Snowman M200 Fan Yönü Nasıl Olmlaı?

  • Konuyu başlatan prex
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 1B

prex

Kilopat
Katılım
19 Ağustos 2018
Mesajlar
2.358
Çözümler
23
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar, Snowman M200 soğutucu aldım ama montajlarken anakart üzerindeki soğutma köprüsüne çarptığı için soğutucunun fanı RAM'lere doğru değil, egzoz fana bakıyor. Bu bir sorun çıkartır mı? Şu an orada bir egzoz fan bulunmuyor. İleride aldığımda sorun çıkartır mı?
 
Sıcaklığı egzos fanından tahliye etmesi gerek yönü ters olmuş, yönünü değiştirmeniz lazım, kasanın ön kısmına bakan taraftan ise temiz hava gelmeli
 
Hocam yanlış anladınız sanırım. Fan RAM'lere bakması gerekiyor normalde ama benim anakartımdaki soğutma köprüsü öyle taktığım zaman engel oluyor. Ters çevirip yani fan egzoz fanın olacağı yere bakıcak şekilde takınca takılabiliyor. Şu an egzoz fan yok orada.

Not : Arkadaşlar kasam eski bir kasa önden hava almıyor ve arkada da egzoz fan bulunmuyor. Şu an Xeon E5450 işlemci oyunlarda 70 dereceyi görmüyor, boşta ise 40-50 derece arası dolaşıyor. İleri zamanlarda egzoz fan eklemeyi düşünüyorum bir sorun çıkartabilir mi?
 
Egzoz fan taktığında egzoz fanının hiçbir etkisi olmayacak. Kasanı bilmiyorum ama yerinde olsam şöyle kullanırdım; kasanın üst fanını radyatöre üfletip, ön kapaktaki fanı egzoz olarak kullanırdım. Çünkü şu anda radyatör fanın radyatördeki sıcak havayı kasanın ön kısmına üflüyor. Alternatif olarak da yine üst kapaktan radyatöre üfletip mazgala çarpan fanı mazgaldan kurtarmak için fanı biraz daha yukarı elle monte ederdim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı