Sözel 20 bin zor mu?

TEKNOLOJİPEREST

Hectopat
Makaleler
1
Hedefim sözelde 10-25k arası yapmak bu sıralama 30a da kayabilir fakat olabildiğince 30'lara varmak istemiyorum.
Genel olarak temelim kötü.

Türkçem fena değil 30 net görüyorum.
Matematik çok çok kötü 0-3 net(Benim için 10 net yeterli fazlası olursa da benim için iyi olur fakat asla oturup matematik çalışamıyorum diğer dersleri çalışıyorum matematiği çalışamıyorum.)
Sosyalde ise 10-13 net bandında.
Fen bazen 1 net genelde 0.

Sizce kalan zamanda ilk 20 bine girebilir miyim?
Türkçe Öğretmenliği istiyorum.

Maalesef ki ders çalışma düzenim yok oturup 4-5 saat çalışamıyorum. Bir gün çalışsam diğer gün çalışamıyorum bunun için vicdan azabı da çekiyorum fakat böyle devam ediyor.
Mezuna da kalmayı hiç istemiyorum.

Sizden ricam "öğretmenlik okunmaz, sözel bölümden sınava mı girilir" tarzı yorumlarda bulunmamanız sonuçta herkesin bir hedefi, planı var ve buna saygı duymalıyız.

Bu kısımda sözelden tercih yapmış arkadaşlar tecrübelerini aktarırsa benim için daha iyi olur.
Ekstra dersler için de tavsiye verebilirsiniz.

OBP puanım da tahminen 77-78 olacak okulumda sözel bölümü olmadığından eşit ağırlıktayım.

Son düzenleme:
Selamlar, doğruyu söylemek gerekirse Türkiye gibi parayı verenin düdüğü çaldığı bir ülkede olduğumuzu hatırlatmak istiyorum. Konuyla ne alakası var diye soracaksan, derece yapmak istediğin için rakiplerin genelde özel okullardan çıkışlı olacak. Yani senin obp'n 77-78 iken onlar 90+ üzeri obp'ler ile sınava girecekler. Öncelikle bunu aklında bulundurman gerekiyor. Bu açığı elbette netlerle kapatabilirsin. Doğrusu her sene sıralamalar aşırı değişiyor o yüzden aşağı yukarı kaç soru seni öne geçirir sorusuna cevap veremeyeceğim. Elbette iyi bir AYT sıralaması için TYT çok önemli. TYT'de elinden geldiğince çok matematik ve fen ağırlıklı ilerleyebilirsin. Çünkü zaten sözel hazırlanacağın için ister istemez Türkçe ve Sosyal gelecek. Bazı çerezlik garanti konular var. Genelde buralardan 1-2 soru gelir. Örneğin Matematikte her yıl çok basit bir Doğruda Açılar sorusu gelir geometride. Kimyada ise Kimyanın Sembolik dili. Bunlar rahatlıkla 1 günde bitirebileceğin garanti konulara 2 örnek. Bu tarz konulara TYT'de özen göstererek TYT netlerini arttırabilirsin. AYT için çok akıl veremeyeceğim ben sayısal öğrencisiydim 😁 Ama kız arkadaşım sözelciydi. Ezber çok fazla. Umarım biraz bile olsa yardımcı olabilmişimdir. Çalışmalara şimdiden başlarsan iyi edersin. Dilerim istediğin sonuçları alabilirsin.

Hedefim sözelde 10-25k arası yapmak bu sıralama 30a da kayabilir fakat olabildiğince 30'lara varmak istemiyorum.
Genel olarak temelim kötü.

Türkçem fena değil 30 net görüyorum.
Matematik çok çok kötü 0-3 net(Benim için 10 net yeterli fazlası olursa da benim için iyi olur fakat asla oturup matematik çalışamıyorum diğer dersleri çalışıyorum matematiği çalışamıyorum.)
Sosyalde ise 10-13 net bandında.
Fen bazen 1 net genelde 0.

Sizce kalan zamanda ilk 20 bine girebilir miyim?
Türkçe Öğretmenliği istiyorum.

Maalesef ki ders çalışma düzenim yok oturup 4-5 saat çalışamıyorum. Bir gün çalışsam diğer gün çalışamıyorum bunun için vicdan azabı da çekiyorum fakat böyle devam ediyor.
Mezuna da kalmayı hiç istemiyorum.

Sizden ricam "öğretmenlik okunmaz, sözel bölümden sınava mı girilir" tarzı yorumlarda bulunmamanız sonuçta herkesin bir hedefi, planı var ve buna saygı duymalıyız.

Bu kısımda sözelden tercih yapmış arkadaşlar tecrübelerini aktarırsa benim için daha iyi olur.
Ekstra dersler için de tavsiye verebilirsiniz.

OBP puanım da tahminen 77-78 olacak okulumda sözel bölümü olmadığından eşit ağırlıktayım.
Tabi yaparsın, gereken çalışma ile herşey yapılır. Sözel öyle büyütülecek birşey değil

Selamlar, doğruyu söylemek gerekirse Türkiye gibi parayı verenin düdüğü çaldığı bir ülkede olduğumuzu hatırlatmak istiyorum. Konuyla ne alakası var diye soracaksan, derece yapmak istediğin için rakiplerin genelde özel okullardan çıkışlı olacak. Yani senin OBP'n 77-78 iken onlar 90+ üzeri OBP'ler ile sınava girecekler. Öncelikle bunu aklında bulundurman gerekiyor. Bu açığı elbette netlerle kapatabilirsin. Doğrusu her sene sıralamalar aşırı değişiyor o yüzden aşağı yukarı kaç soru seni öne geçirir sorusuna cevap veremeyeceğim. Elbette iyi bir AYT sıralaması için TYT çok önemli. TYT'de elinden geldiğince çok matematik ve fen ağırlıklı ilerleyebilirsin. Çünkü zaten sözel hazırlanacağın için ister istemez Türkçe ve Sosyal gelecek. Bazı çerezlik garanti konular var. Genelde buralardan 1-2 soru gelir. Örneğin Matematikte her yıl çok basit bir Doğruda Açılar sorusu gelir geometride. Kimyada ise Kimyanın Sembolik dili. Bunlar rahatlıkla 1 günde bitirebileceğin garanti konulara 2 örnek. Bu tarz konulara TYT'de özen göstererek TYT netlerini arttırabilirsin. AYT için çok akıl veremeyeceğim ben sayısal öğrencisiydim 😁 Ama kız arkadaşım sözelciydi. Ezber çok fazla. Umarım biraz bile olsa yardımcı olabilmişimdir. Çalışmalara şimdiden başlarsan iyi edersin. Dilerim istediğin sonuçları alabilirsin.

Çok teşekkür ediyorum yardımcı olduğunuz için.
Sayısalcı olduğunuz için size danışmak isterim.
TYT matematikte 1 günde 2 günde bitecek konular var mı, varsa söyleyebilir misiniz?
Kolay nete dönüşse iyi olur.
Ayrıca fen kısmında da kolay nete dönüşecek ve kısa sürede bitecek konular varsa söylerseniz çok memnun kalırım.

Selamlar, doğruyu söylemek gerekirse Türkiye gibi parayı verenin düdüğü çaldığı bir ülkede olduğumuzu hatırlatmak istiyorum. Konuyla ne alakası var diye soracaksan, derece yapmak istediğin için rakiplerin genelde özel okullardan çıkışlı olacak. Yani senin obp'n 77-78 iken onlar 90+ üzeri obp'ler ile sınava girecekler. Öncelikle bunu aklında bulundurman gerekiyor. Bu açığı elbette netlerle kapatabilirsin. Doğrusu her sene sıralamalar aşırı değişiyor o yüzden aşağı yukarı kaç soru seni öne geçirir sorusuna cevap veremeyeceğim. Elbette iyi bir AYT sıralaması için TYT çok önemli. TYT'de elinden geldiğince çok matematik ve fen ağırlıklı ilerleyebilirsin. Çünkü zaten sözel hazırlanacağın için ister istemez Türkçe ve Sosyal gelecek. Bazı çerezlik garanti konular var. Genelde buralardan 1-2 soru gelir. Örneğin Matematikte her yıl çok basit bir Doğruda Açılar sorusu gelir geometride. Kimyada ise Kimyanın Sembolik dili. Bunlar rahatlıkla 1 günde bitirebileceğin garanti konulara 2 örnek. Bu tarz konulara TYT'de özen göstererek TYT netlerini arttırabilirsin. AYT için çok akıl veremeyeceğim ben sayısal öğrencisiydim 😁 Ama kız arkadaşım sözelciydi. Ezber çok fazla. Umarım biraz bile olsa yardımcı olabilmişimdir. Çalışmalara şimdiden başlarsan iyi edersin. Dilerim istediğin sonuçları alabilirsin.
77-78 OBP çok geriletmiyor. Hatta bazen ileri bile atabilir.

Sözelde derece ilk 1000 sayılır hocam. Hem çok az kişi giriyor hem de ortalamanın biraz üstündeyse bile çok fazla sıralama atlatıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı