Şoför olmak mı yoksa özel güvenlik olmak mı?

Erşan_kuneri23

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Yaşım 23 ön lisans mezunuyum alanımda iş bulamadım. Daha önce farklı sektörlerde tecrübelerim oldu ancak şu an ailemle de görüştüm önümde iki seçenek var ilk seçenek ailem src 2 ile src 4 belgelerini alıp şoför olmamı istiyor. Benim de hoşuma gideceğini düşündüğüm bir meslek çünkü aktif araç kullanan araç kullanmaktan keyif alan birisiyim. Bir diğer seçenek ise silahlı / silahsız özel güvenlik seçeneği. Bu ikisini de araştırdım iş imkanları çalışma şartları olmak üzere kararsız kaldım diyebilirim. Forum da ki arkadaşların bu konu hakkında bilgi, fikir ya da tavsiyelerini almak benim için önemli, yorumlarınızı bekliyorum.

Babam çok söyledi zamanında ama tembellik edip ehliyeti B'den büyütmedim. Altur'da binek araç şoförüydüm. Sadece anlaşmalı firmalara taksi gibi hizmet veriyordu. Tabii daha üst hizmetleri de vardı. İleride operasyon birimine geçip masa başı işe de sahip olunabiliyordu. Normal taksicilik ise benim için yapılası bir meslek değildi. Bir de plaka sana ait değilse uğraşılacak bir iş değil. Sonra Yeditepe'ye geçtim, yine binek araçla daha çok hastanede görev aldım. Orada çalışmanın avantajı üniversite hocalarıyla doktorlarla tanışmak oldu.

Kargo firmaları ve Trendyol gibi kendi dağıtım ağını kuran firmalarda olabilir. Başkasının yanında çalışabileceğin gibi kendi şahıs firmanı kurup da çalışılabilir.

Şu an bakanlıkta makamdayım. Makam sahibi güzel bir insansa işin de rahat oluyor. Makamda olmayıp havuzda olsan daha da rahat. Yani üç senelik gözlemlerim bu şekilde.

Ehliyeti ilk alırken keşke babamı dinleseydim on yıl öncesinde yurt dışına çıkmayı gerçekleştirirdim. Ancak yurt içinde de ağır vasıta ehliyeti, ağır vasıta şoförlüğü daha kazançlı. Tabii iyi bir firmayla çalışabilirsen. İster otobüs ister ağır vasıta için ehliyete geçiş yapsan da B'yi her zaman kullanacağın için ehliyeti yükseltmek alternatifi artışmış olur.

Aynısını babamda diyor src alacaksan ehliyetide yükselt diyor ama benim ağır vasıtaya pek ilgim yok bir kere kamyon sürmüştüm köyde hoşuma gitmemişti. Ben daha çok ilaçlı kurye olur kargocu olur o tarz işler istiyorum eğer şoförlük yapacaksam bu şekilde başlayıp ileri ki süreçte ağır vasıta belki düşünebilirim diye düşünüyorum

Şoför olmak daha mantıklı. En güzeli ise g ehliyet almak (alabiliyorsan).

Şöfor ol abi, zaten yaşın daha genç hem gezip görürsün hem de maaşını alırsın. Güvenlik olup bir koltukta yıllarını harcama. Biz de lojmanda oturuyoruz her lojmandan çıkışımda güvenlik adama acıyorum 50 55 yaşına gelmiş tek yaptığı oturmak.

Şahıs şoförü olursan, ayrıcalıkları da oluyor. Patronun yemek yediği yerde yersin, gezdiği kaldığı yerlerde sende kalırsın. Avantası var yani. Tabi trafiğe her çıkış bir hayati risktir.

Ben şantiye şefiydim. Yaşlı bir patronum vardı ya beni sevdiğinden ya sevmediğinden şoförlüğünü de yaptırırdı. Epey yiyip içip gezmişliğim vardı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı