Sözel vs dil

• Konuyu başlatan zeeQ
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 28
  • Görüntüleme 1.919
Diğer insanlar bile belirtiyor sanayi çöküyor diye bir yerde para varsa bile insanlar oraya akın eder dediğim gibi 3 senede bir sürü insan sanayide sonuç üniversite gibi olacak üniversite çok okuyan çok bundan para kazandırmıyor ama tam tersi olacak sanayici cok olacak maaşı azalacak MEB sağ olsun eğitim sisteminin içinden geçti Anadolu liseleri bitirdi meslek okulları zirveye çıktı bugün sanayide dünya para kazaniyorlarsa bu MEB yüzünden olduğu açık net.
Nerde para zaten insanlar oraya akın eder. MEB meslek lisesi ile sanayiye eleman yetiştirmesine bile gerek yok. Okul okumak istemeyen sanayiye akıl ediyor başka bir çaresi yok çünkü.

Siz sanayiyi kolay para olarak mı görüyorsunuz? Herkes sanayinin parasına bakıyor ama 30'undan sonra yavaş yavaş başlayan hastalıkları kimse söz etmiyor. Oto elektrikçisinin farklı boyacısının farklı tamircisinin farklı hastalıklar gözükmeye başlıyor. Sürekli eğil kalk şunla çalış bunla çalış derken el ayak ve bel hastalıkla olur. Boyacı isen zaten sürekli kimyasallarla ilgileniyorsun ve akciğer kanseri oluyorsun. Zaten sanayi tozun çok olduğu bir yer ordan da yaşanan solunum yolu hastalıkları birde gün içinde içilen paketlerce sigara derken ölüp gidiyorsun farkında değilsin.

@Okan Er sen daha okudugunu anlamiyorsun dostum, sen sozel okusan da bir şey yapamazsin ki.

Tabii efendim benim okulum bitti zaten çocuk sen kendine bak hem de sözelden mezun oldum okuduğunu anlamıyor yav tabii gelmiş bana ahkam kesiyor çok bilmiş seni sen git okuluna abicim sanayiye mi gidiyorsun nereye gidiyorsan git.

Alakası yok istersen Bogazici mezunu ol, dil okudugun surece her zaman issizsin. Asagilamak icin degil gorduklerimden diyorum. Atkadas inanmiyorsa kendi hayati ustunde de test edebilir bunu.
Meslek çıkışlı cnc mezunuyum şuan denizcilik 3. sınıf öğrencisiyim sanayide (Fabrikalarda) çalışarak elde ettiğim parayı şuan öğrenci halimle limanda çalışarak 1.5 2 katını kazanıyorum öyle sanayi manayi herkes çalışsın demek basit her zaman işsizsin diyorsun okursan edebiyat falan tabi işsiz kalırsın kitap yazmadığın sürece adam gibi mesleğini oku işini öğren çevreni yap iş sana geliyor zaten. Neymiş gir sanayiye dükkan açarmışsın nereye açıyorsun dükkanını kim sana gelicek ? Dersin ortamını kur e o zaman herhangi bir ticarete atılsanda ortamını kursan yine para kazanırsın. Oturduğunuz yerden söz söylemek kolay sanayidede çalıştım çırak oldum operatör oldum yok kardeşim alıcağın 50-60 milyar oda usta olursan üstüne üstün işin yoruculuğu da cabası yukarıdaki arkadaşın dediği gibi hasta olmama ihtimalin yok 30-40 lardan sonra. Kendi dükkanını açarsan daha fazla kazanırsın orasına bir şey diyemem ama sözelde gastronomi üzerinde konuşiyim girersin otele yükselirsin paraya para demezsin. Çevreni genişlettiğin ve ortamı bildiğin zaman iş bulamiyacağın bir bölüm diye bir şey yok oturup linkedin de önüne gelen her ilana başvuru yapıyorsan zaten senin hiç bir şeyin yoktur. Gidin kendinizi geliştirin stajyer maaşına çalışmaya razı olun da bari cv nize bir şeyler yazabilin. sanayide çalışıp nasıl bir gelecek bekliyorsunuz ? Babanızın dükkanı falan yok ise çevrenizde yoktur kabul ediyorum nasıl yapıcaksınız her şeyi ?
Çıraklığı,sanayiyi çok kolay görüyorsunuz gerçekten hiç çalıştınız mı ? Ne kadar tecrübeniz var. Yapmayın arkadaşlar sanayi öyle kolay para yeri değil burnunuzdan getirirler. Şuan tersanelerde çalışanlar 100 üzeri para alıyorlar sor bakiyim hepsine memnunlarmı adamlar sadece para için çalışıyor hayatlarından gram zevk almıyorlar o kadar ağır ki yaptıkları şeyler anlatamam.

Son düzenleme:
Bu ulkenin OECD ulkeleri arasinda okudugunu anlamada sonuncu olmasinin birinci elden kanitisiniz yemin ederim. Orada en iyisi sanayi git sanayiye falan demiyor kimse, sozelin ise yaramazligini sanayi ile karsilastirarak one cikariyoruz. Iki paragraf sorusu da mi cozmediniz hic?

Bu ulkenin OECD ulkeleri arasinda okudugunu anlamada sonuncu olmasinin birinci elden kanitisiniz yemin ederim. Orada en iyisi sanayi git sanayiye falan demiyor kimse, sozelin ise yaramazligini sanayi ile karsilastirarak one cikariyoruz. Iki paragraf sorusu da mi cozmediniz hic?
Yazdığım hiç bir şeyi okumadığın belli. Sözelde en basiti gastronomi demişim cümlemde. Tekrar okuyabilirsin. Hadi yemek yapmayı sevmiyorsun diyelim iyi bir üniversitede reklamcılık,sinema televziyon gibi bölümler okuyup uçar gidersin. Her şey kendinde bitiyor kardeşim. Öyle gidip vizeleri finalleri verip mezun olursan zaten hiç bir şey olamazsın. Linkedin e girip çevresini kurmuş bağlantıları olan mezunların yaptığı işlere azıcık bakabilirsin nerlerde neler yapmış hangi firmalarda stajını tamamlayıp nerlerde okumuş.

İşsiz kalma korkusuyla okuyorsan zaten okuma boşver. Kendine bir değer katmıyorsundur ki böyle bi soru sorarsın kendine. İlk önce kendinin okumak istediği bölüme yönel sonrası zaten gelir ülkede üniversitenin önemi kalmadı sayılır herkes yaptığın işin kalitesine bakıyor. Edindiğin tecrübelere bakıyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı