Sokak köpekleri uyutulmalı mı?

Barınaklara kapatılmalı hepsi, sahiplenmek isteyen hayvan severler sahiplensinler gül gibi baksınlar. Sokaktaki hastalıklardan, saldırganlıklardan öleceklerine; evlerde huzurlu bir şekilde hayatlarını geçirsinler. Sahiplenmeyen hayvanlarda uyutulabilir.
Kimse bir çocuğunu daha bir hayvana mağdur etmek istemez.

Barinaklara nasıl kapatacaksınız? Türkiye'deki veterinerlerin tümünü toplasanız o köpeklere yeteceği şaibeli.
 
Bu çok yönlü düşünülmesi gerek. Niye ben bizim yurttaki kimseye bir zararı olmayan pişmaniyeyi uyutayım? İnsancıl kendini sevdiren köpeğin ne zararı var? Uyutmaktan başka bir çözüm bulunmalı kardeş.

Barınak sisteminin geliştirilmesi bence gayet mantıklı. Bu hayvanlar kısırlaştırılabilir ama uyutulmasına karşıyım. İlerleyen 10 sene içerisinde zaten sayıları çok çok aza düşer.
Size saldırmıyor diye kimseye saldırmayacak değil.
 
Avrupa'da keyfi itlaf yok.
Sadece ağır hastalıklı ve eğitilemez agresif köpekler için bu yöntem uygulanıyor.

Amerika'da da barınağa getirilen hayvanların %8.5'i uyutuluyor.

Hayvan düşmanı arkadaşların hayalindeki tüm köpeklere bir anda toplu katliam yapılması gerçekleşmeyecek maalesef biz pakistan, suriye değiliz.

Bu sorun sadece tek bir yöntemle çözülemez zaten.

Gereken çözümler:
  • Barınak kapasitesinin yetersiz olduğu durumlarda belirlenen süre içinde sahiplenilmeyen hayvanların uyutulması
  • Cezaların arttırılması (köpeğini sokağa bırakan veya gerekli önlemleri almayanlar için)
  • İnsanları barınaklardan sahiplenmeye teşvik etmek (cins üreticilerinden değil)
  • Ciddi kısırlaştırma önlemleri
  • Barınakların arttırılması ve denetlenmesi
 
Son düzenleme:
Tamam, hepsini evine alabilirsin ya da kendi paranla veya kredi çekip barınak açıp bakabilirsin. Neden benim vergimle barınak yapılıyor zaten yeterince var, bana ne getirisi olacak bunun? Uyutulmaları daha ucuza geliyor. Zaten hayvan seversen sokağındaki köpeğin uyutulmasını istemiyorsan alırsın evine bakarsın.

Cins köpek ve kedilerin satılması yasaklanmalı demek nasıl bir saçmalık? Neden kaliteli tür hayvan almamıza karşısınız? Kedileri geçtim onlarda çok fark olmuyor ama köpeklerde oluyor. Evde düzgün durabilecek, ev koşullarına uyum sağlayacak, havlaması çok az cins köpekler varken neden sokaktan almak zorunda bırakılıpta başıma iş açayım? Bu dediğin yasa dışı bir şey de değil isteyen istediğine satar hayvanını üretip. 'kedi uzanamadığı ciğere mındar dermiş' diye bir atasözü var galiba sen cins hayvanlara ulaşamadığından bunu demişsin. Eminim evinde 1 tane bile kedi ya da köpek beslemiyorsundur.

Gerçekten çok cahilsiniz acıyorum size, gerçekten yazık. yaklaşık 30'a yakın evime kedi aldım, sahiplendirdim, 6 tanesi cins kediydi, terk edilmiş. yaklaşık 3 tane damızlık olarak kullanılan kedi kurtardım, bakımsız hasta kediydi kurtardığım. Marketten elma almıyorsunuz, köpek sahiplenmek için Amerika gibi bir ülkeye bakarsanız köpekleri cins kedi köpek üretimi yok. Sadece barınaklarda çiftleşiyorlar, köpek havlaması derken havlamayan köpek mi var? o zaman bir zamanlar havlamasın diye cins yavru köpeklerin ses tellerini kesen kişilerden farkınız yok sizin.

Ayrıca biraz araştırıp bakarsan sokak köpeklerini sahiplenen birçok kişi var.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tamam, hepsini evine alabilirsin ya da kendi paranla veya kredi çekip barınak açıp bakabilirsin. Neden benim vergimle barınak yapılıyor zaten yeterince var, bana ne getirisi olacak bunun? Uyutulmaları daha ucuza geliyor. Zaten Hayvan seversen sokağındaki köpeğin uyutulmasını istemiyorsan alırsın evine bakarsın.

Cins köpek ve kedilerin satılması yasaklanmalı demek nasıl bir saçmalık? Neden kaliteli tür hayvan almamıza karşısınız? Kedileri geçtim onlarda çok fark olmuyor ama köpeklerde oluyor. Evde düzgün durabilecek, ev koşullarına uyum sağlayacak, havlaması çok az cins köpekler varken neden sokaktan almak zorunda bırakılıpta başıma iş açayım? Bu dediğin yasa dışı bir şey de değil isteyen istediğine satar hayvanını üretip. 'Kedi uzanamadığı ciğere mındar dermiş' diye bir atasözü var galiba sen cins hayvanlara ulaşamadığından bunu demişsin. Eminim evinde 1 tane bile kedi ya da köpek beslemiyorsundur.
Sosyal devlette yaşıyorsun benim vergimle neden ona buna bakılıyor dersek o liste çoook uzar. Yılda 1 anca hastaneye giden ben neden her ay hastaneye giden insanlara bakıyorum?
Orta doğudan gelen öğrenci veya kaçaklara neden benim vergimle bakılıyor?
Yaşadığım yerde ayak bile basmayacağım yolların vergisini neden ben ödüyorum?
İnanmadığım dinin bakanlığına neden vergi veriyorum?

Ayrıca cins hayvan sahibi olarak söylüyorum, cins hayvan kaliteli demek değildir. Yasaklanmasına tabii ki karşıyım ama en azından senin gibi insanlara mix türlerin ortalama olarak daha sağlıklı genlere sahip olduğu hakkında bilinçlendirme yapılmalı.
 
Gerçekten çok cahilsiniz acıyorum size gerçekten yazık yaklaşık 30'a yakın evime kedi aldım sahiplendirdim 6 tanesi cins kediydi terk edilmiş yaklaşık 3 tane damızlık olarak kullanılan kedi kurtardım bakımsız hasta kediydi kurtardığım. Marketten elma almıyorsunuz köpek sahiplenmek için Amerika gibi bir ülkeye bakarsanız köpekleri cins kedi köpek üretimi yok. Sadece barınaklarda çiftleşiyorlar köpek havlaması derken havlamayan köpekmi var o zaman bir zamanlar havlamasın diye cins yavru köpeklerin ses tellerini kesen kişilerden farkınız yok sizin.

Amerika hakkında dediğin bilgi tamamen yalan. Benim tanıdıklarım var orada birçok cins hayvan satılıyor. Ve düzenli üretimleri yapılıyor.
Havlaması daha az olan ve daha kısık sesle havlayan köpek cinsleri var. Apartmanda yaşıyorsanız hiç kimse sizin köpeğinizin havlamasını çekmek zorunda değil. Benim var cins köpeğim çok nadir havlıyor, havlasa bile kısık sesle havlıyor.

Sosyal devlette yaşıyorsun benim vergimle neden ona buna bakılıyor dersek o liste çok uzar. Yılda 1 anca hastaneye giden ben neden her ay hastaneye giden insanlara bakıyorum?
Orta doğudan gelen öğrenci veya kaçaklara neden benim vergimle bakılıyor?
Yaşadığım yerde ayak bile basmayacağım yolların vergisini neden ben ödüyorum?
İnanmadığım dinin bakanlığına neden vergi veriyorum?

Ayrıca cins hayvan sahibi olarak söylüyorum, cins hayvan kaliteli demek değildir. Yasaklanmasına tabii ki karşıyım ama en azından senin gibi insanlara mix türlerin ortalama olarak daha sağlıklı genlere sahip olduğu hakkında bilinçlendirme yapılmalı.

Hastane konusunda sana katılıyorum, ben 1 kereyi geç hiç gitmiyorum devlet hastanesine keşke onlar düşülse bizden.

Bende şu anda 1 tane cins köpek, 1 tane cins kedi, 2 tanede normal sokak kedisi var. Eskiden sattığım cins kedilerim de oldu. Sokaktan alınan hayvanın davranışları ile cins bir hayvanın davranışları arasında çok fark görünüyor, dış görünüşünde dahil. Özellikle kedilerde kişilik olarak fark ediyor bu. Sadece sokak ile cins arasında eğil cins kedi ile cins kedi arasında da çok farklar olabiliyor. Benim sattığım cins kedi ile şuanda elimde olan cins kedi arasında baya fark var hem kişilik hem görünüş olarak.
 
Son düzenleme:
Uyutulmalı, ciddi risk ve sorun oluşturuyorlar ve bu hiç sevimli değil. Motosiklet yada bisikletle A noktasından B noktasına sokak köpekleri tarafından kovalanmadan gitmek mucize.

Bazı arsa, sokak, cadde girişlerine bazı şahıslar tarafından çiğ kemik, bayat ekmek, makarna gibi gıdalar dökülüyor, sokak köpekleri ise bu bölgelerde yoğunlaşıyorlar, aralarında yemek kavgası yaptıkları gibi aynı zaman da bölgeden geçen insanlara saldırıyorlar, tüm bunların yanında ciddi hijyen sorunu ortaya çıkarıyorlar.

Sokakta ki kalabalık, saldırgan köpek sürüleri yüzünden kendi köpeğimi yürütemiyorum.
Duygusallık, duyarcılık, hamaset, erdem sinyalciği, mamacılar yüzünden giderek büyüyen bu soruna tahammül etmek zorunda kalıyoruz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı