SNR marjin ayarı yapılabilen modemlerde download hızından kısıp upload arttırabiliyor muyuz?

naivuz

Centipat
Daha fazla  
Marjin ayarı yapılabilen modemlerde download hızından kısıp upload arttırabiliyor muyuz? 50'ye 8 alıyordum ancak artik 5.5 uploaddan üstünü alamıyorum. Hep upload marjinim düşük gözüküyor. Dolayısıyla upload hızımdan kısıyor. Ne yapabilirim?

Evet yak 1'i kastetmiş regletler genelde çok eski olduğu için bozuluyorlar ve elleşince hat değerleri kötüleşiyor bence sizin sorununuz tamamem reglet kaynaklı.
Bende Regletten olduğuna eminim çünkü oynatirken marjin bir 15 bir 12 bir 7 olup duruyordu. Çok hassas galiba. Yak1 de muhtemelen regletin verdiği 15 marjinden daha da iyi olur gibi düşünüyorum...

Son düzenleme:
Yasak dediler ama bir sorun olmasın? Ben seve seve cagirtir yaptırırım elektrikciye ama cikamazsin demişti tt ekibi. Daha da gelmeyiz diye de tehdit ettiler resmen sjsjsjj. Bir de elektrikciye en en en iyi bağlantı kalitesini ve marjinini elde edebilmem için ne yaptırmam gerekiyor
Onlara bir şey söylemeniz gerekmiyor ki. Hem gelin yapın dediğinizde de orası sizin sorumluluğunuzda demelerini de çok iyi biliyorlar.

Hocam arayüz bu şekilde. sanırım bir ara görmüştüm ama nereden olduğunu hatırlayamadım
Kesin bir şey demem doğru olmaz. Arayüzü ve modemi hiç kullanmadım.

Onlara bir şey söylemeniz gerekmiyor ki. Hem gelin yapın dediğinizde de orası sizin sorumluluğunuzda demelerini de çok iyi biliyorlar.

Kesin bir şey demem doğru olmaz. Arayüzü ve modemi hiç kullanmadım.
Hocam türknet saha ekibi siz müdahale etmeyin buraya demişti. Ana eski tt çalışanı. Yani bilemedim. .

Bu arada putty ile snr ayarı denedim. Yalnızca download hızını düşürebiliyorum. Ve download marjinim artıyor yalnızca. Upload marjinim ayni kalıyor ve 8192 yazmama rağmen upload hızımda degismedi. Ayrica modemi yeniden başlatınca sıfırlandı putty üzerinden yaptığım snr ayarı:(

Bu arada putty ile snr ayarı denedim. Yalnızca download hızını düşürebiliyorum. Ve download marjinim artıyor yalnızca. Upload marjinim ayni kalıyor ve 8192 yazmama rağmen upload hızımda degismedi. Ayrica modemi yeniden başlatınca sıfırlandı putty üzerinden yaptığım snr ayarı:(
Sistem ayarlarını kaydetmek için komut girmeniz gerekliydi. O komuttan sonrasında kapayıp açsanız bile modemi sıfırlamadıkça ayarlar kaybolmazdı.

Komut Keenetic için "system configuration save" olarak geçer. İsterseniz deneyin.

Sistem ayarlarını kaydetmek için komut girmeniz gerekliydi. O komuttan sonrasında kapayıp açsanız bile modemi sıfırlamadıkça ayarlar kaybolmazdı.

Komut Keenetic için "system configuration save" olarak geçer. İsterseniz deneyin.
Umarım bende de çalışır:D. Deneyeyim
Ama upload neden değişmedi o kafamı çok kurcalıyor. Sonuçta hattaki yükü azaltip uploada yüklenebilmek gerekiyor diye düşünüyorum...

Bir de bu ayari ileride iptal etmek istersem ne yapmam gerekiyor?

Umarım bende de çalışır:D. Deneyeyim
Ama upload neden değişmedi o kafamı çok kurcalıyor. Sonuçta hattaki yükü azaltip uploada yüklenebilmek gerekiyor diye düşünüyorum...

Bir de bu ayari ileride iptal etmek istersem ne yapmam gerekiyor?
Şu ankş ayarları komutlu şekilde bir kenara almanız gerek. O nasıl olur fikrim yok.
Upload margin için muhtemelen modem 8 dB'de çalışmaya zorluyor hattı. Tam emin değilim.

Şu ankş ayarları komutlu şekilde bir kenara almanız gerek. O nasıl olur fikrim yok.
Upload margin için muhtemelen modem 8 dB'de çalışmaya zorluyor hattı. Tam emin değilim.
Yani elle yeniden 51mbps girerim o zaman duzelmis olur. Benim download i 45 e sabitleme fikri, marjini 8.8lerden 13 lere çıkarması. Belki o 13 marjin upload ile harmanlanir bir şeyler olur upload artar belki diye yapacağım. Modem 8 e zorluyor olabilir. Ama zaten telnet bunu aşmak için yok mu? Download da istediğimiz ayarı yapıp upload a dokunamamak çok ilginç

Upload margin için muhtemelen modem 8 DB'de çalışmaya zorluyor hattı. Tam emin değilim.

hocam tanınmayan kod hatası verdi. sanırım kod yanlış olmalı

Son düzenleme:
hocam tanınmayan kod hatası verdi. sanırım kod yanlış olmalı
Kod Keenetic için diye belirttim. İşe yarar demedim.
Yani elle yeniden 51mbps girerim o zaman duzelmis olur. Benim download i 45 e sabitleme fikri, marjini 8.8lerden 13 lere çıkarması. Belki o 13 marjin upload ile harmanlanir bir şeyler olur upload artar belki diye yapacağım. Modem 8 e zorluyor olabilir. Ama zaten telnet bunu aşmak için yok mu? Download da istediğimiz ayarı yapıp upload a dokunamamak çok ilginç
Hocam ikisi ayrı şeyler. Down kısıldı diye Up artmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı