SNR ve hız değerleri

Kardesim eline saglik oncelikle. Konuya tam hakim olmadıgım için söylediklerinin çoğunu anlamadım. Kısa ve öz olaraktan bana önerilerin ve tavsiyelerin nelerdir. Ne yapmam gerek. Dediğin hattı nasıl nerden çekeceğim.
CAT6 kablo alacaksın. Direk ankastreye krone bıçağı ile çakacaksın ve hiç bir ek olmayacak. Evin tesisati içtense borulardan gönderip evin prizinden çıkaracaksın. İstersen binanın dışındanda yapabilirsin. Daha sonra evdeki CAT6 nın ucuna rj11 soket takıp direk modeme gidecek.

Hattınız en fazla 65-70 Mbps hız alacak kapasitede ve sorun yok.

@TeknoFix29 SNR kötü vs. değil, alınan hız artığı zaman SNR düşer. Her düşük SNR sorun demek değildir. SNR değeri 6-8 arasında olması yeterli. Onun aşağısı kopmaya neden olacaktır. Arkadaşın değerleri 11 ve 13. Gayet sağlıklı demek.

Bana kalırsa kablo değişimine gerek yok.

Hattınız en fazla 65-70 Mbps hız alacak kapasitede ve sorun yok.

@TeknoFix29 SNR kötü vs. değil, alınan hız artığı zaman SNR düşer. Her düşük SNR sorun demek değildir. SNR değeri 6-8 arasında olması yeterli. Onun aşağısı kopmaya neden olacaktır. Arkadaşın değerleri 11 ve 13. Gayet sağlıklı demek.

Bana kalırsa kablo değişimine gerek yok.
Kendisi nasıl çekeceğini sordu bende cevapladım. Ben zorla çek demedimki zaten.

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Değerler normal ise değiştirmeye gerek yok. Benim problemim netimin hızı değil. Yayın açtığımda oyunlarda çıkan ping. Eğer yayın açarken oyunlarda oluşan pinge çözüm olacaksa yapayım. Ama değişen birşey olmayacaksa uğraşmayacağım.

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Değerler normal ise değiştirmeye gerek yok. Benim problemim netimin hızı değil. Yayın açtığımda oyunlarda çıkan ping. Eğer yayın açarken oyunlarda oluşan pinge çözüm olacaksa yapayım. Ama değişen birşey olmayacaksa uğraşmayacağım.
Ping için değiştirmene çokta gerek yok. Hız istiyorsan değişebilirsin.

Öyle birşey yapamam çünkü yayınlarda telefonu kamera olarak kullanıyorum ve bunun için wifi bağlı olması gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı