Sokak köpekleri nereye şikayet edilebilir?

Sokak köpekleri uyutulmasın diyenleri köpeklerin olduğu yere koyalım usain Bolt gibi kaçarlar.
Sözde kemalistsin, Atatürk medeni ve modern bir ülke ve toplum kurmak için çalışmış. Ve bilim diyor ki köpekler de insanlar kadar bilince sahip. Bilinç duygulardan gelir ve bir köpeğin duygusuz olduğunu söyleyemezsin. Hatta köpeklerde limbik sistem çok daha baskın, belki senden daha fazla bilince sahip.

Ayrıca ben en başta belirttim ben bir CHP'li olmama rağmen partimin sokak köpeği politikasını desteklemiyorum. Ama bunun çözümü uyutulmak da değil. Yeterli bütçe ayırarak kısırlaştırılmalarını ve sayılarının yıllar içinde düşmesini beklemek.

Biz sokaklar köpeklerle dolsun demiyoruz. Biz de karşıyız sokaklarda başı boş kalmalarına ama çözüm uyutmakta değil, kısırlaştırmakta.

Tamam hocam o yılları biz köpek saldırısına uğramadan yaşamak istiyoruz eğer siz çok istiyorsanız kendi ailenizle birlikte köpekleri bir yere toplayıp, kısırlaştırıp oradan her gün yürüyerek geçebilirsiniz. Isırmalarından şikayet ediyoruz kısırlaştıralım diyorsunuz bir söz var bu kısırlaştırmayla ilgili fakat söyleyemem.

Sanki sayılarını azaltmanın tek yolu öldürmek gibi bahsetmişsiniz. Kısırlaştırıldığında da sayıları yıllar içinde azalacaktır.

Ben sokakta anamla babamla bacimla kardesimle zamani gelecek esimle cocugumla yururken bir tane kopegin gelip bizi isirmssini rahatsiz etmesini istemiyorum hangi birini kisirlastiricaksin hangi birine bakacaksin tek cozum yolu bana gore uyutmak.

Sorun benim köpekleri istememde değil, sizin can almak için can atmanızda.

Ben sokakta anamla babamla bacimla kardesimle zamani gelecek esimle cocugumla yururken bir tane kopegin gelip bizi isirmssini rahatsiz etmesini istemiyorum hangi birini kisirlastiricaksin hangi birine bakacaksin tek cozum yolu bana gore uyutmak.
Hangi birini uyutacaksın da dersin o zaman. Kısırlaştırmak o kadar da zor değil.

Sorun benim köpekleri istememde değil, sizin can almak için can atmanızda.
Bu yazdığım şeyde her hangi bir köpeği öldürelim, uyutalım demiş miyim? Alın bütün köpekleri kısırlaştırın sadece sizin ve ailenizin olduğu yerlerde takılsınlar yürüyerek her yere gidin. Can dostlarımız saldırırsa lütfen bir şey yapmayın onlarda aç olabiliyor çünkü, bize saldırmasın sizin bakabileceğinizi düşünüyorum.

Kısırlaştırılıp barınakta beslenmeli. Her şey için bütçe ayrılıyor. Polis sayısı arttırılıyor, bir kaç tane veterineri maaşa bağlayıp kısırlaştırmalarını ve bakımlarını sağlamalarını sağlamak zor olmamalı.

Bütçenin 100 binde birini ayırsan yeter. Bunu söylememdeki sebep bazı insanların barınaklara da bizim paramızı har çur ediyorsunuz demesi.

kendi halinde takılan, boş boş gezen köpeklerin toplatılıp uyutulmasına karşıyım ama böyle saldırgan, tehdit unsuru oluşturan köpeklere cidden bir şey yapılmalı. CİMER e yazmanızı tavsiye ederim ama orada da ilgilenirler mi şüpheliyim.

@Mucittin, ülkemizde kaç milyon tane köpek vardır bunların hepsini nasıl toplayıp kısırlaştıracaklar? Bu milyonlarca köpeği nasıl barınaklara sığdıracaklar? Bunları eğer çözebiliyorsanız yaparsınız fakat ayrıca o milyon tane köpeğin tedavisi, bakımı, aşıları, yemekleri ile kim ilgilenecek?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…