Soğutucuyu daha dik konumda tutmak soğutmaya fayda sağlar mı?

egeoz316

Kilopat
Makaleler
3
Yer
Ankara
Merhabalar, bir haber sayfasında dolanırken laptop soğutucusunun dik durmasının soğutmaya katkı sağladığını söyleyen bir yazı okudum. Bu bilgi doğru mudur, laptop soğutucusunu daha dik konumda tutmak soğutmaya katkı sağlar mı? Pek rahat olmuyor fakat soğutmaya katkı sağlıyorsa kullanabilirim.

Merhabalar, bir haber sayfasında dolanırken laptop soğutucusunun dik durmasının soğutmaya katkı sağladığını söyleyen bir yazı okudum. Bu bilgi doğru mudur, laptop soğutucusunu daha dik konumda tutmak soğutmaya katkı sağlar mı? Pek rahat olmuyor fakat soğutmaya katkı sağlıyorsa kullanabilirim.

Daha dik durmasının tek faydası temas ettiği bölge ile fanın arasındaki bölgenin artışı olur, 1-2 dereceden fazla işe yarayacağını düşünmüyorum.

Altı yükseldiği zaman alt tarafta daha iyi bir hava akışı sağlanır genelde. Yani az da olsa var diyebilirim ancak çok rahat değilse öyle yapma.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı