Sözel 20 bin zor mu?

Çok teşekkür ediyorum yardımcı olduğunuz için.
Sayısalcı olduğunuz için size danışmak isterim.
TYT matematikte 1 günde 2 günde bitecek konular var mı, varsa söyleyebilir misiniz?
Kolay nete dönüşse iyi olur.
Ayrıca fen kısmında da kolay nete dönüşecek ve kısa sürede bitecek konular varsa söylerseniz çok memnun kalırım.
1730202122108.png

Bu kitabı alıp ilerleyebilirsiniz. İşlem yeteneği ve TYT'ye sıfırdan başlayacaklar için gayet güzel.

TYT 40 net başlangıç için çok iyi. Ancak bunu en az 60-70 bantlara çekersen daha rahat edersin. Doğrusu TYT 40 net ile sözel 20k için AYT çok iyi olması lazım.

Daha yükseltirim diye düşünüyorum çünkü matematiğe çalışmadım henüz 5 6 net oradan gelse sosyalden de 14 15 net yapsam fenden de 4 5 net yapsam aynı şekilde Türkçe netini de 33 34e çeksem yeterli olur bence.

Çok teşekkür ediyorum yardımcı olduğunuz için.
Sayısalcı olduğunuz için size danışmak isterim.
TYT matematikte 1 günde 2 günde bitecek konular var mı, varsa söyleyebilir misiniz?
Kolay nete dönüşse iyi olur.
Ayrıca fen kısmında da kolay nete dönüşecek ve kısa sürede bitecek konular varsa söylerseniz çok memnun kalırım.
Ben kesinlikle geometriye ağırlık ver derim. Eğer biraz bile ilgin varsa geometri seni gerçekten çok ileri atacaktır.
Geometri en basit ve temel konular
-Doğruda Açılar
-Özel Üçgenler
-Üçgende Açılar
-Açıortay
-Kenarortay
-Benzerlik
Fizik
-Fizik Bilimine Giriş
-Madde ve Özellikleri
-Optik
Aklıma geldikçe eklerim buraya

Ben kesinlikle geometriye ağırlık ver derim. Eğer biraz bile ilgin varsa geometri seni gerçekten çok ileri atacaktır.
Geometri en basit ve temel konular
-Doğruda Açılar
-Özel Üçgenler
-Üçgende Açılar
-Açıortay
-Kenarortay
-Benzerlik
Fizik
-Fizik Bilimine Giriş
-Madde ve Özellikleri
-Optik
Aklıma geldikçe eklerim buraya

Kimyada simya konusu malzeme isimleri biyolojide kalıtım çalışsam yeterli midir, bu konular çıkar mı?
Her denemede kalıtım görüyorum.

Kimyada simya konusu malzeme isimleri biyolojide kalıtım çalışsam yeterli midir, bu konular çıkar mı?
Her denemede kalıtım görüyorum.
Kalıtım sıkıntı bir konu, optik de aynı şekilde. Bir sürü soru tarzı var. Garanti olarak ezber kısımlar her zaman daha iyi olacaktır. Kimyanın kimyasal denklemler-türler konusuna kadar olan kısmı çok kolay sadece ezber. Biyolojide de çoğu konu ezber ama kalıtım kafa karıştırabilir. Fizikte ise genelde mantık kurma soruları çıkıyor. Fizik bilimine giriş, basınç gibi konular daha garanti olur.

Normal bir sıralama arayan öğrencileri ileri atar evet. Ancak 40k üstü isteyen bir öğrenciyi kesinlikle rakiplerinden geri atar. Burada bahsettiğimiz 5k-6k ileri atması değil. Rastgele birisi 93obp ile rahat 15k ileri geçiyor
Bahsettiğimiz alan sözel. Bölümüm olmamasına rağmen 45.000 yaptım SOS1 çözerek. TYT netim yüksekti tabi genele göre; Türkçe 32, Sosyal 18, Matematik 20, Fen 14. Edebiyat 21, Tarih-1 9, Coğrafya-1 6. OBP ise 98.

Hedefim sözelde 10-25k arası yapmak bu sıralama 30a da kayabilir fakat olabildiğince 30'lara varmak istemiyorum.
Genel olarak temelim kötü.

Türkçem fena değil 30 net görüyorum.
Matematik çok çok kötü 0-3 net(benim için 10 net yeterli fazlası olursa da benim için iyi olur fakat asla oturup matematik çalışamıyorum diğer dersleri çalışıyorum matematiği çalışamıyorum.)
Sosyalde ise 10-13 net bandında.
Fen bazen 1 net genelde 0.

Sizce kalan zamanda ilk 20 bine girebilir miyim?
Türkçe öğretmenliği istiyorum.

Maalesef ki ders çalışma düzenim yok oturup 4-5 saat çalışamıyorum. Bir gün çalışsam diğer gün çalışamıyorum bunun için vicdan azabı da çekiyorum fakat böyle devam ediyor.
Mezuna da kalmayı hiç istemiyorum.

Sizden ricam "öğretmenlik okunmaz, sözel bölümden sınava mı girilir" tarzı yorumlarda bulunmamanız sonuçta herkesin bir hedefi, planı var ve buna saygı duymalıyız.

Bu kısımda sözelden tercih yapmış arkadaşlar tecrübelerini aktarırsa benim için daha iyi olur.
Ekstra dersler için de tavsiye verebilirsiniz.

OBP puanım da tahminen 77-78 olacak okulumda sözel bölümü olmadığından eşit ağırlıktayım.

Aslında sadece matematiğin ilk 12 konusu bile çok kolay ki bana matematik çok zor geliyordu. Mezuna kaldım dedim bir bakayım herkes yapıyorsa bende neden olmaz 0 - 2 net arasındaki matematik netim şu an ilk 12 konu ve problemler ile 11 - 13 bandında. Daha geometriye başlamadım kampımın bitmesini bekliyorum.

Aslında sadece matematiğin ilk 12 konusu bile çok kolay ki bana matematik çok zor geliyordu. Mezuna kaldım dedim bir bakayım herkes yapıyorsa bende neden olmaz 0 - 2 net arasındaki matematik netim şu an ilk 12 konu ve problemler ile 11 - 13 bandında. Daha geometriye başlamadım kampımın bitmesini bekliyorum.

Nasıl bir yol izlediğinizi anlatabilir misiniz?
Matematiğe asla oturup çalışamıyorum da.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı