Sözel neden insanlara kolay geliyor?

Siyun

Picopat
Daha fazla  
Neden herkes sözel'i bu kadar değersiz ve kolay buluyor? Her gördüğüm kişi çok kolay rahat yapılır vs optiğe zortlasam 10-20 k yaparım diyorlar. Gerçekten o kadar kolay mı her bölümün kendine göre zorluğu yok mu? Meslekler az olduğu için falan mı böyle diyorlar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tarih ezber, coğrafya ezber, edebiyat ezber... Tamamen ezber odaklı bir bölüm, belki de bu sebeple kolay geliyordur.

Neden herkes sözel'i bu kadar değersiz ve kolay buluyor? Her gördüğüm kişi çok kolay rahat yapılır vs optiğe zortlasam 10-20 k yaparım diyorlar. Gerçekten o kadar kolay mı her bölümün kendine göre zorluğu yok mu? Meslekler az olduğu için falan mı böyle diyorlar?
sadece ezbere dayalı olduğu için, ayt geometri, ayt matematik sistemli şekilde çalıştırma gerektiren konular. Aralarında verilecek emek farkı çok fazla.

Sözeli yapmak istiyorsan konuyu bilmen yetiyor ama sayısal için aynı şey geçerli değil bilsen bile sana öyle bi soru gelir ki sen soruya bakakalırsın.

Sözelde 20k yapmak ile sayısalda 20k yapmak arasındaki temel fark sözelden sıralama yapmak için 100k öğrenci çalışıyorsa sayısalda 1M veya belki daha fazla öğrenci olması. Benim ezberim berbattır mesela dün yediğimi hatırlamam hatta, bana da çok zor geliyor bu kadar bilginin akılda kalması :).

Çünkü azıcık not tutmayla ve okuyup dinleme ile yapılabilir ben bu sebepten sözeli kolay görüyorum.
Yinede Tyt bildiğin dipsiz kuyu gibi azıcık not tutmayla asla bitmiyor bir sürü konu var ama yinede az çok haklısın

Sadece ezbere dayalı olduğu için, AYT geometri, AYT matematik sistemli şekilde çalıştırma gerektiren konular. Aralarında verilecek emek farkı çok fazla.

Sana bir soru sormak istiyorum şu an rehber matematiğin 0'dan matematik kampını izliyorum(daha önce bıyıklı matematiğin 10 günde temel kampını izlemiştim 3.- 4. bölümde bıraktım rehber matematik kadar detaylı anlatmıyor diye şimdi rehber matematiğin kampını bitirip ondan sonra bir de hızlandırarak izleyerek bıyıklının 0 kampına bakmak istiyorum sence nasıl olur? Daha sonra da bıyıklı ya da Eyüp b hocanın TYT kampına bakacağım geometri içinde kenan kara diye bir hoca varmış onu buldum bana bir akıl verir misin?

Yinede Tyt bildiğin dipsiz kuyu gibi azıcık not tutmayla asla bitmiyor bir sürü konu var ama yinede az çok haklısın

Sana bir soru sormak istiyorum şu an rehber matematiğin 0'dan matematik kampını izliyorum(daha önce bıyıklı matematiğin 10 günde temel kampını izlemiştim 3.- 4. bölümde bıraktım rehber matematik kadar detaylı anlatmıyor diye şimdi rehber matematiğin kampını bitirip ondan sonra bir de hızlandırarak izleyerek bıyıklının 0 kampına bakmak istiyorum sence nasıl olur? Daha sonra da bıyıklı ya da Eyüp b hocanın TYT kampına bakacağım geometri içinde kenan kara diye bir hoca varmış onu buldum bana bir akıl verir misin?
Kenan kara iyi hocadır takip edebilirsin. Ben eyüp b'den dinledim ama tamamen sıfırsan yorabilir. Mikro orijinalden anlatıyordu kenan hoca yanlış hatırlamıyorsam, o da başlangıç seviyesi oluyor. Tyt kısmında benim altapım olduğu için hiç bakmadım ama rehber matematiğin kampı iyidir, bir de matematiğin ilacı alırsın (kolay-orta) yeterli olur. 11 misin 12 mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı