snap ve flatpak kullanmak mantıklı mı?

Makaleler
1
Merhaba linuxçu yoldaşlarım.

Sorum basit: Snap ve flatpak kullanmak mantıklı mı? Çalışma prensiplerini tam olarak bilmediğim için emin olamıyorum. Dpkg ya da RPM kullanmak yerine bunları kullanmak faydalı mıdır? Bunların çok faydalı özellikleri var mıdır? Zararlı özellikleri var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek bildiğim Flatpak'te uyumlu olmayan özellikte programlar olabilir. Orijinalinden uzak içerisine yama gibi eklenmiş dosyalar olabilir. Ama snap sadece kısayol sunuyor.

Flatpak'te orijinal yapımcılar koymuyor mu programları? Başkaları mı ekliyor?

Bana Snap ile kurulan programlar ilk açılışta yavaş açılıyor gibi geliyor. Ayrıca paket yöneticileri gibi Snaplerin de kütüphaneleri ortak kullandığını sanmıyorum. Bu yüzden depolamadan tasarruf da olmuyor.
Solus'ta önyüklü olarak geliyor imiş snap. Bana da snap'ten indirirken daha yavaş indiriyor gibi. İnternet hızı değil işlemleri.

Bana Snap ile kurulan programlar ilk açılışta yavaş açılıyor gibi geliyor. Ayrıca paket yöneticileri gibi Snaplerin de kütüphaneleri ortak kullandığını sanmıyorum. Bu yüzden depolamadan tasarruf da olmuyor.

Bu eksi sayılır. Not ettim bunu.

Merhaba linuxçu yoldaşlarım.

Sorum basit: Snap ve flatpak kullanmak mantıklı mı? Çalışma prensiplerini tam olarak bilmediğim için emin olamıyorum. Dpkg ya da RPM kullanmak yerine bunları kullanmak faydalı mıdır? Bunların çok faydalı özellikleri var mıdır? Zararlı özellikleri var mıdır?

Ben bilgisayarıma ikisini de sokmuyorum. İhtiyacım yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı