Benimle aynı kafada olan biri daha. İlk 500 harici sözelden iş bulan sayısı ne kadardır mesela? İlk 500'de de istisna durumlar olmasa aynı şey olacak. Şu an bir dilcinin yaptığı işi yapay zeka da yapabilir. 4 yıl boşuna bir bölümde okumaktansa çalışmak bana da daha mantıklı geliyor.
Maksat sadece para değil. Diğer türlü de sözel ya da dilden mezun olunca insanlar önünde saygıyla eğilmeyecekler. Bu alanlarda para da yok. Ha saygın olmak için para kazanmak insanın elinde diyorsunuz doğru ama bu sefer de boşa okunmuş bir 4 sene olacak yine.
Sen de her şeyi biliyorsun maşallah

. Gerek çevremden, gerek iş piyasasından gördüklerimi söylüyorum ben. Bu 2 alanda derece yapıp akademisyen olmadıkça adamakıllı iş yok. 4 sene boş beleş okuyup düşük maaşla çalışmaktansa ustalığa başlanması daha mantıklı geliyor şahsen. Ha bir ilgisi vardır bölüme, o zaman bir şey diyemem. Zaten insan sevdiği işi yapıtığında en zengin insan olur, hayatını ona adar. Ama bu arkadaş daha hangi alanı seçeceğini bile bize danışıyor. Özel bir alana ilgisi olduğunu sanmıyorum.