Çözüldü TurkNet snR değeri ve attenuation değeri

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

csm44

Hectopat
technopat.jpg

Bina içindeki kabloları CAT6 kablo ile değiştirmeyi düşünüyorum. Sizce değerlerim iyi mi çok anlamıyorum bu tür işlerden boşuna değiştirmek istemiyorum. Kabloları değiştirirsem çok fark eder mi?
8886354794.png

Hız testi böyle normalde mahallemde 100 Mbps'ye kadar altyapı var ama en fazla bu kadar alabiliyorum. (İss: TürkNet)

Çözüm
Peki SNR değerimin iyi ya da kötü olduğunu neye göre anlayabilirim?
Aslında teknik olarak iyi veya kötü SNR değeri diye bir kavram yok 🙂

Bağlantı kopmadan, en yüksek hızı aldığımız SNR değeri en makbul olanadır. Türkiye için konuşursak firmalar genelde 8 ile 6 arasında SNR sabitleyip hizmet veriyor. Bunun altında mesafe uzak ise kopma sorunu yaşanır.

Öte yandan SNR'dan önce hat zayıflaması ve zayıflamaya oranla hıza bakmak lazım. Ardından SNR değerini kontrol etmek gerekiyor. Bu sayede ortada bir terslik varsa direk kendini belli ediyor.

Sizin hattınız için konuşursak, gayet güzel değerler alıyorsunuz. Şahsen sizin yerinizde olmak için eski PTT'den kalma direkleri mangal niyetine yakardım 😂
@Meggy Bozuk olan modem gece veya gündüz fark etmeksizin sorun yaratır. Bölgenizde darboğaz olduğu için haliyle hızınız düşüyordur. İlgili cihazın kapasitesi yetmediği için oluyordur.

Modemin bozuk olduğunu söylemeleri için ekibin gelip evden ölçüm yapması gerekir. Bunu yapmadan modem bozuk demek, dışarıdan gördüğünüz biri hakkında yorum yapmakla eş değerdir.

@Meggy Bozuk olan modem gece veya gündüz fark etmeksizin sorun yaratır. Bölgenizde darboğaz olduğu için haliyle hızınız düşüyordur. İlgili cihazın kapasitesi yetmediği için oluyordur.

Modemin bozuk olduğunu söylemeleri için ekibin gelip evden ölçüm yapması gerekir. Bunu yapmadan modem bozuk demek, dışarıdan gördüğünüz biri hakkında yorum yapmakla eş değerdir.
Benim bu durumda sorunumun çözüme kavuşması için ne yapmamı öneriyorsunuz. Farklı ISS'e geçsem sorun düzelir mi yoksa aynı sorunla mı karşılaşırım. 17 gündür kullanıyorum Millenicom firmasını sorun yaşıyorum kafamı duvarlara vuracağım. Başka bir porta yönlendirmesini mi istemem gerekmekte ne yapmam gerekmekte bu sorundan kurtulabilmem için. Geçen hafta sorun yaşamıyordum. 1 hafta içerisinde mi darboğaz sorunu olmaya başladı mahallede acaba ? İlgili birisine benziyorsun lütfen yardımcı olur musun dostum.

Benim bu durumda sorunumun çözüme kavuşması için ne yapmamı öneriyorsunuz. Farklı ISS'e geçsem sorun düzelir mi yoksa aynı sorunla mı karşılaşırım. 17 gündür kullanıyorum Millenicom firmasını sorun yaşıyorum kafamı duvarlara vuracağım. Başka bir porta yönlendirmesini mi istemem gerekmekte ne yapmam gerekmekte bu sorundan kurtulabilmem için. Geçen hafta sorun yaşamıyordum. 1 hafta içerisinde mi darboğaz sorunu olmaya başladı mahallede acaba ? İlgili birisine benziyorsun lütfen yardımcı olur musun dostum.
Hız düştüğü zaman ki modem değerlerini at.

soldaki hız değeri yüksekken sağdaki düşükken belgi yardımcı olur diğer arkadaşlara
rLqfhFLHyCT96T6w23el4a2v-FYMhmAodF3Bn-gugfB_mb8Bky4SkTrX4eLuoU8HgXJP444QjhV4NVxvNNwePg==

bu hız düşmesi geçen de benim başıma gelmişti.
güzel bir destekle çözülür.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı