Sokak köpekleri nereye şikayet edilebilir?

Sokak köpekleri uyutulmasın diyenleri köpeklerin olduğu yere koyalım usain Bolt gibi kaçarlar.
Sözde kemalistsin, Atatürk medeni ve modern bir ülke ve toplum kurmak için çalışmış. Ve bilim diyor ki köpekler de insanlar kadar bilince sahip. Bilinç duygulardan gelir ve bir köpeğin duygusuz olduğunu söyleyemezsin. Hatta köpeklerde limbik sistem çok daha baskın, belki senden daha fazla bilince sahip.

Ayrıca ben en başta belirttim ben bir CHP'li olmama rağmen partimin sokak köpeği politikasını desteklemiyorum. Ama bunun çözümü uyutulmak da değil. Yeterli bütçe ayırarak kısırlaştırılmalarını ve sayılarının yıllar içinde düşmesini beklemek.

Yaşadığım mahallede her sokakta en az 2-3 köpek oluyor aktif olarak bisiklet süren biri olarak söylüyorum günde en a 2-3 belki de 4 defa köpek kovalıyor gerçekten köpeklerden korkmaya başlıyorsunuz özellikle o ilk kovalanmamdaki kalp atışlarımı hiç unutmuyorum köpekleri savunanlar büyük ihtimalle karnı tok olan bir köpeğe denk geldiniz çok istiyorsanız evinize alabilirsiniz.
Biz sokaklar köpeklerle dolsun demiyoruz. Biz de karşıyız sokaklarda başı boş kalmalarına ama çözüm uyutmakta değil, kısırlaştırmakta.

Sözde kemalistsin, Atatürk medeni ve modern bir ülke ve toplum kurmak için çalışmış. Ve bilim diyor ki köpekler de insanlar kadar bilince sahip. Bilinç duygulardan gelir ve bir köpeğin duygusuz olduğunu söyleyemezsin. Hatta köpeklerde limbik sistem çok daha baskın, belki senden daha fazla bilince sahip.

Ayrıca ben en başta belirttim ben bir CHP'li olmama rağmen partimin sokak köpeği politikasını desteklemiyorum. Ama bunun çözümü uyutulmak da değil. Yeterli bütçe ayırarak kısırlaştırılmalarını ve sayılarının yıllar içinde düşmesini beklemek.
Tamam hocam o yılları biz köpek saldırısına uğramadan yaşamak istiyoruz eğer siz çok istiyorsanız kendi ailenizle birlikte köpekleri bir yere toplayıp, kısırlaştırıp oradan her gün yürüyerek geçebilirsiniz. Isırmalarından şikayet ediyoruz kısırlaştıralım diyorsunuz bir söz var bu kısırlaştırmayla ilgili fakat söyleyemem.

Her köpek aç olduğu için saldırmaz iç güdüsü bu olduğu için saldırır. Çünkü bu hayvanlar sokakta yaşamaya alışkın değildir. Hep bi sahiplenme iç güdüsündelerdir. Bunu sahiplendikleri bölgeye gelen diğer köpeklere, insanlara veya yoldan geçen motorlu taşıtlara agresifleşmesinden anlayabilirsin. Kaldı ki aç olduğu için saldırmasını bir gerekçe sayamayız ama neyse o başka bir konu.

Köpeklerin tarihçesine baktığınız zaman insanlar sayesinde bu zaman kadar gelebildikleri açık bir şekilde ortada. Bu hayvanlar sizin düşündüğünüz gibi sokakta kendi başlarına yaşayamazlar avlanma nedir bilmezler o yüzden bunları sokakta bırakamayız çünkü birbirlerini o yetmeyince de insanları yemeye başlarlar çünkü tarih boyunca hep insan eline bakmışlardır. O yüzden sahiplenilip düzgün bir şekilde sorumluluğunu alacak bir insan gerekir, sokakta 10 yaş altı çocuk aramaya çıkıp zarar verdiğinde bu itin sorumluluğu bende diyebilecek bir sahip. Her bir köpek için bu gerekir. 10 milyon köpeği de sahiplendiremezsin öyle bir dünya yok.

O gözünüzü boyayan it taparlardan vardır çevrende git bi bak bakayım evine sokaktaki ekmek reisi beslediğini görecek misin? Bunları geçin bunların örneklerini çok gördük. O yüzden sahiplendirilemeyenler uyutulur, güvenli bir ortam içinde uyutulmaya devam edecek saygıdeğer kardeşim.
Sanki sayılarını azaltmanın tek yolu öldürmek gibi bahsetmişsiniz. Kısırlaştırıldığında da sayıları yıllar içinde azalacaktır.

Biz sokaklar köpeklerle dolsun demiyoruz. Biz de karşıyız sokaklarda başı boş kalmalarına ama çözüm uyutmakta değil, kısırlaştırmakta.

Ben sokakta anamla babamla bacimla kardesimle zamani gelecek esimle cocugumla yururken bir tane kopegin gelip bizi isirmssini rahatsiz etmesini istemiyorum hangi birini kisirlastiricaksin hangi birine bakacaksin tek cozum yolu bana gore uyutmak.

Tamam hocam o yılları biz köpek saldırısına uğramadan yaşamak istiyoruz eğer siz çok istiyorsanız kendi ailenizle birlikte köpekleri bir yere toplayıp, kısırlaştırıp oradan her gün yürüyerek geçebilirsiniz. Isırmalarından şikayet ediyoruz kısırlaştıralım diyorsunuz bir söz var bu kısırlaştırmayla ilgili fakat söyleyemem.
Sorun benim köpekleri istememde değil, sizin can almak için can atmanızda.

Ben sokakta anamla babamla bacimla kardesimle zamani gelecek esimle cocugumla yururken bir tane kopegin gelip bizi isirmssini rahatsiz etmesini istemiyorum hangi birini kisirlastiricaksin hangi birine bakacaksin tek cozum yolu bana gore uyutmak.
Hangi birini uyutacaksın da dersin o zaman. Kısırlaştırmak o kadar da zor değil.

Sorun benim köpekleri istememde değil, sizin can almak için can atmanızda.
Bu yazdığım şeyde her hangi bir köpeği öldürelim, uyutalım demiş miyim? Alın bütün köpekleri kısırlaştırın sadece sizin ve ailenizin olduğu yerlerde takılsınlar yürüyerek her yere gidin. Can dostlarımız saldırırsa lütfen bir şey yapmayın onlarda aç olabiliyor çünkü, bize saldırmasın sizin bakabileceğinizi düşünüyorum.

Bu yazdığım şeyde her hangi bir köpeği öldürelim, uyutalım demiş miyim? Alın bütün köpekleri kısırlaştırın sadece sizin ve ailenizin olduğu yerlerde takılsınlar yürüyerek her yere gidin. Can dostlarımız saldırırsa lütfen bir şey yapmayın onlarda aç olabiliyor çünkü, bize saldırmasın sizin bakabileceğinizi düşünüyorum.
Kısırlaştırılıp barınakta beslenmeli. Her şey için bütçe ayrılıyor. Polis sayısı arttırılıyor, bir kaç tane veterineri maaşa bağlayıp kısırlaştırmalarını ve bakımlarını sağlamalarını sağlamak zor olmamalı.

Bütçenin 100 binde birini ayırsan yeter. Bunu söylememdeki sebep bazı insanların barınaklara da bizim paramızı har çur ediyorsunuz demesi.

Okula giderken sürü halinde köpekler var ve insanlara havlıyorlar ve üstümüze geliyorlar. Konu hakkında 2 ay önce belediyeye başvurdum ancak bir sonuç olmadı durum hâlâ aynı. Bu sabah okula giderken yine havalayıp üstüme doğru gelmeye başladılar ne yapacağımı bilemedim ve olduğum yerde dondum ancak bir araç geldi korna çaldı. Ben de iyice sinirlenip okul çıkışı belediye binasına gittim ve durumu anlattım ancak yine çözün olmayacağını anladım. Bu konuda kararlıyım il belediye binasına gidersem ilgilenilir mi? Yoksa illa ısırılmam mı gerekli? Kendimi de savunacak ne silahım ne de bıçağım var bu köpeklerin acilen uyutulmasını en azından toplatılmasını istiyorum.

He bir de oraya köpek kulübesi koymuşlar tam komedi.
kendi halinde takılan, boş boş gezen köpeklerin toplatılıp uyutulmasına karşıyım ama böyle saldırgan, tehdit unsuru oluşturan köpeklere cidden bir şey yapılmalı. CİMER e yazmanızı tavsiye ederim ama orada da ilgilenirler mi şüpheliyim.

@Mucittin, ülkemizde kaç milyon tane köpek vardır bunların hepsini nasıl toplayıp kısırlaştıracaklar? Bu milyonlarca köpeği nasıl barınaklara sığdıracaklar? Bunları eğer çözebiliyorsanız yaparsınız fakat ayrıca o milyon tane köpeğin tedavisi, bakımı, aşıları, yemekleri ile kim ilgilenecek?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı