Çözüldü SNR ve Attenuation değerleri normal mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

baki61

Hectopat
Yer
trabzon
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
Merhaba arkadaşlar. Yeni bir modem aldım ve hattımı 35Mbps yukseltmek istedim. Bu degerler normal midir? Pek anlamıyorum bu degerleri.

Dosya Ekleri

• Screenshot_3.png
    31,2 KB · Görüntüleme: 29
Çözüm
SNR normal ama hat zayıflaması(Attenuation) çok yüksek, gelen internet verisinde upload tarafında hata sayısı aşırı yüksek, bina içi tesisatta sorun olabilir.

Ama 35mbps için daha üst bir pakete geçmediğin sürece normal kullanımda sorun olmaz diye düşünüyorum sadece upload yaparken ping yükselmesi yaşanabilir.
SNR normal ama hat zayıflaması(Attenuation) çok yüksek, gelen internet verisinde upload tarafında hata sayısı aşırı yüksek, bina içi tesisatta sorun olabilir.

Ama 35mbps için daha üst bir pakete geçmediğin sürece normal kullanımda sorun olmaz diye düşünüyorum sadece upload yaparken ping yükselmesi yaşanabilir.

Çözüm
Merhaba arkadaşlar. Yeni bir modem aldım ve hattımı 35Mbps yukseltmek istedim. Bu degerler normal midir? Pek anlamıyorum bu degerleri.
Modem Tenda marka mı? Upload tarafında toplam 5 güne yakın kopma süresi görünüyor. SNR'da düşük upload için.

Şuradan altyapı sorgulatıp atar mısın? Santrale mesafeni öğrenelim.

Evet modem Tenda marka daha yeni kurulumunu yaptim. Hızımı yeni yukselttim bir onceki paketim 24megabitti ve 23 rahat aliyordum. Bilginiz dahilinde olsun.

İsterseniz onceki modemime ait bilgileri de birakayim soyle.

Dosya Ekleri

• Screenshot_4.png
    14,3 KB · Görüntüleme: 21
  • Screenshot_1.png
    11,2 KB · Görüntüleme: 20
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet modem Tenda marka daha yeni kurulumunu yaptim. Hızımı yeni yukselttim bir onceki paketim 24megabitti ve 23 rahat aliyordum. Bilginiz dahilinde olsun.

İsterseniz onceki modemime ait bilgileri de birakayim soyle.
Siz santrale baya uzak sayılırsınız. VDSL için 800 metre iyi değil. 35Mbps download almanız iyi aslında. Ama upload iki katına çıkınca hat kaldıramamış gibi. Bina-ankastre arası kablolarda bir sorun yoksa upload'ı düşürmelerini rica edebilirsiniz.

sadece upload degerini dusurmeleri mumkun mudur peki ? Ona göre diretebilirim kendilerine.

Mümkün ama düşük bir olasılık. Muhtemelen 24'lük pakete geri döndürürler.
Tamamdir. Uploadimi düşürebilirsem sorun yasamam buyuk ihtimalle yani dimi dogru anladim.

Konu kapanabilir teşekkürler.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…