Sözel 20 bin zor mu?

Normal bir sıralama arayan öğrencileri ileri atar evet. Ancak 40k üstü isteyen bir öğrenciyi kesinlikle rakiplerinden geri atar. Burada bahsettiğimiz 5k-6k ileri atması değil. Rastgele birisi 93obp ile rahat 15k ileri geçiyor
Bahsettiğin şey Sözel için geçerli değil. Sözelde o kadar rekabet yok çünkü. Forumdan birisi 89 OBP ile 500 oldu. OBP onu yaklaşık 50 kişi öne çekti. Başka bir arkadaşım ise 91 OBP ile 3000. oldu. OBP onu 1000 kişi öne çekti. Bunlar 2024 için. Bu derecelerde durum böyleyse geridekilerde OBP etkisinin çok olacağını sanmıyorum.

Nasıl bir yol izlediğinizi anlatabilir misiniz?
Matematiğe asla oturup çalışamıyorum da.

Hocam kendime ilk başta bir kanal aradım hep. İşte Zero kamp, aktif matematik vb. sonra bıyıklı matematiği buldum temel için anlatımı bana uygundu videolar güzeldi kitabını aldım yanında 55 günlük videolu kampı ile temeli attım 1 ay içinde. Tabii yanında aktif matematik ve ant matematik 1 bitirdim ya da çok azı kaldı. Sonra matematiğin ilacı soru bankası ve 55 günlük kamp ile netlerim şu an 11 - 13 arası problemler kitabını alacağım yakında bir hocamızın önerisi üzerine geometrinin ilacını aldım geometride gerçekten bedava netler var. Aslında ilk başlarda bende anlamıyordum ilk 12 konu bitti ama ben 2 dereceden denklemlerde ve rasyonel sayılarda hala problem yaşıyordum sonra soru çöze çöze o sorunlar yok olmaya başladı elim alıştı soru karşıma gelince bu konular için daha hızlı ve pratik çözüyorsun.

Hala daha burasıyla ilgileniyor musun bilmiyorum ancak burada tavsiye verenlerin geneli matematik ve fen branşlarına yönelmenizi söylemiş lakin belirttiğiniz TYT netlerine bakılırsa bence asıl problemli yer sosyal bilimler bölümü. Matematik ve fen sizi ileriye atacaktır, tartışmasız doğru bir varsayım ancak sosyal bilimler sizin asıl gücünüzü yansıttığınız, sınav boyunca sözel bölümüne katacağınız asıl puan olacak. O yüzden AYT sosyale hiç vakit kaybetmeden başlayın, konu çalışırken diğer yandan da TYT sosyal için branş denemesi çözün.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı