Barınaklara kapatılmalı hepsi, sahiplenmek isteyen hayvan severler sahiplensinler gül gibi baksınlar. Sokaktaki hastalıklardan, saldırganlıklardan öleceklerine; evlerde huzurlu bir şekilde hayatlarını geçirsinler. Sahiplenmeyen hayvanlarda uyutulabilir.
Kimse bir çocuğunu daha bir hayvana mağdur etmek istemez.
Size saldırmıyor diye kimseye saldırmayacak değil.Bu çok yönlü düşünülmesi gerek. Niye ben bizim yurttaki kimseye bir zararı olmayan pişmaniyeyi uyutayım? İnsancıl kendini sevdiren köpeğin ne zararı var? Uyutmaktan başka bir çözüm bulunmalı kardeş.
Barınak sisteminin geliştirilmesi bence gayet mantıklı. Bu hayvanlar kısırlaştırılabilir ama uyutulmasına karşıyım. İlerleyen 10 sene içerisinde zaten sayıları çok çok aza düşer.
Bi protocol yapıp Avrupaya deport edelim, biz verelim para mamasını onlar baksın.Barinaklara nasıl kapatacaksınız? Türkiye'deki veterinerlerin tümünü toplasanız o köpeklere yeteceği şaibeli.
Bir protocol yapıp Avrupa'ya deport edelim, biz verelim para mamasını onlar baksın.
Tamam, hepsini evine alabilirsin ya da kendi paranla veya kredi çekip barınak açıp bakabilirsin. Neden benim vergimle barınak yapılıyor zaten yeterince var, bana ne getirisi olacak bunun? Uyutulmaları daha ucuza geliyor. Zaten hayvan seversen sokağındaki köpeğin uyutulmasını istemiyorsan alırsın evine bakarsın.
Cins köpek ve kedilerin satılması yasaklanmalı demek nasıl bir saçmalık? Neden kaliteli tür hayvan almamıza karşısınız? Kedileri geçtim onlarda çok fark olmuyor ama köpeklerde oluyor. Evde düzgün durabilecek, ev koşullarına uyum sağlayacak, havlaması çok az cins köpekler varken neden sokaktan almak zorunda bırakılıpta başıma iş açayım? Bu dediğin yasa dışı bir şey de değil isteyen istediğine satar hayvanını üretip. 'kedi uzanamadığı ciğere mındar dermiş' diye bir atasözü var galiba sen cins hayvanlara ulaşamadığından bunu demişsin. Eminim evinde 1 tane bile kedi ya da köpek beslemiyorsundur.
Sosyal devlette yaşıyorsun benim vergimle neden ona buna bakılıyor dersek o liste çoook uzar. Yılda 1 anca hastaneye giden ben neden her ay hastaneye giden insanlara bakıyorum?Tamam, hepsini evine alabilirsin ya da kendi paranla veya kredi çekip barınak açıp bakabilirsin. Neden benim vergimle barınak yapılıyor zaten yeterince var, bana ne getirisi olacak bunun? Uyutulmaları daha ucuza geliyor. Zaten Hayvan seversen sokağındaki köpeğin uyutulmasını istemiyorsan alırsın evine bakarsın.
Cins köpek ve kedilerin satılması yasaklanmalı demek nasıl bir saçmalık? Neden kaliteli tür hayvan almamıza karşısınız? Kedileri geçtim onlarda çok fark olmuyor ama köpeklerde oluyor. Evde düzgün durabilecek, ev koşullarına uyum sağlayacak, havlaması çok az cins köpekler varken neden sokaktan almak zorunda bırakılıpta başıma iş açayım? Bu dediğin yasa dışı bir şey de değil isteyen istediğine satar hayvanını üretip. 'Kedi uzanamadığı ciğere mındar dermiş' diye bir atasözü var galiba sen cins hayvanlara ulaşamadığından bunu demişsin. Eminim evinde 1 tane bile kedi ya da köpek beslemiyorsundur.
Gerçekten çok cahilsiniz acıyorum size gerçekten yazık yaklaşık 30'a yakın evime kedi aldım sahiplendirdim 6 tanesi cins kediydi terk edilmiş yaklaşık 3 tane damızlık olarak kullanılan kedi kurtardım bakımsız hasta kediydi kurtardığım. Marketten elma almıyorsunuz köpek sahiplenmek için Amerika gibi bir ülkeye bakarsanız köpekleri cins kedi köpek üretimi yok. Sadece barınaklarda çiftleşiyorlar köpek havlaması derken havlamayan köpekmi var o zaman bir zamanlar havlamasın diye cins yavru köpeklerin ses tellerini kesen kişilerden farkınız yok sizin.
Sosyal devlette yaşıyorsun benim vergimle neden ona buna bakılıyor dersek o liste çok uzar. Yılda 1 anca hastaneye giden ben neden her ay hastaneye giden insanlara bakıyorum?
Orta doğudan gelen öğrenci veya kaçaklara neden benim vergimle bakılıyor?
Yaşadığım yerde ayak bile basmayacağım yolların vergisini neden ben ödüyorum?
İnanmadığım dinin bakanlığına neden vergi veriyorum?
Ayrıca cins hayvan sahibi olarak söylüyorum, cins hayvan kaliteli demek değildir. Yasaklanmasına tabii ki karşıyım ama en azından senin gibi insanlara mix türlerin ortalama olarak daha sağlıklı genlere sahip olduğu hakkında bilinçlendirme yapılmalı.