SNR ve hız değerleri

Zaten neredeyse ucu ucuna ve buda 5 mbps lik bir kayıba neden oluyor. Neden durduk yere 5mbps daha az hız alsınki? 50mbps için bu snR değeri çok düşük.

Oradaki kayıp snr ile ilgili değil. Dikkat ederseniz hatta 51 mbps hız verilmiş. Servis sağlayıcılar da kopma olmasın diye hattın sattıkları paketten fazlasını desteklemesi gerektiğine bakıyor. Yani siz 24 mbpslik paket kullanırken hattınız tam 50 mbps destekliyorsa geçiş için servis sağlayıcınız ile görüştüğünüzde desteklemediğini söyleyeceklerdir. Arkadaşın da paketi yükseltilip 60 mbps hıza sabitlense bile hattı destekler. Muhtemelen siz hattınızın desteklediği hızın çok çok altında bir hız alıyorsunuz ve bu yüzden snr değeriniz yüksek. Yüksek hız-ortalama snr değerlerini tecrübe etmediğiniz için de böyle düşünüyorsunuz. 20-30 db değerler gereksiz yüksek. İki basamaklı snr değerleri ortada absürt bir sorun olmadığı takdirde kopma yaşatmaz. Ki tek basamaklılar bile sorun yaşatmayabiliyorken.

Sen bu 15 seneye niye taktın bu kadar Eski olduğunu söylemeye çalıştım.

Zaten sıkıntı burda. Kullandığı kablo 50mbps de bile snR değerini düşükte tutuyor. Yeni bir CAT6 UTP kablo alınırsa zaten aradaki fark görülecektir.

Benim derdim hız değil memnunum ben hızdan ve upload değerlerinden. Yayın açtığımda oyunlarda minimum ping 115 oluyor. Sabitte değil süreklü değişken. bunlarla doğrudan etkili olabılır mi onu öğrenmeye çalışıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…