Sözel 100 bin ve altı sıralama yapabilmek için tavsiyeler

Daha fazla  
Selam, işim gereği hayatımı kazanabiliyorum fakat üniversite mezunu olmak istiyorum tekrar. Bundan dolayı sözel 100 bin ve altı bir sıralama yapmam gerekiyor. Ektsra güzel bir üniversite hedeflemiyorum, bundan dolayı derece yapma gibi bir derdim yok sadece okumak istiyorum anlıyorsunuzdur umarım.

Bu 6 ay içerisinde 100 bin sıralama yapmak mümkün müdür? Şöyle kendi seviyemi belirtmek isterim: Hiç çalışmamama rağmen geçen sene TYT Türkçe 23 net ve sosyal 13 net yapmıştım. Kısacası sözel dersler için bir temelim var, üzerine koymam gerekecek sadece.

Tekrar mühim sorumu soruyorum: Bu 6 ay içerisinde belirttiğim sıralamayı yapmak mümkün müdür ve mümkünse bana verebileceğiniz tavsiyeler nelerdir?

Şimdiden çok teşekkürler.

Zor değil, 6 ay içerisinde istikrarlı çalışmaya sözelde 10 bin de yapılır. Sadece istikrarlı çalışın, sözelde genelde 100 bine giren kişiler 8-9 edebiyat yapıyor. 12-13 edebiyat yapmanız sizin için avantaj. Hatta daha fazlasını da yapabilirsiniz. Divan edebiyatı çalışın, ayrıca her sene banko redif/kafiye sorusu çıkıyor. Okuduğunuzu anlamanız açısından her gün düzenli kitap okuyun. Paragraf sorusu çözün. TYT Türkçe ve AYT Edebiyat'ın büyük bir çoğunluğunu da okuduğunu anlama soruları oluşturuyor zaten.

Fakat kendinize bir anda yüklenmeyin, bir günde 5 saat çalışıp, ertesi gün 1 saat çalışacağınıza, her gün düzenli olarak 1 saat çalışmak bile daha verimli olur.

Benim TYT için verebileceğim en iyi tavsiye bol bol paragraf çözün, ve matematik de kolay bazı konular var hemen öğrenebileceğiniz, ilk bu konulara başlayın. Bir de TYT matematik için problemler çok önemli.
Bu sıralamayı bu kadar sürede çok rahat yaparsınız.

1701960161932.png

YKS 2023'de Sözelde 72 bin sıralama yapmıştım. Limit yayınlarının soru bankaları oldukça detaylı oluyor.

Eki Görüntüle 2044447

YKS 2023'de Sözelde 72 bin sıralama yapmıştım. Limit yayınlarının soru bankaları oldukça detaylı oluyor.
OBP puanınız kaçtı?

Zor değil, 6 ay içerisinde istikrarlı çalışmaya sözelde 10 bin de yapılır. Sadece istikrarlı çalışın, sözelde genelde 100 bine giren kişiler 8-9 edebiyat yapıyor. 12-13 edebiyat yapmanız sizin için avantaj. Hatta daha fazlasını da yapabilirsiniz. Divan edebiyatı çalışın, ayrıca her sene banko redif/kafiye sorusu çıkıyor. Okuduğunuzu anlamanız açısından her gün düzenli kitap okuyun. Paragraf sorusu çözün. TYT Türkçe ve AYT Edebiyat'ın büyük bir çoğunluğunu da okuduğunu anlama soruları oluşturuyor zaten.

Fakat kendinize bir anda yüklenmeyin, bir günde 5 saat çalışıp, ertesi gün 1 saat çalışacağınıza, her gün düzenli olarak 1 saat çalışmak bile daha verimli olur.
Açıkçası hiçbir zaman akademik olarak başarılı bir öğrenci olamadım. Bu yüzden gözüm korkuyor biraz, elimden geleni yapacağım çalışarak.

Benimle aynıymış, benim de öyle. Türkçeden 30 net bile yapabilirim diye düşünüyorum, paragraf sorularında çok iyiyim en azından kendimi biliyorum biraz üstüne koyabilirim. Tarihim ve felsefemde iyidir, sadece Edebiyat ve Coğrafya üzerine düşersem yapabilirim gibi.

Eşit ağırlık sıralamanız ne kadar geldi peki?

Mesajı sonradan düzenlediğim için göremediniz sanırım. @Turgineer eşit ağırlık sıralamanız ne kadar geldi?

Son düzenleme:
Hatırlamıyorum ama kötü. Benim matematik temelim bile yok.
Bakma şansınız var mı zahmet olmayacaksa? 500 600 civarı geldiyse bile iyidir. İkinci bir seçeneceğim var eşit ağırlık için sözel olmazsa diye ondan dolayı soruyorum yanlış anlaşılmasın.

Zamanınız yoksa problem yok, teşekkürler yardımların için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı