SNR ve hız değerleri

İç tesisat üzerinde ek var sa ping yükselmesi olur. Bunu birebir yaşadım.

Olay tamamen başka mantığı doğru gidiyor. Uzunca yaptığım yorumda anlatmak istediğimi anlayan olmuştur dikkatle okunduğu zaman.

Yayın açmak istiyorsan öncelikle sana tavsiyelerim şunlar;
Saha dolabın nerede öğren.
Saha dolabından binaya gelen kablo ne zaman çekilmiş öğren. Yeni kablolar artık eskiden çekilen siyah kablolar gibi değil. Binaya gelen kablo baş parmak kalınlığında olurken saha dolabına gelen kablo en az yumruk boyutunda olabiliyor.
Fiber kablo zaten bambaşka bir dünya.
Bina üzerindeki ankastreye 30 cm boyutunda bir kablo çak modeme girecek ucu yine soket olarak şekilde. Oradaki değerlere bak. Aynı değeri alıyorsan eğer hiç uğraşma. Ancak daha iyi değer görüyorsan hemen o kabloyu değiştir.
Yayın sırasında yükleme hızını kullanan tüm cihazları pasif duruma getirmen lazım. Türkiye şartlarında zaten yükleme hızı en fazla 5 oluyor.
4 Mbps hız olduğunu düşün. Bunun 1 Mbps değerini oyunlar için ayıracaksın. Kaldı 3 Mbps. Bu miktarı diğer cihazlar tüketirse yayın açamazsın ve ping artışın zaten olur.
Yayın sırasında en az 2500 bitrate verilmesi şu dönem. Hatta limit 3000 olmalı benim görüşümce.

Ping olayını etkileyen çok etken var.
İnternet altyapısı, İnternet sağlayıcısı, iç tesisat, evdeki cihazların kullanım durumu gibi etkenler gider gider durur.

Diğer arkadaşlar diyorlar ya 6 ile 8 arası SNR da dahi kullanılır diye. Denesinler de görsünler. Ben 6 aydır çile çekiyorum. 50 Mbps hıza çekilip 15 SNR gördüğüm de dahi sorunlar yaşadım hat zayıflaması iyi olmasına rağmen.

İnternet konusunda biri ''A'' derken biri ''B'' der bu sözümü asla unutma. Her zaman zıt görüş vardır. İnternet çilesini çekmemiş gibi bu dertleri anlamaz.
Bir yandan çekmiş olanlarda var ancak kabullenip öyle yaşıyorlar. İlla düzelir bir gün, fiber gelecek zaten yakında diye.
Benim sokağımın başında bak fiber, beni geçtim kapısının önünde fiber dolabı olan var. Gelip hizmeti vermeye çalışacak firma yok.

Burada bir çok bilgi paylaşımı havaya uçar siz araştırmacı olmadığınız sürece ve sorunun üstüne gitmediğiniz sürece.
10 yıl önce İntenet mi koşuyorduk. Sahip olmak için sadece uğraşıyorduk. Gelen hız 4 veya 8 mi değerindeydi şükür ediyorduk.

Uyanmanın vakti geldi de geçti zaten. Yurtdışı hizmetlerine bakın. Türk Telekom'a ortak olan o şahıs kendi evinde nasıl hizmet alıyor bakın. Üst kademe çalışanları dahi ülkemizde çok iyi hizmetler alıyorlar. Tüketiciye gelince daha ne istiyorsunuz kafası oluyor.

Normalde konuyu buralara çekmem ben sorun yorumlamak dışında. Ancak SNR konusu cevapları gerçekten canımı sıktı. 6 ile 8 değeri kabullenmek nedir. BTK ve İnternet sağlayıcısı 11 değerin altında sorun yaşarsınız diye hız kesiyor. Biz hala neyi konuşuyoruz.

Kardeşim bilgilerin ve bilgilendirmen için çok teşekkür ederim. Dediklerinin çoğunu anlamadım bilgim yok fakat bi elektrikçi anlar diye umuyorum. İlk dışarı çıktığımda elektrikçiye gidip dediklerini uygulamak olacak ama tekrar altını çizerek söylüyorum hız iyileştirmesi değil benim sorunum yayında ping olması. Yayın harici bir problemim yok internetimle.
Resmini çektim aşağı binanın girişinde olan kısmı ama 4mb büyük olduğu için yüklemiyor. Nasıl atabilirim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…