Sözel derslere nasıl çalışılır?

Fueren

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
YKS Öğrencisi
Sayısal dersler tamam da benim kafam ezbere hiç basmıyor. Sözel dersin kapağını açtığımda göğsüm daralıyor ve kendimi telefonla oynarken buluyorum. Var mıdır bir yöntemi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Önce telefonu uçak moduna al. Ardından kendine bir strateji belirle. Mesela "Ben şu konuyu okuyup 1 test çözdüğümde 15 dk. telefona bakacağım." gibi. Bir de kendinize dürüst olun. Eğer çözmek istemiyorsanız çözmeyin. Aksi takdirde çok kolay bıkılıyor.

Hocam hangi ders de konunuz kötüyse veya o ders de hangi konudan başlamak istiyorsanız o konunun 1-2 tane konu anlatımı videosunu izleyin ve soru çözün. Bunu 1-2 hafta disiplinli bir şekilde uygularsanız düzen yerine oturur ve netlerinizde artışlar olur. Yapamadığınız sorunun üzerine yoğunlaşın ''ne de olsa sınavda böyle çıkmaz'' deyip geçmeyin.

Soru çözümünden fazla konu çalışmaya odaklanmalısın. Sayısalda soru tiplerine çalışılması gerekir ancak sözelde böyle bir zorunluk bulunmadığından dolayı soru çözümüne atlamaya çalışmak yerine konuyu anlamak için konu anlatımlarına daha fazla çalış.

Yazarak çalışmak, sözel dersleri öğrenmenin anahtarı diyebiliriz. Oku, izle ve öğrendiklerini özetlemeye çabala. Dikkat etmeni istiyorum, gördüğünü direkt olarak geçirmemelisin. Özet çıkarmaya çalışmalısın. Özet çıkarmaya çalışırken bir çok şeyin mantığını kavrar ve daha fazla ezber yapmak zorunda kalmazsın. Özellikle edebiyat gibi bilgi gerektiren bir derste çok işine yarar.

Küçük not kağıtlarına sorular ve arkalarına da cevaplarını yazabilirsin. Onları bir yerde topla. Ara sıra bak. Ben de çok işe yaramıştı.

Soru çözümünden fazla konu çalışmaya odaklanmalısın. Sayısalda soru tiplerine çalışılması gerekir ancak sözelde böyle bir zorunluk bulunmadığından dolayı soru çözümüne atlamaya çalışmak yerine konuyu anlamak için konu anlatımlarına daha fazla çalış.

Yazarak çalışmak, sözel dersleri öğrenmenin anahtarı diyebiliriz. Oku, izle ve öğrendiklerini özetlemeye çabala. Dikkat etmeni istiyorum, gördüğünü direkt olarak geçirmemelisin. Özet çıkarmaya çalışmalısın. Özet çıkarmaya çalışırken birçok şeyin mantığını kavrar ve daha fazla ezber yapmak zorunda kalmazsın. Özellikle edebiyat gibi bilgi gerektiren bir derste çok işine yarar.

Okusamda, izlesemde, yazsamda yok arkadaş. Boşluğa gidiyor gördüklerim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı