Snap ve flatpak kullanmak mantıklı mı?

Çöplük derken? Normal paket yöneticisinden ne farkı var? Bilmediğim için soruyorum.
Kendi libraryleri ile geliyor, Windows bile o kadar bloat yaratmaz. Ayrıca image gibi mount ediliyormuş kullanmadığım için duyduğumu söylüyorum buda sistemi yavaşlatıyor. Benim işim olmaz. Çünkü zaten ihtiyacım olmuyor, istediğim programı Github'dan klonlayıp derleyebiliyorum.

Kendi libraryleri ile geliyor, Windows bile o kadar bloat yaratmaz. Ayrıca image gibi mount ediliyormuş kullanmadığım için duyduğumu söylüyorum buda sistemi yavaşlatıyor. Benim işim olmaz. Çünkü zaten ihtiyacım olmuyor, istediğim programı Github'dan klonlayıp derleyebiliyorum.
Aynen, zaten derlemek varken abuk subuk şeylere gerek yok

İyi güzel yazmışsınız ama herkes derleme işini yapamaz ya da uğraşmak istemez. Bu kişiler için de mantıklı değil mi kullanmak?

İyi güzel yazmışsınız ama herkes derleme işini yapamaz ya da uğraşmak istemez. Bu kişiler için de mantıklı değil mi kullanmak?
Derleme işlemi zaten zor bir şey değil ki, ama üşenen varsa snap kullansın bari, flatpak hiç kullanmadım.

Derleme işlemi zaten zor bir şey değil ki, ama üşenen varsa snap kullansın bari, flatpak hiç kullanmadım.

Üşenmeden ziyade bilmemek daha büyük sebep. İnsanlar rahat bir şeyler arıyor. Mağazadan uygulama indirenler bu şekilde kaynak koddan derleme yapmazlar.

Sorunun yanıtı kullanıcının deneyimine ve uygulamaya göre değişir. GNU/Linux'la yeni tanışan biri için snap veya flatpak en kolay çözüm olabiliyor. Deneyim arttıkça ve repoları ve githubı kullanmayı öğrendikçe kullanıcı zaten oraları tercih ediyor. Ancak bazı uygulamaların Flatpak versiyonları daha uyumlu. Bir meslektaşımın ubuntu yüklü bilgisayarında repodan kurduğu VLC sürekli sorun çıkarırken flatpak'le sorun çözülmüştü. Aslında alternatiflerin varlığı ve seçeneklerin çokluğu iyidir.

Vallahi keyifleri bilir ne deyim. Sistemlerinin Boot süresini arttırmak, gereksiz librarylerle doldurmak pahasına kullanmak istiyolarsa söyleyecek bir şey yok.

Son düzenleme:

Bloat'tan kastının ne olduğuna göre değişir. Safi kullandığı alan ise haklısın. Onun dışında aksine sistemi çöplüğe çevirmemeye yarayan yapıları var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı