Sözleşmeli erlikten JÖH'e geçiş sağlanır mı?

Sözleşmeli er dışındakiler herhangi bir sağlık sorunu ya da suç vs. işleme durumu olmadığı sürece emekli olana kadar görev yaparlar.
Benim istediğim alan en fazla 7 yıl yapa biliyor.

@arandur Hocam Genelkurmay’a bağlı yüksek rütbeli subaydır. Kendisi cevaplasın.
Çok iyi olur ya içime su serpilir valla.

1. Sorum :
1 - 2 yıllık üniversite gidip (yedek astsubay olup)
2 - 6 Aylık askerlikte askerliğimi uzatıp (sözleşmeli er olucam)
3 - Eğitimin son 2 haftası (Amfibiyi) seçiçem.
4 - Yedek astsubaylar, Yedekliği bittiği zaman SAT komandosu olmaya şans kazanır mı ?

2. Sorum :
1 - Amfibi olan bir kişi emeklilik süresi dolduğu zaman bunu reddedip halen operasyonlara ve görevlere katıla bilir mi ?

@arandur hocam genelkurmay'a bağlı yüksek rütbeli subaydır. Kendisi cevaplasın.

Benim istediğim alan en fazla 7 yıl yapabiliyor.

Çok iyi olur ya içime su serpilir vallahi.

1. sorum:
1 - 2 yıllık üniversite gidip (yedek astsubay olup)
2 - 6 aylık askerlikte askerliğimi uzatıp (sözleşmeli er olacağım)
3 - eğitimin son 2 haftası (amfibiyi) seçeceğim.
4 - yedek astsubaylar, yedekliği bittiği zaman sat komandosu olmaya şans kazanır mı?

2. sorum:
1 - amfibi olan bir kişi emeklilik süresi dolduğu zaman bunu reddedip halen operasyonlara ve görevlere katılabilir mi?

Maalesef ben deniz kuvvetlerinde karargahtayım. Askerlik konularına bayağı yabancıyım. Ankara da askerlik şubeyi ararsınız kesin bilgiye ulaşabilirsiniz. Sivillerle ilgili kanunlar çok değişken olabiliyor. Güncel bilgiyi doğru kaynaktan almak önemli.

Maalesef ben deniz kuvvetlerinde karargahtayım. Askerlik konularına bayağı yabancıyım. Ankara da askerlik şubeyi ararsınız kesin bilgiye ulaşabilirsiniz. Sivillerle ilgili kanunlar çok değişken olabiliyor. Güncel bilgiyi doğru kaynaktan almak önemli.
Anladım hocam peki.
Ben şimdi MSÜ için başvuru yapsam muhtemelen sağlık kontrolünden kaybetme ihtimalim bir hayli yüksek, Bunu bile bile girsem ve sağlık yüzünden elenir isem ileride amfibi olmama engel olur mu bunun kaydı tutuluyor mu ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı