Şoför olmak mı yoksa özel güvenlik olmak mı?

Erşan_kuneri23

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Yaşım 23 ön lisans mezunuyum alanımda iş bulamadım. Daha önce farklı sektörlerde tecrübelerim oldu ancak şu an ailemle de görüştüm önümde iki seçenek var ilk seçenek ailem src 2 ile src 4 belgelerini alıp şoför olmamı istiyor. Benim de hoşuma gideceğini düşündüğüm bir meslek çünkü aktif araç kullanan araç kullanmaktan keyif alan birisiyim. Bir diğer seçenek ise silahlı / silahsız özel güvenlik seçeneği. Bu ikisini de araştırdım iş imkanları çalışma şartları olmak üzere kararsız kaldım diyebilirim. Forum da ki arkadaşların bu konu hakkında bilgi, fikir ya da tavsiyelerini almak benim için önemli, yorumlarınızı bekliyorum.

Öncelikle saygılar büyüğümsün geleceğe dair nasıl bakıyorsun bilmiyorum ama zorluğu da olsa ben şoförlük derdim bir şekilde hem dünyaya açılma fırsatın var hem de ek olarak sosyal mecralardan da gelir kaynağı elde edebilirsin tabii benim şahsi görüşüm herhangi bir tecrübemde yoktur şöförlükde ama özel güvenliğe göre daha iç açıcı geliyor bana kuzeyintırcısı kanalını izlemenizi tavsiye ederim.

Merhaba, bende sağlıktan ötürü şoförlüğe yönelmiştim. Benim için stresi yok ıvırı zıvırı yok. Hala da şoförüm. Özel sektörde 3 yıl şoförlük yaptım, her günü dolu dolu çalışıyorsun. Şu an kamudayım, rahattayım. Tabi kurumdan kuruma farklılık gösterir.

Şoförlükte karar kılarsanız ailenizin de dediği gibi SRC belgelerini alıp ağır vasıta şoförlüğü daha çok kazandırabilir. Bence gerekli belgeleri edinip yurt dışında şoförlük de düşünülebilir.

Güvenlik görevlisi işi daha yoğun olur nöbet saatleri vs... 3. kişilerle çok uğraşmak gerekir, bir nevi danışma gibi olursunuz. İstediğin zaman izne çıkamayabilirsin. Özel hastanede bir tanıdığımız vardı, içerde biriken izinler sebebiyle 3 yıl aralıksız izin kullanıp öyle emekliliğe ayrılmıştı.

Şu anda şoförlük mesleği gün geçtikçe önemini yitiriyor çünkü yapay zekayla gidebilen araçlar çıkıyor otopilot vs. geleceğin mesleği kesinlikle şoförlük değil fakat ben çok başım agrımasın rahat olayım dıyorsan ozel guvenlıkte secme.

Hocam bu dediğinizin Türkiye'de alışılmış bir durum haline gelmesi için yıllar yıllar geçmesi gerekiyor bence. Bir sonra ki kuşak için dediğiniz geçerli olabilir.

Şoför olursanız iş verenler ile güvenlik görevlilerine göre daha az muhatap olur doğru orantılı olarak daha az sorun y

Aslında bu yüzden şoförlüğü ön planda tutuyorum özel güvenlik olan bir arkadaşım da sitede çalışıyor 3 kişi dönüyorlar 14/36 bekar olduğum için iyi diyor işteyken çayımı demliyorum film izliyorum ama bir olay oldu mu da eksik bir işlem yaparsan tutanak ve maaştan kesinti oluyor muş tek bu tarafı kötüymüş bir de amirin kaprislerini çekiyormuşsun kendisi de şoförlüğü öner mişti.

Öncelikle saygılar büyüğümsün geleceğe dair nasıl bakıyorsun bilmiyorum ama zorluğu da olsa ben şoförlük derdim bir şekilde hem dünyaya açılma fırsatın var hem de ek olarak sosyal mecralardan da gelir kaynağı elde edebilirsin tabii benim şahsi görüşüm herhangi bir tecrübemde yoktur şoförlükde ama özel güvenliğe göre daha iç açıcı geliyor bana kuzeyintırcısı kanalını izlemenizi tavsiye ederim.

O kanalı izleyeceğim

Merhaba, bende sağlıktan ötürü şoförlüğe yönelmiştim. Benim için stresi yok ıvırı zıvırı yok. Hala da şoförüm. Özel sektörde 3 yıl şoförlük yaptım, her günü dolu dolu çalışıyorsun. Şu an kamudayım, rahattayım. Tabii kurumdan kuruma farklılık gösterir.

Şoförlükte karar kılarsanız ailenizin de dediği gibi SRC belgelerini alıp ağır vasıta şoförlüğü daha çok kazandırabilir. Bence gerekli belgeleri edinip yurt dışında şoförlük de düşünülebilir.

Güvenlik görevlisi işi daha yoğun olur nöbet saatleri vs... 3. kişilerle çok uğraşmak gerekir, bir nevi danışma gibi olursunuz. İstediğin zaman izne çıkamayabilirsin. Özel hastanede bir tanıdığımız vardı, içerde biriken izinler sebebiyle 3 yıl aralıksız izin kullanıp öyle emekliliğe ayrılmıştı.

Bende b var sadece yakın bir aile dostumuz taksici olmamı öneriyor. Şimdi alırsam muhtemelen taksiye gireceğim ama ben araştırdığımda işkurda ilaç kurye ilanları görmüştüm biraz daha iyi diyorlar. Siz şu an ve daha önceleri nasıl işlerde çalıştınız

Bende b var sadece yakın bir aile dostumuz taksici olmamı öneriyor. Şimdi alırsam muhtemelen taksiye gireceğim ama ben araştırdığımda işkurda ilaç kurye ilanları görmüştüm biraz daha iyi diyorlar. Siz şu an ve daha önceleri nasıl işlerde çalıştınız

Babam çok söyledi zamanında ama tembellik edip ehliyeti B'den büyütmedim. Altur'da binek araç şoförüydüm. Sadece anlaşmalı firmalara taksi gibi hizmet veriyordu. Tabi daha üst hizmetleri de vardı. İlerde operasyon birimine geçip masa başı işe de sahip olunabiliyordu. Normal taksicilik ise benim için yapılası bir meslek değildi. Birde plaka sana ait değilse uğraşılacak bir iş değil. Sonra Yeditepe'ye geçtim, yine binek araçla daha çok hastanede görev aldım. Orada çalışmanın avantajı üniversite hocalarıyla doktorlarla tanışmak oldu.

Kargo firmaları ve Trendyol gibi kendi dağıtım ağını kuran firmalarda olabilir. Başkasının yanında çalışabileceğin gibi kendi şahıs firmanı kurup da çalışılabilir.

Şu an bakanlıkta makamdayım. Makam sahibi güzel bir insansa işin de rahat oluyor. Makamda olmayıp havuzda olsan daha da rahat. Yani üç senelik gözlemlerim bu şekilde.

Ehliyeti ilk alırken keşke babamı dinleseydim on yıl öncesinde yurt dışına çıkmayı gerçekleştirirdim. Ancak yurt içinde de ağır vasıta ehliyeti, ağır vasıta şoförlüğü daha kazançlı. Tabi iyi bir firmayla çalışabilirsen. İster otobüs ister ağır vasıta için ehliyete geçiş yapsan da B'yi her zaman kullanacağın için ehliyeti yükseltmek alternatifi artışmış olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı