Snapdragon 8 Gen 1 vs Snapdragon 8 Plus Gen 1

Bütçe
20000-25000
700-800€ için cidden iyi cihaz, bir de marka ülkemize girse tam olur.

Amaçta o zaten, tuğla gibi cihazı soğutmak.
Normal kullanıcı performans düşüşünü umursamasa da üst düzey oyunlarda yayın açarak oyun oynayan kitle FPS düşüşü yaşamak istemez.
Son dediğine katılıyorum kesinlikle.
Pandemi zamanları YouTube da hem oyun hem de canlı yayın açıyordum. Telif uyarı yüzünden kapandı. Neyse…
iOS İle android farkı bile var. Biraz abartı övgü olacak ama deneyimlerime göre en sağlıklı stabil olan iOS idi hem oyun hem de canlı yayın aynı anda.
Dragon storm fantastik oyunun ismi görevlerde etkinlikle canlı anlık 100-200 kişi aynı anda oyuncuların bulunduğu anlanlarda veya 1vs1 gibi anlık ilk etki tepki vb durumlarda da iOS öndeydi.

F1312401-6FBB-4C84-8C8A-EF63C18DAF4B.jpeg
C6F92777-1FDC-4009-88C2-B2D786C84A0D.jpeg
493B4F08-4E57-4273-8883-5942D55EE1E6.jpeg

Son düzenleme:
Amaçta o zaten, tuğla gibi cihazı soğutmak.
Normal kullanıcı performans düşüşünü umursamasa da üst düzey oyunlarda yayın açarak oyun oynayan kitle FPS düşüşü yaşamak istemez.
20230919_190817.jpg

3DMark'ta %97 üzerinde stabilite almış. Sağlam duruyor.
Pandemi zamanları YouTube da hem oyun hem de canlı yayın açıyordum. Telif uyarı yüzünden kapandı. Neyse…
iOS İle android farkı bile var. Biraz abartı övgü olacak ama deneyimlerime göre en sağlıklı stabil olan iOS idi hem oyun hem de canlı yayın aynı anda.
Dragon storm fantastik oyunun ismi görevlerde etkinlikle canlı anlık 100-200 kişi aynı anda oyuncuların bulunduğu anlanlarda veya 1vs1 gibi anlık ilk etki tepki vb durumlarda da iOS öndeydi.
Evet iOS - Android arasında oyun farkı var. iOS konusunda katılıyorum. Android bazinda özellikle Samsung cihazları oyunlarda yetersiz kalıyor. Xiaomi kasaları daha başarılı genel olarak.
Buna S23 ve Mi 13 serisi dahil.

Bahsettiğim cihaz iyi ama kusuru markanın ülkemize giriş yapmaması olur, teknik servis yoksa cihaz çöpe gider bozulunca.
Abartı demesen de dediğin doğru, İOS yazılım ve donanım tarafında iyi bir konumda. Uygulama-oyun geliştiricilerinin İOS için düzgün optimizasyon sunması Android kadar zor olmuyor.
14 ve 15 serisi ile performans olarakta öne çıkmaya başladılar ama uzun süreli yük altında kullanım için alınırlar mı muamma.

14 ve 15 serisi ile performans olarakta öne çıkmaya başladılar ama uzun süreli yük altında kullanım için alınırlar mı muamma.
13 serisi ile aslında. A15 Bionic oyun tarafında devrimdi. A13 ve A14 aşağı yukarı aynı SoC'ler zaten. A15 bunlardan daha az tüketip çok daha kararlı çalışıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hatta A13, A14'ten daha kararlı. Ama tüketimde TDP'sini aşıyor. A14 de aşıyor, orası ayrı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

iPhone 12'nin yükte 11W tüketime yaklaşıp 13'ün 8W görmemesi mesela.

A15, daha iyi performans veriyor ve çok daha kararlı. iPhone 13 kasasında A15 Bionic, Genshin Impact'ta S23'ü zorluyor mesela. 13 Pro Max ise S23 Ultra'yı geçebiliyor.

13 serisi ile aslında. A15 Bionic oyun tarafında devrimdi. A13 ve A14 aşağı yukarı aynı SoC'ler zaten. A15 bunlardan daha az tüketip çok daha kararlı çalışıyor.
Yanlışım yoksa 14 serisi ile beraber soğutma bloğu ile dâha da gözle görülür performans gelişmeleri olmuştu, bu sebeple 14 serisini örnek gösterdim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı