Snapchat'ten dolandırıldım

Benzer bir olay da benim başıma gelmişti. Bir anonim sohbet sitesine kız nick'iyle girmiştim. Emre diye bir çocuk da bana yazmaya başladı. Sonra bana Instagram hesabını vermek istedi, oradan konuşalım dedi. Ben de çocuğun hesabını ele geçiririm düşüncesiyle hiç düşünmeden bunu kabul ettim. Fakat öyle bir hata yaptım ki, az kalsın başım fena yanıyordu. Çocuğun hesabına salak gibi numaramı yazdım, tabii çocuk da bunu görüp beni tehdit etmeye başladı. İşte akşam arayacağım seni falan da deyince ben bir tırstım, ardından çocuğa hesabını geri verdim. Fakat yaklaşık 1 ay sonra o sohbet sitesinde aynı çocuk bana yeniden o hesabını verince, dedim bu sefer işimi sağlama alayım, numaramı eklemek yerine bu sefer fake mail adresimi ekledim. Sonra da şifresini ve kullanıcı adını değiştirip hesabı kalıcı olarak kapattım. Daha da komiği, bu çocuk bana 2 hesap daha verdi. Ben yine aynı şekilde o hesapları da kalıcı olarak kapattım. Ben belki paçayı kurtardım ama, herkes benim kadar şanslı olmayabilir. Kısaca, böyle durumlarda çok dikkatli olmak lazım! Çünkü başınız fena halde belaya girebilir.

Arkadaşlar aynısı demin başıma geldi.
Hoopdan eşleştiğimizi söyledi. Yüzünün fotoğrafını attı ve aynısını atar mısın biraz eğlenelim falan dedi.

Neyse attım, sonra Instagram istedi verdim takip etti ben gönderdim kabul etmedi. Umursamadım.

Sonra anlaşma yapalım sen bana kılıcı at ben de sana kendimi atayım sırayla dedi. Güvenmedim önce sen dedim. Neyse sıra bana geldi, dalga uyuyor hala, atamam dedim. Sen gönder uyandırırm falan dedi. Gönderdim dalgayı o şekil sonra bana kolaj gönderdi sol üstte yüzüm yani ilk attığım fotoğraf, sağ üstte ve sol altta benim dalga, sağ altta da fake Instagram hesabım ve takip ettiğim kişiler. App Store gift gönderirsem gönderdiğim fotoğrafları sileceğim falan dedi. Birkaç kişiye göndermiş herhalde bana gönderdiğine dair fotoğraf atıyordu.

Fake hesabımı sildim, Snapchat'de de şikayet edip engelledim. Tabii tüm bunlar İngilizce gerçekleşti. Birazdan arkadaşı arayıp soracağım bir şey gelmiş mi diye.

Siz siz olun tanımadığınız kişilere dalganızı göndermeyin. Xd.

Bro acaba hesabında hiç arkadaşın var mıydı? Fake hesap demişsin benim kendi hesabımı buldular birine atmış gibi sahte fotoğraf attılar ama arkadaşlar gelmedi diyor. Ne diyorsun sana da birine atmış gibi yaptılar mı kolajı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bro acaba hesabında hiç arkadaşın var mıydı? Fake hesap demişsin benim kendi hesabımı buldular birine atmış gibi sahte fotoğraf attılar ama arkadaşlar gelmedi diyor. Ne diyorsun sana da birine atmış gibi yaptılar mı kolajı?
Aynen hocam tanıdıklar falan vardı. Bir sürü kişiye gönderdiği fotoları attı bana ama kimseye bir şey gitmemiş. Sorun yok hocam, hiç bir şey olmadı.

Aynı olay dün gece başıma geldi. Ne yapacağımı bilmiyorum. Bir öneriniz var mı?
Korkutuyorlar sadece hocam, engelle geç adam zaten günde kim bilir kaç bin kişiye aynısını yapıyordur. Kimseye bir şey göndermiyorlar yani için rahat olsun.

Arkadaşları iyi sosyaller. Şimdi anlatacağım konu biraz trajikomik. Bir ara tekrardan arkadaşımdan görüp hoop uygulamasını yükledim. Bildiğiniz gibi bu uygulama ile dünyanın farklı yerlerinden insanlarla tanışabiliyorsunuz. Uygulamayı yüklerken aklımda yurt dışından biriyle belki tanışırım da bir şekilde yakınlaşıp oraya giderimdi.

Bir gün istek kutumda yabancı birinden istek gelmişti. Bu bir kızdı ve Amerika'da yaşıyordu. Ben de kabul ettim ve konuşmaya başladık. Uzun bir süre normalce muhabbet ediyorduk. İlk tanıştığımızda fotoğraf falan istedi nasıl biri olduğumu görmek için ben de galeriden güzel iki fotoğraf attım, daha sonra bundan falan istedim bu da attı. O şekilde neredeyse her gün neredeyse konuşuyorduk tabii saat farkı olduğundan bazen mesaja 12 saat falan sonra cevap verdiğim bile oluyordu.

Bu benim Instagram'ı falan da aldı. Neredeyse 1 hafta muhabbet ettik. Bazen Amerika'ya gelme muhabbeti falan da dönüyordu. Sonra bir gün bu bir akşam bir anda yaramaz mısın gibi bir soru sordu. Oradan konu cinsel muhabbete doğru kaydı. İşte malum fotoğraflar attı sonra bu da istedi filan. Ulan sonra bir baktım bu benim attığım tüm fotoğrafları (kılıcımla da dahil olanları) bir arşiv yapmış ve bir anda bana attı. Daha sonra uzunca bir mesaj atıp eğer ona para göndermezsem bunları yayacağını ve peşimi bırakmayacağını söyledi. Anlık ufak çaplı bir şoktan sonra engelledim.

Ertesi gün Instagram hesabımı aldığını hatırladım fakat takip atmamıştı ve takipçilerimde göremezdi. Ben de ne olur ne olmaz diye tüm hesaplarımı dondurdum. Olayın üzerinden tam bir hafta geçti ve eğer dediğini yaparsa tüm çevreme rezil oluruz. Sizce bu basit bir oltalama hilesi mi? Yoksa başıma bir şey gelir mi? Tavsiyeleriniz neler?

Merhaba öncelikle aynı uygulama üzerinden aynı şekilde bana da yazdı ilk başlarda umursamadım sonra konuşurken yaramazlım yapmak ister misin deyip muhabbet etmeye başladı o sordu ne seversin diye ben cevapladım sonra benim uzanırken herhangi bir çıplak fotoğrafım yok bu arada kendisinde normal yüzümü çekerek attığım fotoğraf ile uzanırken kıyafetlerim üzerimde fotoğrafımı kolajlıyıp bana gösterip para istedi yabancı kendisi arkadaşlarıma atmak ile tehdit etti attı da bir kişiye yakın arkadaşıma hemen uyardı beni Instagram'ı snap kapattım hemen, kendisinde herhangi bir ayıplı fotoğrafım yok ama her şeyimi dondurdum 1 ay oldu sosyal medya kullanamıyorum korkudan eğer açarsam takip ettiğim kişilere tekrardan göndermeye başlar diye yeni hesap açayım diyorum ismim soyismim TR de çok fazla bulunmadığından gene iisimsoyisim yazıp beni bulabilir tekrardan hesabımı açmaktan korkuyorum herhangi bir sıkıntı yaratacak görüntüm olmamasına rağmen uğraşmaya devam ederler mi sizce hala.

Merhaba öncelikle aynı uygulama üzerinden aynı şekilde bana da yazdı ilk başlarda umursamadım sonra konuşurken yaramazlım yapmak ister misin deyip muhabbet etmeye başladı o sordu ne seversin diye ben cevapladım sonra benim uzanırken herhangi bir çıplak fotoğrafım yok bu arada kendisinde normal yüzümü çekerek attığım fotoğraf ile uzanırken kıyafetlerim üzerimde fotoğrafımı kolajlıyıp bana gösterip para istedi yabancı kendisi arkadaşlarıma atmak ile tehdit etti attı da bir kişiye yakın arkadaşıma hemen uyardı beni Instagram'ı snap kapattım hemen, kendisinde herhangi bir ayıplı fotoğrafım yok ama her şeyimi dondurdum 1 ay oldu sosyal medya kullanamıyorum korkudan eğer açarsam takip ettiğim kişilere tekrardan göndermeye başlar diye yeni hesap açayım diyorum ismim soyismim TR de çok fazla bulunmadığından gene iisimsoyisim yazıp beni bulabilir tekrardan hesabımı açmaktan korkuyorum herhangi bir sıkıntı yaratacak görüntüm olmamasına rağmen uğraşmaya devam ederler mi sizce hala.
Hocam engelle geç, instagram da kişinin açabileceği hesapları da engelle diye bir seçenek de var zaten. O kişiler günde 6645645667854657 kişiyle uğraşıyor. Bu kadar takıntılı birisi olamaz.

Bu arada arkadaşına mesaj gitmiş mi yoksa dolandırıcı mı gönderdiğine dair fotoğraf attı sana?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı