Snapmaker U1 vs Bambu Lab P2S Combo

Bütçe
47000

TKSN

Hectopat
Katılım
16 Temmuz 2022
Mesajlar
69
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ilk 3D yazicimi alacagim, bütçem 47K civarinda, bu iki yazici arasında kaldım. Kullanan ve herhangi bir sorun yaşayan var mi yedek parca vs? Hangisini onerirsiniz?
 
Snapmaker U1'in ilk partisi yeni teslim edildi dolayısıyla kullanıcı tecrübesi yok. Yabancı forumlarda mobil uygulama tarafında vs. kötü olduğu (ben hiçbir cihazımda baskıyı izlemek dışında mobil uygulamayı kullanmıyorum) ve yazılımsal ufak sorunlar çıkardığı söyleniyor. Yazılım kısmı illaki halledilir.

U1 ile P2S farklı makineler P2S kapalı kabin U1 açık kabin vs. vs. U1'in tek amacı renkli baskıdaki filament atığını azaltmak. 1 ayda yüzlerce çok renkli baskı yapmayacak ve 20 kilo filament harcamayacaksanız yaptığı tasarruf hiçbir işe yaramıyor.

Ek olarak yeni çıkmış bir yazıcı haliyle kullanıcı olarak yazıcının test işi size kalmış durumda. İlk yazıcınız olacaksa o kadar karmaşık bir sisteme girmeye gerek yok. Her kafanın ayrı kalibrasyonu var hatalı yapılan bir kalibrasyon sistemin fiziksel hasar görmesine haliyle 1 yerine potansiyel olarak 4 kafa masrafı çıkartabilir. Ek olarak internette hiçbir yerde bu yazıcının yedek parçası henüz satılmıyor. Tıkanacak bir nozul ve olur da temizlemeye çalışırken zarar verirseniz yeni set için ne kadar bekleyeceğiniz belli değil.

Benim tavsiyem şu anda Türkiye'de Creality tarafında Hi ve K2 serisine Bambu Lab tarafında H2C hariç diğer modellere yönelmeniz hatta evde hobi amaçlı kullanacaksanız bu kadar bile para vermenize gerek yok Hi Combo yada A1 Combo'ya yönelmeniz olur. Marka farketmeksizin yeni bir cihazı alıp firmaların yapmadığı test işine katlanmak yerine pazara çıkalı en azından 5-6 ay geçmiş bir makineyi tercih etmek daha iyidir.
 
Snapmaker u1'in ilk partisi yeni teslim edildi dolayısıyla kullanıcı tecrübesi yok. Yabancı forumlarda mobil uygulama tarafında vs. kötü olduğu (ben hiçbir cihazımda baskıyı izlemek dışında mobil uygulamayı kullanmıyorum) ve yazılımsal ufak sorunlar çıkardığı söyleniyor. Yazılım kısmı illaki halledilir.

U1 ile p2s farklı makineler p2s kapalı kabin U1 açık kabin vs. vs. U1'in tek amacı renkli baskıdaki filament atığını azaltmak. 1 ayda yüzlerce çok renkli baskı yapmayacak ve 20 kilo filament harcamayacaksanız yaptığı tasarruf hiçbir işe yaramıyor.

Ek olarak yeni çıkmış bir yazıcı haliyle kullanıcı olarak yazıcının test işi size kalmış durumda. İlk yazıcınız olacaksa o kadar karmaşık bir sisteme girmeye gerek yok. Her kafanın ayrı kalibrasyonu var hatalı yapılan bir kalibrasyon sistemin fiziksel hasar görmesine haliyle 1 yerine potansiyel olarak 4 kafa masrafı çıkartabilir. Ek olarak internette hiçbir yerde bu yazıcının yedek parçası henüz satılmıyor. Tıkanacak bir nozul ve olur da temizlemeye çalışırken zarar verirseniz yeni set için ne kadar bekleyeceğiniz belli değil.

Benim tavsiyem şu anda Türkiye'de Creality tarafında hi ve K2 serisine Bambu Lab tarafında h2C hariç diğer modellere yönelmeniz hatta evde hobi amaçlı kullanacaksanız bu kadar bile para vermenize gerek yok hi combo ya da A1 Combo'ya yönelmeniz olur. Marka fark etmeksizin yeni bir cihazı alıp firmaların yapmadığı test işine katlanmak yerine pazara çıkalı en azından 5-6 ay geçmiş bir makineyi tercih etmek daha iyidir.

Tavsiyeniz için teşekkür ederim hocam sadece hazır model değil kendi modellediğim modelleride basmak istiyorum u1'in hem TPU hem PLA beraber basabilmesi ve renkli konusundaki atığı bayağı azaltması dikkatimi çekti uzun zamandir Bambu Lab'in vs topluluklarını takip ediyorum p2s combo vardı o yüzden aklımda ama renkli kısmında aşırı atık üretmesi TPU konusundaki sıkıntıları vsden dolayı U1 düşünüyordum lakin dediğiniz gibi yeni olmasından kaynaklı yedek parçası neredeyse yok aklımı kurcalayanda bu ülkemizde çok talep görmezise yedek parça getirmeme durumunu düşünüyorum emin olamadım o yüzden yazılım kısmının sorun olacağını uzun vadede düşünmüyorum p2s in kapalı olması da bir avantaj ama U1 de kapalı kasa aparatı varmış Türkiye'ye ne zaman getirirler bilemiyorum ama.
 
Tavsiyeniz için teşekkür ederim hocam sadece hazır model değil kendi modellediğim modelleride basmak istiyorum u1'in hem TPU hem PLA beraber basabilmesi ve renkli konusundaki atığı bayağı azaltması dikkatimi çekti uzun zamandir Bambu Lab'in vs topluluklarını takip ediyorum p2s combo vardı o yüzden aklımda ama renkli kısmında aşırı atık üretmesi TPU konusundaki sıkıntıları vsden dolayı U1 düşünüyordum lakin dediğiniz gibi yeni olmasından kaynaklı yedek parçası neredeyse yok aklımı kurcalayanda bu ülkemizde çok talep görmezise yedek parça getirmeme durumunu düşünüyorum emin olamadım o yüzden yazılım kısmının sorun olacağını uzun vadede düşünmüyorum p2s in kapalı olması da bir avantaj ama U1 de kapalı kasa aparatı varmış Türkiye'ye ne zaman getirirler bilemiyorum ama.
Ikea'da satılan bir plastik kovayla kapatıyorlar U1'in üstünü 😄. Ama bu bahsettiğimiz kapalı, açık yazıcısındaki mevzu iç ortamın ABS, ASA gibi malzemlerin toksik gazları ve sabit ortam ısısı gereksinimi için dışarıya göre mühürlenmesi. Tpu ya Pla destek yapmak gerçekten harika bir durum TPU'nun yapısından kaynaklı destek sorununu ortadan kaldırıyor.

Yeni kullanıcı olduğunuz için ben kendi tecrübemden örnek vereyim 2018 yılında aldığım Ender 3 başladım. Hevesle bende TPU aldım seneler önce aldığım 1 kilo TPU hala bitmedi çünkü işe yarar bir şey yapılmıyor. Şahsen benim yazıcı tercihim için TPU yapıp yapamaması veya başka malzemeyle yapıp yapamaması olmuyor. Yani U1'in kapalı kasa aparatı vs. bir tık hikaye. Zaten ABS, ASA falan bastığınızda makineler kendisinden geçiyor şöyle örnek vereyim; K2 Pro yazıcım için Creality PLA vb. malzeme için milleri ayda 1 kontrol edin, 3 ayda bir yağlamanız yeterli diyor. Ama ABS, ASA gibi malzemeler için 5 günde bir diyor. U1'de ABS, ASA kullandığınızı düşünün diğer kafalar çalışmasa bile malzeme parçacığı yazıcının içine yapışan o toksik tabaka o 3 kafayı ne hale getirir.

P2S, K2 vs. yazıcılarda TPU'yu üst camı açıp direkt extrudere takarsanız sorun çıkarmıyorlar malzeme yapısı gereği teflon borudan dolandığında sorun çıkarıyor. U1'de de uzun bir teflon borudan gelecek bu sebeple U1'in de TPU da direkt tak yap gibi çalışacağını zannetmiyorum.

Atık konusunda evet U1 çok avantajlı dediğim gibi ne kadar baskı yapacaksınız aradaki güvenilirlilik farkına değecek mi o sizin karar vereceğiniz bir şey. P2S'de alsanız U1 de alsanız zaten stok teslim yok her türlü bekleyeceksiniz aceleniz yoksa bekleyin bakalım U1 neler yapacak Snapmaker cihaza ne destek verecek.

U1 düşünüyordum lakin dediğiniz gibi yeni olmasından kaynaklı yedek parçası neredeyse yok aklımı kurcalayanda bu ülkemizde çok talep görmezise yedek parça getirmeme durumunu düşünüyorum
Bu çok önemli örneğin benim Kobra S1 incelememi okuyun. Baskı kafası tırnaklı, tırnaklar kırılınca kafa muhafazası takılmıyor, muhafaza olmayınca yazıcı çalışmıyor. Anycubic Global parça gönderimi yapıyor ama Türkiye'de gümrüğe takılıyor. Baskı kafası yedek parça olarak satışı yok. Distribitörün vicdanına kalıyorsunuz yada yapılan modelleri basıp kullanıyorsunuz. U1 yapısı ve atık olmaması sebebiyle çok renkli baskıcılar yüzünden talep gördü yedek parçası bir süre gelecektir ki zaten ithalatçı firma 2 sene yedek parça temin etmek zorunda ama yazıcılar 1000 saate geldiklerinde ne durumda olur onun cevabı hala yok.
 
IKEA'da satılan bir plastik kovayla kapatıyorlar u1'in üstünü 😄. Ama bu bahsettiğimiz kapalı, açık yazıcısındaki mevzu iç ortamın ABS, asa gibi malzemlerin toksik gazları ve sabit ortam ısısı gereksinimi için dışarıya göre mühürlenmesi. TPU'ya PLA destek yapmak gerçekten harika bir durum TPU'nun yapısından kaynaklı destek sorununu ortadan kaldırıyor.

Yeni kullanıcı olduğunuz için ben kendi tecrübemden örnek vereyim 2018 yılında aldığım ender 3 başladım. Hevesle bende TPU aldım seneler önce aldığım 1 kilo TPU hala bitmedi çünkü işe yarar bir şey yapılmıyor. Şahsen benim yazıcı tercihim için TPU yapıp yapamaması veya başka malzemeyle yapıp yapamaması olmuyor. Yani u1'in kapalı kasa aparatı vs. bir tık hikaye. Zaten ABS, asa falan bastığınızda makineler kendisinden geçiyor şöyle örnek vereyim; K2 Pro yazıcım için Creality PLA vb. malzeme için milleri ayda 1 kontrol edin, 3 ayda bir yağlamanız yeterli diyor. Ama ABS, asa gibi malzemeler için 5 günde bir diyor. U1'de ABS, asa kullandığınızı düşünün diğer kafalar çalışmasa bile malzeme parçacığı yazıcının içine yapışan o toksik tabaka o 3 kafayı ne hale getirir.

P2s, k2 vs. yazıcılarda TPU'yu üst camı açıp direkt extrudere takarsanız sorun çıkarmıyorlar malzeme yapısı gereği teflon borudan dolandığında sorun çıkarıyor. U1'de de uzun bir teflon borudan gelecek bu sebeple u1'in de TPU da direkt tak yap gibi çalışacağını zannetmiyorum.

Atık konusunda evet U1 çok avantajlı dediğim gibi ne kadar baskı yapacaksınız aradaki güvenilirlilik farkına değecek mi o sizin karar vereceğiniz bir şey. P2S'de alsanız U1 de alsanız zaten stok teslim yok her türlü bekleyeceksiniz aceleniz yoksa bekleyin bakalım U1 neler yapacak snapmaker cihaza ne destek verecek.

Bu çok önemli örneğin benim kobra S1 incelememi okuyun. Baskı kafası tırnaklı, tırnaklar kırılınca kafa muhafazası takılmıyor, muhafaza olmayınca yazıcı çalışmıyor. Anycubic global parça gönderimi yapıyor ama Türkiye'de gümrüğe takılıyor. Baskı kafası yedek parça olarak satışı yok. Distribitörün vicdanına kalıyorsunuz ya da yapılan modelleri basıp kullanıyorsunuz. U1 yapısı ve atık olmaması sebebiyle çok renkli baskıcılar yüzünden talep gördü yedek parçası bir süre gelecektir ki zaten ithalatçı firma 2 sene yedek parça temin etmek zorunda ama yazıcılar 1000 saate geldiklerinde ne durumda olur onun cevabı hala yok.

Reddit'te bende görmüstüm birisi leğenle kapatmıştı üstünü 😂 TPU kısmında zaten 1 2 yerde drone vs gibi şeyler yapmak istiyorum onların ayak kısmında kullanma planım vardı ama dediğiniz gibi sorun olup olmayacağı belli değil zaten en kötü yapıştırıladabilir bu parçalar renkli konusunda aslında aklımı karıştıran o renkli kısmında benim o kadar hevesimm yok açıkçası en kötü boyarım kafasındayım ama babamda kullanmak istiyor o istiyor özellikle renkli yazıcı güvenilirlik ve rahatlık konusunda kesinllikle katılıyorum babam bir diğer fikir olarak ilk yazıcıda A1 al sonra diğerlerine geçersin diyor bense almışken işimi görecek alıyim bozulana kadar bir daha al miyim kafasındayım emin olamadım siz ne önerirsiniz hocam bayağı tecrübeniz var gibi duruyor bu 3D yazıcılarla.
 
renkli konusunda aslında aklımı karıştıran o renkli kısmında benim o kadar hevesimm yok açıkçası en kötü boyarım kafasındayım
Renkli baskı moda işi bence. Zaten bu ünitelerin asıl amacı desteği farklı modeli farklı malzeme kullanarak destek parçasının kolay ayrılmasını sağlamak. Örneğin tüm modeli pla ile yapıyorsunuz desteğin modele değecek yerini sadece 1 katman petg ile yaptığınızda petg pla ya yapışmadığı için kolay ayrılan ve altı dümdüz bir model elde ediyorsunuz böyle senaryoda malzeme değişimi 1 kere yapıldığı için atık dert olmuyor. Diğer durumda 4 renk ile sınırlısınız (p2s, k2 gibi modellerde 4 üniteden 16 renge çıkılabliyor ama atık işi ayrı dert) şu an moda olan anahtarlık gibi şeylerde işe yarıyor ama figür veya maket yapanlar kullanmıyor çünkü orada gölgeleme, eskime gibi efektleri yapıyorsunuz zaten boyama yapabiliyorsanız bu tarz şeyler için çok daha iyi oluyor.

babam bir diğer fikir olarak ilk yazıcıda A1 al sonra diğerlerine geçersin diyor bense almışken işimi görecek alıyim bozulana kadar bir daha al miyim kafasındayım emin olamadım siz ne önerirsiniz hocam bayağı tecrübeniz var gibi duruyor bu 3D yazıcılarla.
İlk mesajımda da dediğim gibi bence para vermeden önce bu tarz bir cihaza sahip olup 3d baskının mantığını ve nasıl yapıldığını öğrenmeniz daha iyi. Çünkü kartezyen cihazların bakımı ve tamiri daha kolay olduğu için mantığı kavrayıp daha sonra karmaşık bir cihaza geçmek öğrenim açısından daha iyi. Ev için kullanımda A1 veya Hi gayet yeterli olacaktır ikisi de filament değiştirme yeteneğine sahip. İlerleyen zamanlarda ihtiyaç duyarsanız 2. elde cihazınızı satıp o zaman U1 yada P2S gibi bir şeye geçersiniz. Hem U1 biraz daha kullanılmış olur veya başka güzel bir model çıkar onu almak istersiniz. Belki hevesiniz geçer hiç kullanmak istemezsiniz ucuz cihazların satışı daha kolay oluyor.

Core XY makinelerin kağıt üzerinde avantajları var doğru ama standart kullanımda ne hız ne doğruluk hiçbir fark olmuyor. K2 Pro tabla boyutu sebebiyle almıştım. İş yetişmediği için 2 yeni yazıcı almayı düşünüyorum ama kesinlikle pahalı ve kapalı kabin bir şeye yönelmeyeceğim muhtemelen Creality Hi alacağım. Çünkü aynı işi yapıyor ve ucuz.

Ekleme; Ufak baskılarda hala Ender 3 Pro kullanıyorum mesela hala yeterli. X'in baskı kalitesi daha iyi Y'nin daha kötü vs. vs. hayır böyle bir şey yok tamamen kullananla alakalı. Tek fark bazı yazıcılar sorunlu bazıları değil.
 
Renkli baskı moda işi bence. Zaten bu ünitelerin asıl amacı desteği farklı modeli farklı malzeme kullanarak destek parçasının kolay ayrılmasını sağlamak. Örneğin tüm modeli PLA ile yapıyorsunuz desteğin modele değecek yerini sadece 1 katman PETG ile yaptığınızda PETG PLA'ya yapışmadığı için kolay ayrılan ve altı dümdüz bir model elde ediyorsunuz böyle senaryoda malzeme değişimi 1 kere yapıldığı için atık dert olmuyor. Diğer durumda 4 renk ile sınırlısınız (p2s, K2 gibi modellerde 4 üniteden 16 renge çıkılabliyor ama atık işi ayrı dert) şu an moda olan anahtarlık gibi şeylerde işe yarıyor ama figür veya maket yapanlar kullanmıyor çünkü orada gölgeleme, eskime gibi efektleri yapıyorsunuz zaten boyama yapabiliyorsanız bu tarz şeyler için çok daha iyi oluyor.

İlk mesajımda da dediğim gibi bence para vermeden önce bu tarz bir cihaza sahip olup 3D baskının mantığını ve nasıl yapıldığını öğrenmeniz daha iyi. Çünkü kartezyen cihazların bakımı ve tamiri daha kolay olduğu için mantığı kavrayıp daha sonra karmaşık bir cihaza geçmek öğrenim açısından daha iyi. Ev için kullanımda A1 veya hi gayet yeterli olacaktır ikisi de filament değiştirme yeteneğine sahip. İlerleyen zamanlarda ihtiyaç duyarsanız 2. elde cihazınızı satıp o zaman U1 ya da p2s gibi bir şeye geçersiniz. Hem U1 biraz daha kullanılmış olur veya başka güzel bir model çıkar onu almak istersiniz. Belki hevesiniz geçer hiç kullanmak istemezsiniz ucuz cihazların satışı daha kolay oluyor.

Core xy makinelerin kağıt üzerinde avantajları var doğru ama standart kullanımda ne hız ne doğruluk hiçbir fark olmuyor. K2 Pro tabla boyutu sebebiyle almıştım. İş yetişmediği için 2 yeni yazıcı almayı düşünüyorum ama kesinlikle pahalı ve kapalı kabin bir şeye yönelmeyeceğim muhtemelen Creality hi alacağım. Çünkü aynı işi yapıyor ve ucuz.

Ekleme; ufak baskılarda hala ender 3 Pro kullanıyorum mesela hala yeterli. X'in baskı kalitesi daha iyi Y'nin daha kötü vs. vs. Hayır böyle bir şey yok tamamen kullananla alakalı. Tek fark bazı yazıcılar sorunlu bazıları değil.

Anladım hocam teşekkürler tavsiyeniz için aslında Creality yeni giriş seviye bir model çıkarıyormuş sparkx i7 diye bir model onu da bekleyebilirim çok geç çıkarmazlar ise peki A1 combo mu önerirsiniz düz A1 mi hi fiyatı yüksek A1'e kıyasla.
 
Sparx I7 gelecek evet ama yeni bir cihaz. Creality toparladı ürünleri güzel şeyler yapıyorlar ama yine de çıktıktan sonra ne olacağını görmekte fayda var. A1'in fiyatı daha iyi ama stokta yok metatech'den baktınız muhtemelen ön sipariş onlar bekletiyor. A1'lerde devre kartında yanma sorunları oldu en son gelen seride ama garanti kapsamında hallediliyor o yönden sıkıntı yok. Zor bir seçim ikisi de güzel cihazlar renkli baskıda A1'de filamentler kafada beklediği için daha çabuk değişim yapıyor vs. o yönden + ları var. Hangisini beğendiyseniz onu alın. A1 Combo mu düz mü derseniz sonradan ams lite alınabiliyor ama daha pahalıya gelir direkt Combo olarak almak hepsi için daha avantajlı.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı