Soft brick ve Bootloop Ne demek ?

Roq TyTaN

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Geçen gün Android cihazıma "Xposed" adlı bir uygulama yükledim.Bu uygulamanın amacı telefonu farklı özellikler katmakmış.Telefonunuzda olmayan ama eklemek istediğiniz özellikleri ekleyebiliyorsunuz.Ama bu uygulama kurulmadan önce şöyle bir soru soruyor ;

"Bu uygulama telefonunuzu Soft brick ve bootloop yapabilir" biraz araştırdım ama pek bir şey anlamadım bana bunların ne demek olduğunu sade dille anlatabilecek olan var mı ?

Güvenlik uyarısı o. Bootloop demek telefonu yeniden başlattığında işletim sistemine giremeyip sürekli yeniden başlatması demek. Softbrick'de recorvery de ulaşılabilir olmayabilir. Bilgisayardan halletmek gerekebilir. Xposed'de ben bu tarz bir durumla karşılaşmadım. Tabii ne yüklediğine bağlı. Tavsiyem çok fazla modül yükleyip sistemi karıştırma.

Bu işe yeni gireceğim bu yüzden çok acemiyim.Dediğiniz gibi yapıp fazla modül yüklemem ama olur da softbrick yada bootloop olursa kurtarma yolları nelerdir ?

Doğru kullanıp fazla kurcuklamaz, uğaşmazsan hiç bir sorun olmaz. Oldu ki soft brick oldu, cihazın kendi stock romunu indirip flashlarsın bu kadar basit. Hard brick olmadığı sürece sıkıntı yok.

Not: Hard Brick Donanımsal olarak alınan hatadır. Soft brick ise yazılımla halledilir ve bir çok yöntemi vardır.

Xstana ve Multi screen önerebilirim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı