Snowman T6 Ultra ve ID Cooling SE-224-XT-R karşılaştırması

SE-224-XT-R çok ayrı seviye bir soğutucu, sadece markanın kalitesi bile yeterli. Snowman kötü bir marka değil tabii ki, ancak T6'nın fanları falan sıkıntı.

Yanında gelen termal macunun üzerinde gramajı yazmıyor ama tahminimce 2 veya 4 gramdır. Eğer 2 gram ise ortalama kullanım ile 4-5 kez gidebilir, 4 ise 8-9 kez.

Hem işlemciye hem de laptopa sürebilirsin, bir sorun olacağını sanmıyorum. Kullanmadım ancak akışkandır büyük ihtimalle.

Diğer özelliklerini @BerkayZ87 hocam atmış zaten.

T6 Ultra yerine normal versiyonuyla karşılaştırsaydınız keşke. T6 Ultra alınmayacak kadar sorunlu bir model. Arkadaki fanı fan sesinden farklı bir ses çıkardığını söylüyorlar. Bununla birlikte RGB olan fanın yaprak çapı 90mm civarına tekabül ediyor yani 120mm fan gibi gözükse de aslında 120mm değildir. T6'dan çıkan fan ise bildiğimiz 120mm fandır. İç çapı 90mm gibi absürt rakamlara düşmüyor. Normal T6 fanın CFM değeri 70 CFM. Statik basıncıyla ilgili bir şey bulamadım ancak bu tip fanları biliyorum ortalama 1.5-1.8 mm H2O basıncı vardır. 6 adet bakır ısı borusu olması güzel lakin ID Cooling kütle olarak daha ağır ayrıca nikelle kaplı olması uzun vadede kararma veya korozyon sorunu yaşamayacağınız anlamına gelir. Malzeme kalitesi ve kutu içeriği olarak ID Cooling alınması daha iyi. Ancak T6 soğutucunun işçiliğinin kötü olduğunu düşünmeyin. Ben şu anda T6 modelini kullanmaktayım Arctic MX-4 termal macunu da daha öncesinde stok soğutucuda kullanmak için almıştım. R7 2700 ile stok hızlarda oyunlarda 39-40, 3.65 GHz otomatik hız aşırtma ile 50 derece alıyorum. İkisi de üzmez fakat bu ekstra çıkan Ultra modeli üzer. Aralarındaki tek fark RGB fan koymaları ki bu fan da rezil bir fan. Sadece çember kısmında RGB LED olması pek bir şey ifade etmiyor. T6'da aldığınız renge göre o rengin şeffaflaştırılmış yaprakları mevcut ve döner animasyonlu LED yanıyor bu LED'ler kasanın deliklerini duvara yansıtacak kadar güçlü.

Düzenlendi: Bu arada montajı gerçekten zor. Anakartı kasadan sökmeniz gerekiyor. Zalman T7 gibi rezil bir kasa ile birleşince soğutucu montajlı halde anakartı kasanın içinde çok zor soktum. İyi ki Arctic MX-4 sıkıp montajladım. Bir sonraki termal macun değişimi ne kadar geç gelirse o kadar iyi.

T6 Ultra yerine normal versiyonuyla karşılaştırsaydınız keşke. T6 Ultra alınmayacak kadar sorunlu bir model.
Genelde insanlar T6 yerine T6 Ultra modelini öneriyor ve T6 Ultra modeli T6'ya göre daha popüler. Bu sebepten ötürü. Yoksa dediğiniz gibi. İşçiliğine lafımız yok tabii ki iyi bir soğutucu. Ben de Snowman X4 Rainbow modelini kullandım 4 ay önceye kadar.

T6 Ultra ile kıyaslama sebebim budur.

Düzenlendi: Bu arada montajı gerçekten zor. Anakartı kasadan sökmeniz gerekiyor. Zalman T7 gibi rezil bir kasa ile birleşince soğutucu montajlı halde anakartı kasanın içinde çok zor soktum. İyi ki Arctic MX-4 sıkıp montajladım. Bir sonraki termal macun değişimi ne kadar geç gelirse o kadar iyi.
X4 Rainbow'u montajlarken anakartı baya esnetmiştim, baya korkmuştum anakartı kıracağım diye. :D

Sonra taktiği öğrendim işim kolaylaştı.

En sık karşılaştırılan ve hangisinin daha iyi olduğu pek bilinmeyen iki ürünün karşılaştırmasını, artılarını eksilerini söyleme amaçlı bu konuyu açtım.

Snowman T6 Ultra
ID Cooling SE-224-XT-R
TDP'si bilinmiyor.
180 W TDP​
690 gram ağırlığında.
810 gram ağırlığında.​
125x80x155mm
120x73x154mm​
Bakır borulu. Bakır borular nikel kaplamalı, daha şık gözüküyor. Ve daha dayanıklı.
6 bakır borulu. 4 bakır borulu.
Genel olarak kullananlar fanlarının çok sesli çalıştığını söylüyor. Kullananlardan fanlarla ilgili herhangi bir kötü geri dönüş almadım.
Dahili macunu 6,7 W/MK ancak kaliteli olduğunu düşünmediğim bir macun. Dahili macunu ID TG25 10,5 W/MK değerlikli kaliteli bir macun.
775/1150/1151/1155/1156/1366 AMD: AM4/FM2/FM1/AM2+/AM2/AM3+/AM3
Intel: LGA2066/ 2011/ 1200/ 1151/ 1150/ 1155/ 1156 AMD: AM4​
Mandalları var, mandal yardımıyla montajlanıyor.​
Kendine özel montaj kiti bulunuyor. Arka plaka da çıkıyor içerisinden.
Sadece 1300 RPM olduğu biliniyor. 76 CFM, 2.16 statik basınç, 4 pin PWM, 700±200~1800±10% RPM
Kalite açısından pek bilinmiyor. Kaliteli bir firma.
Detaylı incelemesi bulunmuyor. İncelemelerde 400-500 TL'lik hava soğutma performansı veriyor.
2 adet fanla geliyor ancak kalitesi bilinmiyor. Kutu içerisinden 1 tane daha fan takmak isterseniz diye fazladan yay bulunuyor.
- Alüminyum kanatçık sayısı T6 Ultra'ya göre daha fazla.
Montajı zor. Montajı kolay.

Genel olarak özelliklerine bakacak olursak pek aman aman farkları yok.

T6 Ultra'nın fiyatı arada 179 TL'ye kadar düşüyor. Güzel fiyat ancak şöyle bir durum var. Kendi içerisinden çıkan macun 6,7 W/MK olsa da macun pek iyi bir macun değil. MX-4 aldığınızı sayarsak 179 + 50 TL'den 229 TL'ye denk geliyor. Yani tasarruf etmenize değmiyor. Ama SE-224-XT-R alırsanız içerisinden çıkan macun çok iyi olduğundan ötürü harici macun almanız gerekmiyor, sadece ürünü satın alıyorsunuz ve bitti. Ve T6 Ultra ile ilgili oldukça fazla fan gürültüsü şikayeti var. SE-224-XT'de kullanılan fandan sistemimde 2 adet var, %100 hızda bile çok az ses çıkıyor.

Söyleyeceklerim bu kadar. Aynı fiyattalarsa SE-224-XT modeli daha mantıklı, eğer T6 Ultra 170-180 TL'lere kadar düşerse tercih sizin. Bence SE-224-XT modeli yine daha mantıklı.

NOT: Almadan önce elinizdeki soket tipini, işlemcinizin TDP değerini, kasanızın hava soğutma desteğine uygun olup olmadığını kontrol edin, yoksa ürün elinizde kalabilir.
NOT: Bu bir öneri konusu değildir. Karşılaştırma konusudur.

KAYNAK:

Snowman'in kendi sitesi olmadığı için Hepsiburada ve N11'i baz alarak yaptım.
TG25 macun kağıt üstünde iyi olsa da, bana SE234 ile gelen macun, katıydı ve süremediğim için MX-4 aldım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı