Sözel ve eşit ağırlıkçıların hepsi işsiz midir?

Hayır ne alakası var hocam. Ekonomi bölümü okuyan bir tanıdık vardı, galeri açtı mesela işsiz değil.😀

Hocam bilmiyorum ya istisna durumlar gibime geliyor sözel eşit ağırlık için sayısalda rekabet daha fazla herkes para derdinde malum yani bilmiyorum sanırım sayısaldan devam edeceğim ne kadar sözele kafam bassa da aşırı iyi olsam da sözelcilerin çoğunun işsiz olduğunu biliyorum özelde öğretmenlik yapıyor işi olanlarda insanlık dışı şartlarda çalışarak aldıkları parada asgari ücret artık 5-6 yılda mı bitiririm üniversiteyi bilmem ama para için maalesef her şeyi göze almak lazım artık en kıytırık mühendis bile iş sahibi bir de yurt dışı imkanı daha çok sayısal bölümlerde diye biliyorum.

Sanki bir tık doğru gibi hocam ama ya muhasebeyi ileride teknoloji gerçekten ilerlerse ki ilerliyor yapay zeka bile yönetebilir ya da robotlar o yüzden muhasebe bence de gg bir meslek gibi PC mühendisliği falan geleceğin mesleklerindendir bence elektrik elektronik keza hiç bitmeyecek bir meslek sağlıkta tıp bu 3 meslek ölmez ama diğer kalan bölümler zaten her bölüm için her alan için bence sorunlu ve sıkıntılı ayrıca kısıtlı işçi alımı az vs KPSS zaten tam bir skandal her sene ayrı bir sorun ben şu an istediğim bölümü mü okusam diye düşünüyorum artık çünkü %85 oranında üniversite mezunlarının çoğu işsiz artık tıp, mühendislik okuyanlar dışında durum bundan ibaret maalesef.
10 yıldır aynı muhabbet. Bu ülkede muhasebe hiçbir zaman bitmez. Yapay zekaya geçilse dahi o yapay zekayı kullanabilenler sadece muhasebeciler olacaktır. Şimdi ki muhasebe uygulamaları gibi düşünün. Komple bitmesi için daha minimum 80-100 sene gibi bir teknolojik ilerleme gerekiyor.

10 yıldır aynı muhabbet. Bu ülkede muhasebe hiçbir zaman bitmez. Yapay zekaya geçilse dahi o yapay zekayı kullanabilenler sadece muhasebeciler olacaktır. Şimdi ki muhasebe uygulamaları gibi düşünün. Komple bitmesi için daha minimum 80-100 sene gibi bir teknolojik ilerleme gerekiyor.

10 yıl öncenin 10 yıl sonrasıyla bugünün 10 yıl sonrasını aynı mı sanıyorsun?

Hayır ne alakası var hocam. Ekonomi bölümü okuyan bir tanıdık vardı, galeri açtı mesela işsiz değil.😀

Eşit ağırlıktada hukuk falan bitti artık ya geleceğini görmüyorum çok torpil istiyor amcan dayın teyzen bürokrat ya da millet vekili ise işin garanti gibi onda da EA ve sözel'deki bazı bölümler artık çöp bence artık ve kalkması gerekiyor bence üniversitelerden bu bölümler eşit ağırlık neyse bir nebze iyi elle tutulur meslekleri var gibi gibi ama sözelin bence gram geleceği yok özel eğitim öğretmenliği dışında oda atanırsan artık benim anlam veremediğim şey ülkede bir ton bölüm var her yere üniversite açtılar yine birçok bölüm açıldı bu sene ama bu insanlar yine işsiz ülkede iş olmayan daha doğrusu iş talebi olmayan bölümleri açmak ne kadar mantıklı bana saçma geliyor ve gereksiz bölümler bence kalkmalı özellikle misal tarih, edebiyat, coğrafya gibi bölümler direk diplomalı işsiz oluyorsun bitince 4 yıl bu bölümü okuyacağımı çalışırım daha iyi yani ve çok çok öğrenmek istiyorsa bu bölümlerdeki bilgileri YouTube Wikipedia gibi kaynaklar ne güne duruyor hiçbir geleceğine katkısı yok bu bölümlerin öğretmenliklerde artık öyle mesela bence bundan 3-5 yıl sonra öğretmenlik de kalmaz gibime geliyor internet alemi çok geniş artık X hocasında izleyerek bile o dersi öğrenebiliyorsun mesela bilmiyorum katılır mısınız ama gereksiz bölüm aşırı fazla çok enteresan bir durum eğitim sisteminin berbat olduğunu zaten bu şekilde anlayabiliyoruz keşke bir düzenleme getirseler işsizlik garantili bölümler kapatılsa mesela gibi gibi.

10 yıl öncenin 10 yıl sonrasıyla bugünün 10 yıl sonrasını aynı mı sanıyorsun?

Aşırı katılıyorum bu cevaba millet Tesla falan üretiyor artık Tesla'yı geçtim yapay zekayı artık robotlara kodluyorlar tamamen insan görünümlü robot tasarlıyorlar 10 yıl sonra düşünemiyorum teknolojinin ilerleyişini muhasebe işletme zaten gg olmuş olur bence o döneme kadar elle tutulur yapay zeka mühendislikleri, pilotaj, tıp, belirli mühendislikler kalır diye düşünüyorum diğer bölümler bana kalırsa çöp gibi hocam ya sayısal dahil buna ve kapanması gereken bölümlerde var bana kalırsa herkes artık her şeye erişebiliyor ve o mesleği okuyan insandan bile daha iyi yapabiliyor artık.

Yapay zekayı muhasebeciler nasıl kullanacak hocam mühendisler falan varken muhasebecilerin yerini robotlar alırsa şaşırmayın bu arada ya da yapay zeka çünkü muhasebecilerden daha iyi veri tutup saklayabiliyorlar kendileri maalesef durumlar böyle şu an idame ettirirsiniz ama ilerisi var bunun işte günümüz ile 10 yıl sonrası bir değil hatta 5 yıl sonrası.

Aşırı katılıyorum bu cevaba millet Tesla falan üretiyor artık Tesla'yı geçtim yapay zekayı artık robotlara kodluyorlar tamamen insan görünümlü robot tasarlıyorlar 10 yıl sonra düşünemiyorum teknolojinin ilerleyişini muhasebe işletme zaten gg olmuş olur bence o döneme kadar elle tutulur yapay zeka mühendislikleri, pilotaj, tıp, belirli mühendislikler kalır diye düşünüyorum diğer bölümler bana kalırsa çöp gibi hocam ya sayısal dahil buna ve kapanması gereken bölümlerde var bana kalırsa herkes artık her şeye erişebiliyor ve o mesleği okuyan insandan bile daha iyi yapabiliyor artık.

Muhtemelen bu yüzden üniversite okumak diye bir şey kalmayabilir.

Biz daha 5 yıl sonra ne olacağından emin değiliz, adamın farkı işte.
Kardeşim veri, öngörü bunları gösteriyor. Muhasebeyi basit bir hesaptan ibaret zannediyorsunuz siz ama öyle değil. 10 yıl önce de 5-10 yıla muhasebe bitecek diyorlardı, şimdi de aynısını diyorlar. Değişen ne anlatır mısın? :D 10 yıl sonra da 10 yıl sonra bitecek denecek.

Kardeşim veri, öngörü bunları gösteriyor. Muhasebeyi basit bir hesaptan ibaret zannediyorsunuz siz ama öyle değil. 10 yıl önce de 5-10 yıla muhasebe bitecek diyorlardı, şimdi de aynısını diyorlar. Değişen ne anlatır mısın? :D 10 yıl sonra da 10 yıl sonra bitecek denecek.

Zaten 30'lu yaşlarına geldiğinde bambaşka işlerle uğraşacaksın, bunu şimdiden kafaya takma.

Aşırı katılıyorum bu cevaba millet Tesla falan üretiyor artık Tesla'yı geçtim yapay zekayı artık robotlara kodluyorlar tamamen insan görünümlü robot tasarlıyorlar 10 yıl sonra düşünemiyorum teknolojinin ilerleyişini muhasebe işletme zaten GG olmuş olur bence o döneme kadar elle tutulur yapay zeka mühendislikleri, pilotaj, tıp, belirli mühendislikler kalır diye düşünüyorum diğer bölümler bana kalırsa çöp gibi hocam ya sayısal dahil buna ve kapanması gereken bölümlerde var bana kalırsa herkes artık her şeye erişebiliyor ve o mesleği okuyan insandan bile daha iyi yapabiliyor artık.

Yapay zekayı muhasebeciler nasıl kullanacak hocam mühendisler falan varken muhasebecilerin yerini robotlar alırsa şaşırmayın bu arada ya da yapay zeka çünkü muhasebecilerden daha iyi veri tutup saklayabiliyorlar kendileri maalesef durumlar böyle şu an idame ettirirsiniz ama ilerisi var bunun işte günümüz ile 10 yıl sonrası bir değil hatta 5 yıl sonrası.

Konu hortlatmış gibi olacağım ama bunu biz 2015 yılındada diyorduk 2024-2025'te uçan arabalar olacak falan ama teknoloji o kadar da fazla gelişmedi gelişse bile yaygınlaşması bayağı uzun sürecek gelişir ama yaygınlaşması bayağı uzun sürer arabalar gibi

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı