Sokak köpeklerinden memnun musunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Başıboş gezen köpeklerin saldırısına uğrayıp ağır yaralanmış, ölmüş insanlar çok. İşin tuhafı ölümler ve yaralanmaların artmasına rağmen bu soruna bir çözüm getirilmemesi. İlla bir devlet büyüğüne mi saldırmaları gerekiyor devletin el atması için?

Köpekleri severim ancak başıboş bir şekilde grup halinde gezen saldırgan köpeklere aynı sempatiyi duyamıyorum. Bu köpekler sokaklardan toplatılıp ait oldukları yere götürülmeli. İnsanlar için %100 sorun olmasa bile potansiyel tehlikeyi ortadan kaldırmak lazım.

Bir yakınınıza, çocuğunuza saldırdıktan sonra da acaba burada duyar kasabilecek misiniz merak ediyorum. Sizin yaptığınız hayvan sevgisi değil, vahşiliği yok görüp izin vermek. Gidin süs köpeğinize sarılın ötede.

Sokaklarda hayvanların olmasının tek sebebi insanlardır. Hevesle hayvan alıp sokağa bırakırlar, fazla üremelerini sağlayıp oraya buraya salarlar. Yani burada suçlu olan hayvanlar değil insanlardır.

Bu hayvanların doğası şehir hayatında çöpleri karıştırıp yaşam mücadelesi vermek mi? yada birisinin bir kap mama vermesini beklemek mi cidden? yada karşıdan karşıya geçerken bir araba tarafından ezilmek mi? taşlanmak mı? zehirlenmek mi? tecavüze uğramak mı? yoksa öldürülmek mi?

Hayvanlar ne kadar insanlardan uzaklaşırsa onlar için o kadar iyi olacaklarını düşünüyorum. Çünkü onlara zarar veren bizleriz. Doğalarından kopartıp kendi egolarımız için onları kullanan bizleriz. Hatta son 100 200 sene içinde yüzlerce köpek türü insanlar tarafından yapay seçilim ile üretildi.

Biz onlara zarar verdiğimiz için işte böyle sokaklarda da gruplu şekilde kendilerini korumaya çalışan veya insanlardan zarar görüp şiddete meyilli köpekler türüyor. Kim bilir ne yaşadı bu hayvanlar da bu durumu geldiler.

Burada hayvanları uzaklaştırmanın amacı hayvanların insanlara zarar vermesini engellemek değil. İnsanların hayvanlara zarar vermesini engellemek.

Sokak kedileri ve sokak köpekleri kısırlaştırılmalı. Yiyecek bulamadıkları için ya da bazı şeref yoksunu insanlara denk geldikleri için ölüyorlar. Hayvanlara zarar verenlere ciddi yaptırımlar uygulanmalı ve devlet, hayvanlar için barınak desteği sağlamalı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı