Snowman M200 vs Gametech Freezer HD 2.0

UV yapınca performanstan kısmak zorunda değil. Aksine UV+OC bile yapabilir silikon kalitesine göre. Buna boşuna para verecek. Onun yerine biraz daha bekleyip daha iyisini alsın. Boşa yani şuna verilen para. Kullanılmaz demiyorum. Ama değmez yani.
 
Bunun yettiğine Stealth da yeter. Ufacık bir UV yeterli olur. Boşa para yani şuna verilecek olan.

Stealth kullanıyordum R5 1600 ile sonrasında HD 2.0'a geçtim. İslemci stok halinde iken oyun içi 75 dereceyi çok rahat görüyordu ufak bir OC ile 78 dereceleri buluyordu. Termal macun MX-4 idi bu arada. Sonrasında bu soğutucuya geçtiğimde +0.05V ve all Core +100 MHz ile 62 derece oyun içi sabit bir şekilde kullanmaya başladım. Termal macun ID-Cooling TG-25 idi. Basit bir soğutucu deyip geçmeyin. Kullanacağı işlemci 3500X. Arkadaşı tanıyorum OC da yapmıyor. Ki yapsa bile o işlemciye fazlasıyla yeter. Stok fandan geçmesinin de bir sürü sebebi olabilir. FRGB istiyordur daha serin çalışmasını istiyordur bunlar olabilir. Sizin gidip de 120 liraya soğutucu bakan adama 4 bakır ısı borulu almadıkça bir işine yaramaz demeniz saçma olmuş.
 
1. nesil ile 3. nesil arasında ciddi farklar var. Bende böyle oldu deyip sende de öyle olur demen olmaz. 3500X, 1600'e göre daha az ısınır arada ciddi mimari farkı var. M200 aldıktan sonra çok uzun süre değiştirmeyecek soğutucuyu. Ancak M200 ile sistem serin çalışmayacak. Tam yükte stok fandan bile sesli çalışacak. Bari almışken gerçekten iyi soğutacak bir işlemci soğutucusu alması gerektiğini düşünüyorum. Yoksa alıp söküp taktığına değmez. Karar alıcıya ait tabi.
 
1. nesil ile 3. nesil arasında ciddi farklar var. Bende böyle oldu deyip sende de öyle olur demen olmaz. 3500X, 1600'e göre daha az ısınır arada ciddi mimari farkı var. M200 aldıktan sonra çok uzun süre değiştirmeyecek soğutucuyu. Ancak M200 ile sistem serin çalışmayacak. Tam yükte stok fandan bile sesli çalışacak. Bari almışken gerçekten iyi soğutacak bir işlemci soğutucusu alması gerektiğini düşünüyorum. Yoksa alıp söküp taktığına değmez. Karar alıcıya ait tabii.

Aynı soğutucuyu 3200G ile de kullandım hocam. Mimari farkı olsa da sonuç olarak hepsi 65W işlemciler. Bu soğutucuyu zaten gidip de 5900X e önermiyoruz. Arkadaş daha serin kullanmak istiyor sistemini ve görsellik daha önemli dedi. Tam yük altında ses farkının olacağını sanmıyorum çünkü dediğim gibi bende Stealth'den geçtim ve aradaki ses farkı devede kulak diyebilirim. Stealth atıyorum 30dB ise bu 33db'dir.
 

Geri
Yukarı